Ny hemsida!

Imorgon kommer HBK att släppa en ny hemsida... eller i alla fall en omgjord hbk.se. Det är såklart lite intressant och jag återkommer nog imorgon med vad jag tycker om den.


Man har som mål att den nya hemsidan ska vara Sveriges bästa fotbollshemsida. På grund av det har jag gått igenom alla den andra 15 allsvenska lagens hemsidor och betygsatt dem, mest efter deras design framförallt på förstasidan, för att se vad som krävs för att bli den bästa. Jag har satt betyg mellan 1-10 och skrivit lite kort. Jag har ju även lagt med adressen till alla hemsidorna, så du kan själv se vad du tycker om de olika hemsidorna. I vilket fall här kommer de:


  

AIK                                    8                    http://www.aikfotboll.se/

Stilren och utan en massa onödigt krusidull. Mycket bättre nu när man har gett AIK Fotboll en egen hemsida, den är mycket snyggare en den gamla för hela AIKs verksamhet. Men det är inget som sticker ut precis.


Brommapojkarna            2                    http://brommapojkarna.se/

Känns väldigt enkel, och inte på ett snyggt sätt utan på ett tråkigt sätt. Liknar hemsidor som alla mindre klubbar har. Måste förbättras för att hålla allsvensk klass.

  

Djurgården                     4                    http://www.dif.se/              

Det är något som stör mig med Djurgårdens hemsida. Kanske är det att menyerna som är lite för små, blandat med enorm text som gör att den inte känns riktigt hundra. Den lilla ljusblå rutan som kommer runt där man rör vid de flesta ställena tycker jag också är lite irriterande.


Elfsborg                           9                    http://www.elfsborg.se/     

Jag skulle anse att denna är Allsvenskans bästa hemsida, just nu i alla fall... Väldigt snygg design och väldigt olika alla de andra sidorna. Har det mesta som krävs, fast det är något som gör att jag inte ger 10, kanske har jag varit inne på sidan någon gång för mycket, jag vet inte.  


GAIS                                 3                    http://www.gais.se/

Detta är inte heller någon jättehöjdare . Det svart och gröna blir inte snyggt tillsammans med den vita bakgrunden. Allting är för små och tunt. Trist helt enkelt.


Gelfe                                 5                    http://www.gefleiffotboll.se/Hem          

Sticker inte på något vis ut utan är ganska okej men inte mer än så. Men tycker trots allt att det blå blir helt okej med den vita bakgrunden.


IFK Göteborg                   4                    http://www.ifkgoteborg.se/

En ganska tråkig hemsida med för små menyer. Håller inte samma klass som IFK i sig.

  

Hammarby                     7,5                 http://www.hammarbyfotboll.se/

Har väl också lite liten menyrad så kanske är det stora minuset. Men sedan så tycker jag att den gröna färgen man använder blir snygg i kontrast med det vita. Det grå som finns lite varstans passar också in. En ganska bra hemsida alltså.


Helsingborg                   5,5                 http://www.hif.se/

Finns vissa okej tendenser i denna hemsida faktiskt, men det funkar inte fullt ut. Tycker att den blå färgen man använder är för ljus och för blaskig och den röda är lite för stark, speciellt om man ska bläddra i menyn. Skulle satsat på lite andra nyanser av färgerna och kanske haft någon bättre bakgrundfärg, vitt passar inte riktigt i denna hemsidan.


Häcken                            4                    http://www.bkhacken.se/

Ännu en ganska slätstruken hemsida, men det är i alla fall bättre än deras förra som jag verkligen störde mig på. Det är för lite färg i denna hemsida och den färg som är där är ganska "färglös", det svarta är väldigt grå och de gul är väldigt matt. Så sätt lite färg på det snälla.


Kalmar                           7,5                   http://www.kalmarff.se/

Faktiskt en ganska snygg hemsida. Det röda och "guldiga" passar bra ihop med det vita. Kanske skulle det röda på datumen och "läs mer" varit i någon annan färg, men annars en helt okej hemsida.


Malmö                            5,5                 http://www.mff.se/

Ännu en hemsida där texten på visa ställen är för liten tycker jag, men jag gillar det svarta bland det ljusblå och jag tycker man borde ha haft mer av den faktiskt. Modernare än deras förra hemsida, men kanske inte så mycket snyggare egentligen.


