Nya regler ska gynna talangerna

På ett möte som Svenska Fotbollsförbundet hade i Gävle igår beslutade man att göra några ändringar inför nästa säsong. Det är tänkt att ändringarna ska gynna talanger.

 

Till och börja med utökas matchtrupperna till 18 spelare, alltså blir det sju avbytare istället för fem som det har varit tidigare. Sedan beslutade man även att hälften av matchtruppen måste vara hemmafostrade spelare. Med hemmafostrade spelare menar man spelare som ska ha spelat åtminstone tre år i en svensk förening mellan 15 och 21 år. Det innebär alltså att spelaren inte måste vara svensk för att räknas som hemmafostrad spelare, utan det räcker alltså med att man har varit i Sverige under några år i ung ålder. Så det blir t.ex. inga problem för Anel att räknas som hemmafostrad spelare, även om han inte har något svenskt medborgarskap.

 

”Det här något som vi har jobbat med några år och de sista åren har vi haft speciella arbetsgrupper som har arbetet med just de här frågorna”, säger Gerhard Sager, ordförande i tävlingskommittén, till TT på Fotbollsexpressen.

 

”Vi vill att talanger ska få en bättre matchning än vad de får i dag. Många får inte chansen för att klubbar har skaffat spelare från utlandet.”

 

Något annat som man kom fram till som ska hjälpa talangerna är att klubbarna får låna ut fler spelare. I år var det bara tillåtet att låna ut två spelare och en målvakt. Nästa år blir det tillåtet att låna ut sex spelare och två målvakter till lägre divisioner, och på så vis utveckla spelarna. Och till en och samma klubb får man låna ut fyra spelare och en målvakt.

 

Så vad tycker jag då om dessa ändringar. Jag har hört att det är en del tränare som är lite skeptisk till utökandet av avbytare, t.ex. Tom Prahl.

   ”För vår del är det inget lyft. Det blir också en ekonomisk fråga att resa runt med fler spelare till varje match. Sedan, visst, kan det vara en uppmuntran för vissa spelare”, säger Prahl till FotbollDirekt.se.

 

Men jag däremot är mer positiv till de hela. Jag anser att man genom denna ändring kan vara mer förberedd på vad som kan hända på planen. Du kan ha fler spelare som har olika egenskaper och positioner. Och jag tror faktiskt att de kan ge fler unga spelare chansen, i alla fall att vara med i matchtruppen. Och är man väl med i truppen så vet man ju aldrig.

 

Sedan vad det gäller att minst hälften av spelarna i matchtruppen ska vara ”hemmafostrade spelare” har jag inte så mycket att säga om. Det känns som om det ändå har varit på väg mot att de allsvenska lagen mer har satsat på talanger, mycket p g a finanskrisen. Det är inget som gör någon större skillnad för HBK heller, skulle förvåna mig ifall man kommer upp i nio utländska spelare i hela truppen, just nu har man fem.

 

Vad det gäller utlåning så hade jag faktiskt inte koll på att det fanns en stopp på hur man fick låna ut, och att det ändras känner jag inte gör några jättestor skillnad för mig personligen. Men visst, det kan ju mycket väl göra att flera spelare blir utlånad, och det är ju inte omöjligt att det ger en positiv reaktion.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Tack och hej då Janne!

Det var så sent som igår i och med mitt inlägg om sportchef jag kommenterade att det verkade som om man hade fullt stöd för Janne enligt artikeln i Hallandsposten, men att jag inte gav upp hoppet om en ny tränare. Och det hade jag helt rätt om att jag inte skulle göra.

 

För idag kom det besked som jag trots allt velat, egentligen sedan inför denna säsong. Janne lämnar klubben, och det blir alltså en ny huvudtränare!

 

”Det är ett beslut som vuxit fram. Men vi är helt överens och jag kan gå härifrån med högt huvud och gott samvete”, säger Janne till Hallandsposten.

 

Men ska väl ändå börja med att säga att all heder åt Janne, jag har inget mot Janne som person. Och det är ändå en person som har HBK i blodet efter 21 år i klubben. Och det finns ändå nu när man står här ett visst, hittar inget bättre än svagt vemod just nu även om det känns överdrivet, över det hela, för han har ju varit i tränarstaben i princip enda sedan jag började följa HBK. Och jag hoppas att det stämmer att man har tagit beslutet i tillsammans. Tror även det känns en del för Janne också:

   ”Men självfallet, har man varit i klubben i 21 år, så är det naturligtvis många känslor som kommer upp när man klipper banden”

 

Men det känns ju ändå till väldigt stora delar oerhört spännande. Och absolut rätt. Janne har ju ändå varit i huvudtränare sedan 2004. Och förutom 2004 då man snubblade på mållinjen så har han ju egentligen inte presterat några jätteresultat. Visst, man kan inte begära att HBK ska vara med i toppen varje år, men har man nu gått så pass många år utan något högre placering än mitten så tycker jag att det kan vara värt att låta någon annan få chansen.

