Åter hemmamatch

Efter cupsegern i söndags är det nu åter dags för match i Allsvenskan. Imorgon kommer nämligen Djurgården på besök för match på Örjan.


Efter de två raka bortasegrarna mot Kalmar och Helsingborg så känns det bättre än efter BP-matchen. Men nu väntar alltså hemmamatch igen, på en plan som troligtvis inte är lika bra som varken Fredrikskans och Olympia, mot ett lag som säkert är mycket revanschsugna.


För Djurgården har verkligen inte haft den bästa starten. Efter bara fyra poäng hittills i år så ligger man för tillfället bara på kvalplats. Man startade säsongen med en seger efter en kall, eller mer dumdristig, straff av Sjölund mot Örebro som Alvbåge var på. Men matchen efter kom en riktig käftsmäll när man åkte på stryk med 6-0 borta mot IFK Göteborg. Fick sedan med sig en poäng hemma mot Gefle, men har förlorat de två senaste matcherna mot andra Stockholmslag, 1-3 mot Hammarby och senast 0-2 mot BP. Återstår och se hur Djurgården har tacklat deras start.


HBK hade ju inte alls samma spelövertag någon gång under matchen mot HIF som de hade mot Kalmar. Tyckte istället att det var en ganska jämn match på Olympia det jag då såg. Om man kollar på andra halvleken i den matchen så var det HIF som hade första delen av halvlek och att det var lite oskärpa i HBK, men efter kanske 60 minuter så började HBK ta över matchen och höll det i princip resten av matchen. Något som var positivt i den matchen var lugnet i HBK:s spel när man låg under, man kändes inte speciellt stressad utan fortsatte spela sitt spel och till slut så kom ju utdelningen. Sedan så kändes det ändå ganska stabilt under slutet av matchen innan Gus avgjorde matchen.


Men nu är faktiskt lite frågan hur HBK kommer att spela nu när man kommer tillbaka till Örjan. Man för ju inte hoppas att man hamnar i det spelet som man hade innan Kalmar-matchen, utan får fortsätta spela det spel som gjorde framförallt under första halvleken i Kalmar och även under vissa delar mot Helsingborg. Sedan får man inte låta Djurgården få samma ytor i HBK:s startområde som HIF fick i början av andra halvleken, för vi kanske inte har lika mycket tur imorgon som vi hade då.


Man också hoppas händer inte heller så mycket med startelvan, utan att man kan ha samma startelva som mot Kalmar och Helsingborg. Det är kontinuitet som gäller, inte en massa ändringar i onödan.


Jag är trots allt nervös inför matchen imorgon, även om Djurgården inte startat bättre än vad de har. För att nu är HBK favoriter igen, och vi vet hur det har sett ut då hittills i år...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0