Trelleborg                      7                    http://www.trelleborgsff.se/

Tycker detta är en helt okej hemsida. Tycker att hur man har satt menyn lodrätt till vänster är ganska snyggt tillsammans med den lite mörkare blå färgen som funkar bra till det vita. Men det är trots allt kanske inte något som man tycker är skitsnyggt, men ändå på den övre halvan när det gäller hemsida.


Örebro                           5                  http://www.orebro-sk.se/ 

Tycker det är positivt att man stiger ut lite med att ha svart bakgrund istället för vita, men det funkar inte fullt ut. Tycker det röda blir lite tråkigt tillsammans med det svarta faktiskt och att det är vitt längst ner på sidan är inte heller riktigt hundra. Men den är trots allt hyfsad.

  

Örgryte                          5                http://www.ois.se/

Den lite vinröda färgen tycker jag funkar ganska bra på vissa ställen, men ha det som färg på texten i menyn till vänster blir lite sådär. Sedan tycker jag inte det är snyggt att man har fotboll i kursiverad stil för att man är på fotbollssidan. En hemsida som är okej, men inte på något vis sticker ut från de andra.



Misstänker att ni inte håller med mig på alla, men smaken är som baken. Vissa har stor, andra igen alls. Men nu är det, i alla fall för mig, bara att vänta på att imorgon få se den nya hemsidan, kan den bli bättre än Elfsborgs? Vi får se...   

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"           


Oavgjort för HBK inför omstarten

HBK har idag spelade tidigare idag den andra av två träningsmatcher under det allsvenska uppehållet, mot Trelleborg på Sveriges sydligaste idrottsplats i Smygehamn. Jag ber om ursäkt för att ni inte har fått någon inför-inlägg, men det har varit en del de senaste dagarna. Men i vilket fall så lyckades HBK trots 2-0-underläge komma igen och kvittera i slutminuterna till 2-2.


HBK ställde uppe med en startelva som mycket väl till större delen kan vara som den i den allsvenska omstarten på måndag, med några undantag kanske:

Magnus Bahne

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Per "Texas" Johansson

Sebastian Johansson, Anel Raskaj

Mikael Rosén, Michael Görlitz, Emir Kujovic

Anselmo


Matchen ska nog ha startat ganska jämte, men efter att Trelleborg ska ha gjort 1-0 i den 18:e minuten genom förre HBK:aren Magnus Andersson och därefter tagit över resten av halvleken. Målet ska ha kommit efter att "Gnutte" ska ha sett att Bahne stod långt ut. Bahne ska ha fått fingrarna på bollen, men inte mer än den letar sig in i mål. Bara fem minuter senare blev det ännu värre då Fredrik Jensen kan stötta in bollen efter en boll snett inåt bakåt i straffområdet. Då kändes det såklart väldigt tungt för Klubben, men de fick en reducering i 38:e minuten efter att Gus blivit fasthållen i straffområdet och Tommy säkert satt straffen.


I paus gör HBK två byten, Tommy byter med Markus Gustafson och Seb med Alexander Prent. Det gjorde att Gus gick ner på det defensiva mittfältet och Prent tog högerkanten. Om Trelleborg ska ha haft övertaget i första halvlek så ska HBK med vinden i ryggen tag över fullständigt i andra. Men trots det så tar det enda till 88:e minuten innan Anselmo lyckas kvittera efter att nicka in bollen på inlägg från Emir. Anselmo ska ha haft några lägen till, både före och efter sitt mål, men lyckas alltså inte slå in bollen, utan matchen slutar alltså 2-2.


Efter matchen säger Janne att man inte riktigt är inne matchtempot riktigt i första halvlek, men att det ser bättre ut i andra. Man ska ha haft tio avslut i andra, sammanlagt 15-9 och 10-4 på mål, vilket han tycker är riktigt bra.


Men man lyckas alltså inte vinna, men Trelleborg har ju varit bra hittills i år, så det är väl ändå ett hysfat resultat. Men det kan nog bli ännu tuffare om drygt en vecka då serieledarna IFK Göteborg kommer på besök, lättare omstart kan man ju ha...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Görlitz på väg bort?