 

Detta kommer ju definitivt göra min lista över tränarnamn ännu mer spännande, och jag ska försöka hosta upp några fler namn den närmaste tiden, ifall de då inte presenteras en ny tränare innan.

 

Men frågan är hur detta beslut har växt fram egentligen, skulle vara ganska intressant att få reda på det faktiskt. Jag menar, det var ju bara någon dag sedan Janne kom hem från Barcelona efter att kolla på nya spelare. Har detta kommit fram efter han kom hem, eller hade det redan börjat växa fram innan han flög till Barcelona? Men i vilket fall så har det ju alla fall kommit fram till detta.

 

Så nu blir en ny tränare första prioritet, vilket såklart är helt rätt. Under tiden är det Lasse Jacobsson som tar över huvudansvaret.  


Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Sportchef till nästa år?

I en intervju i Hallandsposten igår sa HBKs ordförande Ingmar Broström att man ska se över HBKs organisation till nästa år. En tjänst som då kan bli aktuell att införa är sportchef, något som HBK är ganska ensamma om i Allsvenskan om att inte ha. Men hur den tjänsten i så fall ska se ut är inte riktigt fastställt enligt Boström:

 

”Jag menar, sportchefsrollen är unik och skiljer sig vad gäller arbetsuppgifter i varje klubb som vi har tittat på. Därför skulle den påverka hela organisationen, exempelvis är det tveksamt om då fyra tränare behövs, och det är såna frågor vi då måste titta på”, säger han.

 

Han säger även att arbetsbelastningen på Janne har varit lite för hög:

 

”Medvetet eller omedvetet så har Janne själv också tagit på sig lite för mycket arbete och åkt runt och scoutat nya spelare, vilket gjort att fokus på varje träning kanske inte har varit 100 procent alla gånger.”

 

Men Boström säger samtidigt att han har fullt stöd för Janne. Och säger att det aldrig varit något snack om att låta honom gå, så de förhoppningarna blev betydligt mindre. Men samtidigt så är det ju inte så smart ifall han skulle gå ut med att Janne hänger löst innan man har någon annan på gång, så jag slutar inte hoppas helt.

 

Men jag måste säga att jag är väldigt positiv till att man ska tillsätta en sportchef, är något som jag har eftersökt ett tag faktiskt. Det är eftersom det känns som om det i dagens HBK har varit för otydliga roller och där flera får ta på sig för mycket, där ibland Janne som tränare. Sedan är jag om jag ska vara helt ärlig inte till hundra procent säker på allt som en sportchef gör, verkar ju också som det varierar från fall till fall. Men den ska väl vara lite ett ansikte utåt, och bland annat sköta en hel del vad det gäller transfer, alltså både spelare ut och in ifrån klubben.

 

Så nu tänkte att jag skulle ge några namn som kanske skulle kunna vara aktuella som sportchef:

 

Janne Andersson

Janne känns ju som ett namn som direkt kan vara aktuellt. Jag är inte helt främmande till det heller, tycker det skulle kunna vara ett ganska bra alternativ. Kanske framförallt för att om han blir sportchef så måste det ju bli en ny… ja precis, ni vet. Sedan så sköter han media ganska bra, och har ju koll på sakerna direkt, så det behövs inte startsträcka som det behövs om det kommer någon annan ny in i rollen.

 

Björn Andersson

Björn hade jag ju med även som ett alternativ som tränare, och jag anser honom som ett namn även som sportchef. Han har ju som sagt en hel del rutin, som säkert kan vara användbar både på bänken och högre upp. Men har ju precis som jag sa mycket av sina arbetsuppgifter nu uppe i Stockholm, och ska också vara inblandad i Djurgården vad jag har hört ryktas om. Men han har som sagt ett hus i Halmstad.

