Nedräkning till Allsvenskan: Plats 7

Som sagt så har vi nu tagit oss in på övre halvan, och idag är sjunde platsen och där kommer:

 

Örebro SK

 

Örebro har de senaste åren etablerat sig som mittenlag i med blickar mot toppen. I år trodde jag länge att man verkligen skulle kunna utmana i toppen. Men efter att ha sett deras försäsong så är jag lite mer osäker, för den har inte varit jättestark. Man kan säga att det är ju bara försäsong, och inte gör någon stor skillnad. Men jag tror det gör det, man går kanske ändå in i säsongen med en lite osäker känsla, då man inte riktigt litar på sin förmåga på det sättet som man borde, och det kan straffa sig. Men visst, man har ju till och börja med en av Allsvenskans bästa målvakter i John Alvbåge. Lägg sedan till spelare som lovande Michael Almebäck, irrationelle Nordin Gerzic och stjärnan Roni Porokara. Och sist men inte minst målfarlige så har man ju Kim Olsen. Så det finns bra spelare i varje lagdel, som gör att Örebro absolut kan spela riktigt bra fotboll om de får till det. Men frågan om man kommer få till det tillräckligt ofta i år för att utmana på riktigt, och det tror jag alltså inte. Men man har ändå helt klart ett lag som ska tillhöra den övre halvan när säsongen är slut. Men man kommer alltså inte riktigt upp i den nivån som jag trodde tidigare, utan istället så man alltså ses sig som ett mittenlag även i år.

 

 

Nyckelspelare: John Alvbåge, Michael Almebäck, Nordin Gerzic

 

Lagets viktigaste spelare: John Alvbåge

 

Årets överraskning: Marcus Astvald

 

Årets flopp: Nordin Gerzic

 

Årets värvning: Simon Leonidsson

 

Årets förlust: Glenn Holgersson

 

Årets snackis: Den relativt stora publiken

 

 

Min startelva:

 

Roni Porokara, Kim Olsen, Marcus Astvald

 

Nordin Gerzic, Magnus Kihlberg, Eric Bassombeng

 

Samuel Wowoah, Magnus Wikström, Michael Almebäck, Tommy Wirtanen

 

John Alvbåge

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer
Postat av: Eyravallen

Bassombeng är nog totalt oanvändbar som innermitt. Hans plats söm högerytter i ÖSKs 4-3-3 system tar nog Marcus Astvald hand om - precis som du tror.



Årets genombrott får nog Alejandro Bedoya. Med lite flyt åker han med USAs VM-trupp till Sydafrika.



Några värvningar värda att ens nämna har ÖSK inte gjort inför denna säsong. Men vi väntar fortfarande på en anfallare som komplettering till Kim Olsen.



Gerzic kommer inte att floppa, men han kommer inte att bli landslagsuttagen heller. Hans spel kommer definitivt att gynnas av att ha den väldigt dynamiske Bedoya med sig på plan.

2010-03-07 @ 11:30:09
URL: http://eyravallen.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0