Efter att Ante lämnade tidigare i veckan kan nu nästa mittfältare vara på väg bort. Enligt Expressen ska flera tyska storklubbar vara intresserade av Michael Görlitz. En av klubbarna ska enligt tyska express.de vara FC Köln, som kom på 13:e plats i Bundesliga senaste säsongen.


Görlitz själv vill inte säga så mycket, men vet om att det finns intresse från sitt hemland. Han säger även att hans agent jobbar på något just. Men även om det skulle vara intressant att spela i en större liga så trivs han i HBK och har inga problem med att stanna här. Men han säger även att man aldrig vet inom fotbollen.


Skulle kännas väldigt tungt om Görlitz skulle försvinna, det är trots allt kanske HBKs bästa spelare och är väldigt viktigt i offensiven. Men det är ju tyvärr så här det är i Allsvenskan, de bästa spelarna försvinna, speciellt det unga, utan att man egentligen kan göra något. Men skulle han försvinna så hoppas jag Klubben skulle kunna få en del pengar för honom, betydligt mer än de 5,5 miljoner som hans prislapp ska vara enligt Expressen. Jag tycker han är värd i alla fall 15 miljoner, om inte mer, med tanke på att han har trots allt kontrakt med HBK fram till 2011 och som det verkar trivs i Klubben. Man gick ju ut innan säsongen och sa att man ska använda den goda ekonomin som man har till att framförallt kunna behålla viktiga spelare och inte behöva släppa dem för "småsummor", och det hoppas man står för.


Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg, utan det är ju inte alls säkert att Görlitz försvinner. Jag tror det ändå är en ganska stor chans att Görlitz inte försvinner i sommar, men som han själv säger, man vet aldrig i fotboll...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Antes ersättare klar inom en vecka

Igår försvann ju Andreas Johansson till tyska Bochum. Det gör att HBK bara står med två defensiva mittfältare för tillfället, vilket är en för lite helt klart. Det säger även Janne i dagens Hallandsposten. Och med mindre än två veckor kvar till att Allsvenskan sparkar igång igen så är det lite bråttom att få in en ny spelare. Detta verkar även Klubben ha förstått och HBKs ordförande Ingmar Broström säger till Fotbolldirekt.se att han räknar med att HBK kommer att ha klart med en ersättare till Ante inom den närmaste veckan.


Det tycker jag känns väldigt positivt att man är så pass långt fram i sitt sökande, men samtidigt så kom det ju inte som en chock för HBK att man tappar en defensiv mittfältare precis. Den mest troliga ersättaren är ju helt klart islänningen Jonas Gudni Saevarsson, som ska ha gjort ett bra intryck under sitt provspel och som HBK har följt under ett längre tag. Men man vet ju aldrig, HBK kanske har ett ess i rockärmen...


Sedan verkar det enligt Hallandsposten som om man genom Tim Sparvs pappa börjat diskutera ett nytt kontrakt med Sparv. Skulle ju kännas väldigt skönt om man kunde lösa de ganska snart för allas bästa. Men HBK kan behöva klara sig utan Sparv i den allsvenska omstarten mot IFK Göteborg i vilket fall eftersom han var tvungen att avbryta sista match för Finland i U21-EM mot Spanien. Hans axel ska ha hoppat ur led, vilket kan innebära dryga två veckors vila, vilket då gör att matchen mot Göteborg är i fara, men vi får hoppas det tar så lång tid.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Bundesliga nästa för Ante

Efter ett tags rykten står det nu klart att Andreas Johansson lämnar HBK för Bochum i tyska Bundesliga. Enligt Expressen så kommer HBK få cirka 3,5 miljoner för honom.


Rykterna började egentligen redan i vintras efter att Ante blivit uttagen till landslagets januariturné, då det började ryktas om att grekiska Xanthi var intresserade av honom. Detta rann ut i sanden, men under våren har det kommit andra rykten. Framförallt så ryktades det om att danska Ålborg, med bl a Magnus Pehrsson som tränare, var intresserade av honom. Men efter att Ålborg för bara någon vecka sedan värvade Lollo Chanko från Hammarby, som är en liknande spelare som Ante, kändes det mindre troligt att även Ante skulle hamna där. Utan det blir alltså Bochum istället.