 

Fredrik ”Fidde” Andersson

Är det fler än jag som ser ett samband mellan de tre jag har räknat upp hittills, precis samma efternamn, är inte precis något som jag har planerat. Men till ”Fidde” som är med eftersom jag gärna ser någon sportchef som Håkan Mild i IFK eller Dick Last i ÖIS. Alltså en person som hade viss status i klubben som spelare. ”Fidde” var ju den sista lagkapten som fick lyfta von Roséns-buckla 2000, och gjorde över ett decennium i HBK som spelare. Numera finns han i Klubbens styrelse, så det blir inget jättesteg för honom heller. Men samtidigt så vet jag inte så mycket mer om honom, eller om han passar som sportchef, men vi får väl se.

 

Mats Jingblad

Jingblad har ju varit sportchef innan, det gick ju jättebra… Men precis som med tränare så är han alltid ett alternativ. Sen kanske inte man ska göra hela sin bedömning av honom på hur det gick i Norrköping förra året, jag menar han har ju varit tränare på hög nivå ganska lång tid. Så vem vet, det kanske blir succé.

 

Tom Prahl

Känns inte speciellt troligt. Men om Prahl vill ha en ny utmaning så kan han ju gå över och bli sportchef, i HBK t.ex. Prahl kommer ju alltid ha hög status i HBK och kan mycket väl vara ett bra alternativ.

 

Nu får vi väl först och främst se om det blir någon sportchef. Sedan får vi se om något av dessa namnen blir aktuellt. Men jag tycker i alla fall att det är dags att det blir en sportchef.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


HBK flyttar upp

HBK har valt att ta upp tre spelare från U-laget till nästa år. Det är Pehr Andersson (innemittfältare), Niclas Johnsson (högerback) och Kujtim Bala (yttermittfältare).

 

Pehr är en hårt arbetande innermittfältare som även kan spela som mittback. Har en spelstil som är lik en viss Andreas Johansson och kan nog vara bra att han som alternativ som lite defensivt jobbande mittfältare. Har också varit lagkapten i U-laget.

 

Niclas är en spännande högerback som jag själv fastnad lite för. Snabb och löpvillig, som hotar bra med sina löpningar, en intressant offensiv ytterback. Lite synd att han är högerback, och behöver slåss med Emil Salomonsson.

 

Kujtim har ju redan fått en chans i Allsvenskan, då han fick hoppa in i bortamatchen mot GAIS i somras. Är en liten, snabb, löpvillig yttermittfältare som spelade de flesta matcherna för U21-laget i år.

 

Kommer helt klart att bli intressant att följa dem under nästa år, och se om det är någon av dem som kan gå in och slåss om en plats. Det känns ändå som om de kommer in på positioner där jag tycker det behövs någon mer. Så det känns helt rätt att de tar upp dessa spelarna, för det känns ändå som om det finns en chans som om de kan vara med och slåss.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Till nästa år: Tränare del 3

Jag ber om ursäkt för att det har gått så lång tid sedan jag skrev senast. Men nu kommer då till slut tredje delen i min serie över nya tränarnamn till nästa år:

 

Thomas Askebrand - Intressant

Askebrand har gjort ett mycket bra arbete med Falkenberg de två år han har varit huvudtränare, och de var ju med i slaget om de allsvenska platserna ända fram till slutet i år. Skulle han vilja nästa steg i karriär så är ju HBK ett nära alternativ.

 

Anders Linderoth - Helst inte

Anders Linderoth har ju ett ganska välkänt namn som säkert har respekt med sig. Har ju ett förflutet som en svensk storspelare, och vunnit Guldbollen. Som tränare har han tränat Elfsborg, som han tog upp till Allsvenskan, norska Stabaeck, Hammarby och danska Viborg, innan han tog över Landskrona 2008. Men känns inte så spännande om jag ska vara ärlig, ingen som sticker ut så precis.

 

Rickard Norling - Kanske

Norling som gjorde stor succé när han ledde AIK till en andraplats i Allsvenskan 2006. Men sedan gick det inte riktigt lika bra de två nästkommande åren, även om man placerade sig femma båda gångerna. Så han fick gå, till supportrarnas vrede, efter förra årets säsong. Sedan dess har han vad jag vet inte hade någon riktigt tränarjobb, utan istället bl a varit mentor i BP. Skulle han nu vilja ta upp sin allsvenska tränarkarriär så finns ju HBK. Men det kanske inte är det absolut bästa valet att ta en tränare som har lite rykte om sig att kunna rotera rätt mycket i laget, efter Janne som också har gjort det rätt mycket.