Visst är det lite tråkigt, men jag har hela tiden räknat med att i alla fall en av HBKs defensiva mittfältare skulle försvinna. Ante har det som sagt ryktas om, Sparv har bara ett halvår kvar på kontraktet och har gjort ett bra U21-EM vilket gör även honom till en kandidat till att flytta. Sedan började det även ryktas i veckan om att Seb skulle vara intresserad av att flytta. En klubb som ska vara lite är intresserad är den allsvenska jumbon Örgryte, och med tanke på att Seb flyttade upp till Göteborg innan denna säsong så känns det ju inte omöjligt att han även vill spela i Göteborg.


Och nu har alltså Ante lämnat. Då så tycker jag att det gäller att framförallt sett till att få Sparv att stanna kvar. Har ju inga problem med att Seb stannar, men jag är faktiskt lite skeptisk till om Seb håller tillräcklig klass, och därför är det inte lika tungt att tappa honom. Så jag tycker att man direkt när Sparv ansluter till Klubben igen efter U-21 ska man ta och försöka skriva ett nytt kontrakt med honom. Han har även gått ut och sagt att om inte HBK erbjuder honom ett kontrakt snarast så kommer även han lämna i sommar, vilket då skulle vara väldigt tung smäll för Klubben. För jag tycker som sagt inte att Seb är riktigt tillräckligt bra för att vara ordinarie.


Men även om båda skulle stanna så tycker jag helt klart att man borde försöka skaffa en till defensiv mittfältare, två räcker inte. Kanske någon av de två som har provtränat, Saevertsson och Benede. Av de två så verkar det nästan som om det är Saevertsson som har gjort bäst intryck. Men i vilket fall så tycker jag att man ska agerar så fort som möjligt, både med en ersättare till Ante och med ett kontrakt till Sparv.


Till sist vill jag bara önska Ante lycka till. Han har trots allt alltid kämpat och slitit, det är annat som har varit sisådär ibland...


Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"

Seger i Ränneslöv

HBK lyckades besegra sin allsvenska konkurrent Örgryte med 2-0 på Björkvallen i Ränneslöv i dagens träningsmatch. Båda målen var efter fasta situationer, vilket är positivt eftersom HBK hade bl a en hel del hörnor i slutet av våren utan att ta var på dem.


Jag har då inte sett matchen själv då ut, men HBK ska ha ställt upp med denna startelva idag:

Kalle Johnsson

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Markus Gustafsson, Per "Texas" Johansson

Sebastian Johansson, Alexander Benede

Mikael Rosén, Michael Görlitz, Anel Raskaj

Marcus Olsson


Första målet kom efter 36 minuter då ÖIS målvakt Bengt Andersson ska ha tappat en högerhörna av Alexander Benede (!) som ska ha hamnat framför fötterna på "Texas" som kan slå in bollen, 1-0. Någon minut senare ska Alexander Mellqvist i ÖIS ha haft en bra chans men inte fått in bollen. Istället kommer 2-0 efter ett inkast då Markus Gustafsson kan slå in bollen precis innan paus.


I paus byter ÖIS tre spelare, bl a går Markus Allbäck ut och tog sig antagligen rätt snabbt iväg för att kunna kommentera kvällens match i Confederations Cup för SVT. Trots det så är det Görlitz som får halvlekens första chans, men bollen slinkar förbi bortre stolpen. Men även HBK gör en del byten, hela sex stycken den sista halvtimman (orkar inte skriva alla). Men det händer inte så mycket utan HBK kan alltså vinna matchen med 2-0.


Efter matchen säger Janne till HBKs hemsida att han tar med sig målen på de fasta situationerna, glimtar av bra anfallsspel och vinsten. Men totalt sett så är det får dåligt passningsspel och rörelse. Han ger också lite beröm till Kalle, Zvirre (bästa på plan enligt Janne), Markus Gustafson, Emil Salomonsson och Görlitz. Alexander Benede ska ha visat en bra fot vi fasta säger Janne, men hade som det verkar lite svårt annars, men det är inte lätt med en ny omgivning, så man får se hur man värderar det.