 

Peter Lindau - Kanske

Lindau har en okej karriär som spelare, med ett antal år som utlandsproffs. Men trots att han är från Halmstad så har han aldrig spelat för stadens största klubb. Istället är det in den näst största han har sina rötter, och där han nu är tränare. Har också hjälpt Halmia uppåt i seriesystemet. Nästa steg kan ju vara att till slut komma till Klubben. Men samtidigt så är det ju skillnad på division två och Allsvenskan.  

 

Magnus Haglund - Mycket intressant

Jag vet att detta är ganska osannolikt att Haglund kommer till Klubben. Men vem vet, det kanske är missnöjda med honom i Elfsborg efter årets placering, skulle förvisso förvåna mig kanske om han skulle behöva lämna. Men i så fall så är han ju ändå har nerifrån, och har ett förflutet i Klubben. Men som sagt, inte troligt.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Håll ut...

Det kommer inte bli några inlägg de närmaste dagarna, i och med att flyger till Barcelona imorgon och ska vara där en några dagar. Det är bl a tänkt att jag ska se Barcelona-Mallorca på Nou Camp i helgen.

Så ni får vänta till nästa vecka innan jag skriver nästa inlägg om tränarnamn.

Så ha det gott och:

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"

Första nyförvärvet!

Det har ju sedan länge varit klart att Bahne nu lämnar efter säsongen. Och HBK inte lägget på latsidan när det gäller att hitta en ny burväktare. Utan i stället kunde man idag presentera den som kommer att konkurrera med Kalle nästa år:

 

Robin Malmqvist

 

Robin fyller 22 år här i november och kommer närmast ifrån Öster i Växjö, som han kom som 14‑åring från Alvesta. Gjorde redan 2005 A-lagsdebut för Öster. Det skulle inte heller förvåna mig ifall de är någon som trots allt känner igen namnet, i och med att han under Öster senaste sejour i Allsvenskan, 2006, fick starta hälften av matcherna, och hoppa in i en match, endast 19 år gammal. Fick då också chansen i U21-landslaget. Men Öster var ju bara ett år i Allsvenskan innan de var tillbaka Superettan, där de också bara var under ett år innan de ramlade ner i division ett. Året i Superettan fick Robin i princip förstört p g a en okbensskada som höll honom borta under ett nästan ett år, vilket såklart hämmade hans utveckling. Till nästa säsong är nu Öster tillbaka i Superettan, men utan Robin alltså.

 

Någon som har bra koll på Robin sedan innan är HBKs assisterande tränare Lasse Jacobsson, som var tränare för Öster 2005-2006. Han säger så här om Robin till hbk.se:

 

”Vi har sett honom mycket i år och han har samma egenskaper nu som när han slog igenom. Han har utvecklat kommunikationsdelen, att styra och prata med sitt försvar.”

 

Tycker det är ett rätt intressant nyförvärv. Vet att HBK ville få in en lite yngre kille, och inte en äldre rutinerad. Det eftersom man ändå vill ge Kalle en ärlig chans, och vill då inte ha en lite äldre spelare som inte skulle kunna hantera att sitta på bänken. Istället tar man in en som är ganska lik Kalle, och som kan slåss på samma villkor som honom. Detta ska förhoppningsvis göra att både kan triggas att förbättra sig, och att det blir en bra konkurrenssituation. Sedan så är det ju skönt att man snabbt få en andra målvakt, som kan vara med redan från början när man kör igång igen.

 

Så då var det första nyförvärvet klart, får se när nästa kommer.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Jensen och Ajsel lämnar

Nu har det börjat hända grejer i HBK. Idag har det kommit fram att Emil Jensen och Ajsel Kujovic för att lämna Klubben efter att deras kontrakt går ut vid årsskiftet, efter som HBK inte har gett dem något nytt kontrakt.

 

Emil, som har HBK som moderklubb och debuterade för HBK i Allsvenskan 2001, säger såhär till Hallandsposten efter beskedet:

 

”Som det har varit i år så var det väl inte jätteintressant att stanna. Jag har inte varit i närheten av en plats och då är det ingen mening att vara kvar.”

 

”Det var synd att det skulle sluta så här. Om situationen hade varit annorlunda hade jag gärna sett en framtid i klubben.”

 

När man på HP frågar honom om några ”hard feelings” svarar han:

 

”Det har känts som att det gått ganska bra för mig och jag har egentligen varit den som varit helast av alla denna säsong. Jag tycker absolut att jag varit värd att få chansen, men samtidigt är det så här spelets regler är och det är tränaren som bestämmer.”