Nu har jag alltså inte sett matchen, men det är ju alltid positivt med en seger, även om det inte verkar som om spelet ska ha varit helt hundra. Sedan så tycker jag ju att det är positivt att man gör mål på fasta situationer, har känns lite för dålig då dessa den senaste tiden. Men som jag sa innan matchen så drar jag inga högre växlar på denna match, utan ser det bara som en sista test innan man tar cirka en veckas ledighet.


Efter det är det dags att börja ladda inför Allsvenskan börjar igen. Där innan spelar man den andra träningsmatch under uppehållet, söndagen den 28:e juni borta mot Trelleborg, se om man kan visa lite bättre spel då...  

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Träningsmatch i Ränneslöv

HBK kommer att spela två träningsmatcher under uppehållet och först är idag mot Örgryte, i lilla Ränneslöv söder om Laholm. Tyvärr så kommer jag inte att kunna se matchen av olika skäl, vilket är lite surt.


Det som gör det extra surt är att HBK har en provspelare på plats som kommer få spela. Det är Alexander Benede från Bayern Münchens B-lag, alltså en gammal lagkamrat till Görlitz. Precis som Görlitz så är Benede mittfältare, men Benede är framförallt defensiv mittfältare. Det verkar ju som om det är defensiva mittfältare man första hand kollar på i HBK just nu eftersom precis som jag skrev i början av veckan så hade man då en islänning i den positionen på provspela, som förövrigt fortfarande är aktuell, och nu alltså Benede. Men det är kanske klokt att hålla koll på lite defensiva mittfältare med tanke på att både Antes och Sparvs kontrakt går ut efter säsongen, och chansen är ganska stor att i alla fall en av dem lämnar antingen nu i sommar eller då efter säsongen.


Ska man gå till matchen så känns det som om de här matcherna under sommaruppehållet är mest bara för att hålla tempot uppe, och kanske testa lite nytt som man inte vågar under seriematcherna. Så även om det alltid är positiv med ett bra resultat så kommer jag nog inte fokusera allt för mycket på det. Då är det som alltid i träningsmatcher nästan viktigare med hur spelet ser, även om jag tycker de skulle kännas bra om HBK får in några mål efter den måltorka man har haft. Så jag hoppas hellre på ett målkalas än motsatsen. Svårt att veta hur man ställer upp idag, men klart är att Benede antagligen får starta, medan Sparv (U21-EM!), Tommy (foten), Sise (rehab) och Emir (knäet) inte är tillgängliga.


Sedan till ÖIS, som verkligen har haft en mardrömsvår om man säger så med bara två poäng, och alltså ingen seger. Därför så presenterade man tidigare i veckan en ny huvudtränare och Janne Carlsson fick kliva tillbaka till att bli assisterande tränare. Den nye tränaren är förre guld-tränaren i Helsingborg, Åge Hareide, som även varit norsk förbundskapten mellan 2004-2008. Det är alltså en ganska meriterad tränare man får, men att byta tränare gör ju inte allt, det är ju trots allt spelarna som spelar. Men det kan såklart bli en positiv reaktion, det återstår att se. Men jag tror inte han har hunnit sätta så stor prägel på laget tills idag utan det kommer så småningom.


Som sagt sa så känns det synd att missa dagens match, för även om det inte är den viktigaste matchen, så är det ändå kul när HBK spelar. Det finns trots allt en liten nerv i matchen för mig personligen eftersom jag har en kompis som håller på Örgryte, och då är det ju alltid skönt att få en seger.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Islänning på väg till HBK?

Det verkar som om HBK har en isländsk mittfältare på provträning. Vad jag vet så har man inte gått ut med detta någonstans än, men en Jonas Gudni Saevarsson ska enligt HBKs hemsida ha spelat från start i B‑lagsmatchen mot Landskrona idag som defensiv mittfältare, och gjort det bra.


Tyvärr så har jag inte hittat så mycket fakta om honom. Men det jag har fått fram är att han är en 25-årig isländsk mittfältare som för närvarande spelar i KR Reykjavik hemma i Island. Han ska även ha spelat en träningslandskamp för Island i början av förra året. Så mycket mer hittar jag inte.


Känns som om det skulle vara bra att ha någon i tanken om Ante skulle försvinna, för det funkar inte med bara Sparv och Seb på det defensiva mittfältare. Men man får väl se vad som händer, men det är kul att det är lite rykten i alla fall. 


Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"

RSS 2.0