 

Men nu fick det alltså inte det, utan får nu leta efter en annan klubb. En klubb han skulle kunna tänka sig med tanke att han och hans familj trots allt är väl förankrade i Halmstad är Falkenberg, men han vet inte riktigt än.

 

Ajsel har inte kommenterat det hela, men Janne säger så här till HP:

 

”Ajsel kommer att lämna och även han har haft problem med skador under en lång period. Han har periodvis gjort mycket bra ifrån sig, men jag tror det är rätt läge för honom att byta miljö.”

 

Ska jag vara ärlig så det ju inga större förluster egentligen, både känns ju som överflödsspelare, som jag ändå inte tror skulle få någon vidare speltid. Emil har ju aldrig kommit tillbaka in i laget efter sina skador, och lär ju inte få det lättare ju längre tiden går. Ajsel har aldrig blivit den spelare som man hoppades när han kom. Har under ett tag ansett att det har varit ett svaghetstecken att ha med Ajsel, så det är nog rätt han får hitta en annan klubb.

 

Så nu är det bara att önska dem lycka till i framtiden och tacka för det de har gjort för Klubben!

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Till nästa år: Tränare del 2

Då tänkte jag fortsätta att ge förslag på nytt tränare för HBK:

 

Torbjörn NilssonMycket intressant

Den gamle storspelaren Nilsson anser jag vara ett väldigt attraktivt tränarnamn. Tror han har mycket kunskap att ta av. Har ju även varit förbundskapten för U21-landslaget. Men även han tror jag blir svår att få hit, tror han sitter rätt stabilt hos sin nuvarande klubb Kopparberg/Göteborg i Damallsvenskan. Men jag har sett honom i Halmstad, så man får försöka hålla fast i halmstrået.

 

Jesper BlomqvistIntressant

Ytterligare en förre detta storspelare, med internationell erfarenhet. Tränade Enköping under ett drygt år innan han fick lämna dem tidigare i höstas, och står vad jag vet utan klubb just nu. Skulle kunna se honom som borde huvud- och assisterande tränare, men kanske ändå mest som assisterande.

 

Jan Jönsson Mycket intressant

Jag vet att chansen att han kommer till HBK är en på promillen. Men tycker ändå han ska vara med i den lista med sin över 300 allsvenska matcher för HBK. Har ju gjort stor succé i Staebak, och har förslagits som både ny svensk och norsk förbundskapten. Men kanske, kanske längtar han hem till Halmstad…

 

Åge HareideIntressant

Kan inte säga annat ä att Hareide trots allt har gjort ett bra jobb i Örgryte, även om de nu åkte ur, med tanke på hur det såg ut innan han kom. Har ju merit som guldtränare i Helsingborg och norsk förbundskapten. Kanske ändå ytterligare ett namn som det finns andra klubbar som drar i ifall om han lämnar ÖIS, har ryktas om t.ex. Helsingborg.

 

Björn AnderssonMycket intressant

Förre detta Bayern München-spelaren Andersson, har ju framtill i våras varit ungdomsansvarig i Bayern. Var ju en viktig del i att Görlitz kom till HBK. Har nu flyttat tillbaka till Halmstad, och blir då snabbt ett intressant alternativ för HBK. Har väl mest tänkt arbeta för Svenska fotbollsförbundet, men vem vet. Har ju en hel del internationell rutin som kan vara väldigt användbar.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Sista sparken gjord

Nu är årets Allsvenska över för i år, och HBK slutade på ett sätt som mycket presenterar årets säsong. Trots två jämndåliga lag så vinner GAIS ändå med 3-1, men det var ingen som egentligen brydde sig kändes det som.

 

HBK ställde upp så här i sista matchen:

Kalle Johnsson

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Michael Rosén

Michael Görlitz, Jonas Gudni Saevarsson, Anel Raskaj, Marcus Olsson

Emir Kujovic, Joe Sise

 

Matchen började i fruktansvärt tempo… NOT! Det märktes verkligen att det var två lag som inte hade något vidare att spela för, och som inte riktigt kunde tända till. Detta smittade också av sig på oss på läktaren, då man måste erkänna att fokus inte var hundra på matchen hela tiden. HBK skapar något läge, men inte så mycket egentligen. Inte GAIS heller egentligen, förrän i den 18:e minuten då GAIS kan ta ledningen. Det är Calum Angus som alldeles för enkelt får nicka in bollen, oskärpan lyste igenom. Sedan är det väl ändå GAIS som skapar, när det väl skapas något. Men i den 39:e minuten kan HBK kvittera efter hörna, och det är Johnny som gör sitt premiärmål för Klubben. Var gott inför pausen, och så mycket annat han inte hända Stålhammar blåste för halvtid.

 

Andra halvlek är inget vidare bättre än första halvlek, snacka om avslagen match! Men det är trots allt nu HBK som skapar något. Bl a kommer Sise i princip fri, men glömmer bollen typ, så det blir inget mål för Klubben. Istället kan Wanderson lite turligt, efter att kommit fri, för slå bollen förbi Kalle, och precis mellan bena på Emil. Ytterligare en gång riktig oskärpa. Man lyckades då också få in ett mål till i GAIS efter att en HBKare, ganska snyggt faktiskt, styrt bollen fram till Hallgrimur Jónasson som kunde sätta slutresultatet. Bland det mest intressanta var annars hur många kort HBK lyckades få trots att de inte spelade fult.

 

Då var det slut för i år, och man får vara glad att det blir Allsvenskan nästa år också. Får dagens match var absolut ingen höjdare, men det känns som om man faktiskt inte bryr sig så mycket om resultat, men det hade ju alltid varit roligare med en seger. Det är väl egentligen ingen som gör någon av sina bättre matcher idag. Visst, Kalle kan man inte säga så mycket om, han kan inte ta på sig något av målen egentligen, utan gör en stabil match. Fick gör en riktig TV-räddning också, nåt får man ju bjuda på. Men annars så fanns då inte den riktiga gnistan. Bl a därför hade jag gärna sätt någon av de yngre fått chansen, den hade säkert kunnat tända till och ge järnet. Annars finns det väl inte så mycket att säga, utan vi får sikta in oss på nästa år.

 

Utan jag delar ut mina sista poäng istället(kommer att komma en sammanställning av dem):

 

3 p: Johnny Lundberg – en dag som idag får man ta det positiva som fanns, och det var ju då målet. Är ju stabil annars också

 

2 p: Kalle Johnsson – gör trots allt en stabil insats. Kan inte lastas för målen.

 

1 p: Emir Kujovic – är ju den som ändå ställer till mest offensivt idag faktiskt.

 

Nu får man vänta ett tag till nästa match, troligen 83 dagar. För lördagen den 23 januari är det planerat att HBKs ska spela sin första träningsmatch mot Nordsjaelland (!) spelas på Sannarp. Det är nästan som man redan längtar dit.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Till nästa år: Tränare del 1

Då var det dags för mig att börja blicka fram mot nästa år. Och till och börja med så är jag säker inte ensam om man att vilja se en nu tränare till nästa år. Det är dags för Janne att kliva åt sidan tycker jag, och låta någon annan ta över.

 

Därför tänkte jag nu börja en lista över mer eller mindre aktuella eventuella tränarnamn som jag kommer att sprida ut över några inlägg (typ fem namn per inlägg). Jag kommer även att bedöma hur intressanta jag tycker med är, på en skala som är: mycket intressant – intressant – kanske – helst inte – nej tack.

 

Okej, då börjar vi:

 

Mats Jingblad - Helst inte

Mats är ju nästa självskriven att var med i diskussionen när man snackar ny tränare i HBK. Är, vad jag vet, för tillfället utan tränarjobb, och bor i Halmstad. Har ju också ett förflutet i HBK både som spelare och tränare. Men efter hur det såg ut i bl a Norrköping, men även på annat ställen, så är jag ändå skeptisk till honom som tränare ändå.

 

Jens Fjällström - Mycket intressant

Fjällström är ju till vardags expert på Canal +, och har väl egentligen inte någon vidare tränarkarriär, vet inte en som han har någon. Men han känns ändå som en person med bra koll och som har koll på svensk fotboll. Han har haft tankar på någon gång i framtiden ta över ett allsvenskt lag, och varför inte HBK då.

 

Michael Svensson - Mycket intressant

Är väl i första hand som assisterande tränare. Har ju sedan ha la skorna på hyllan varit detta i Southampton. Jag tror att han kommer att komma tillbaka till Klubben på någotvis, så varför inte redan nästa säsong.

 

Jonas Thern - Mycket intressant

Från Thern till Janne och tillbaka till Thern? Ja, varför inte! Jag tror han gjorde mycket bra under de två åren han var här senast, men som kanske fick den uppmärksamhet som det borde. Tycker bl.a. kan ta den hel del credit för hur det gick 2004, det var typ han som byggt upp det. Dessvärre tror jag chansen är ganska lite att han kommer tillbaka (säkerskilt som han precis skrivit på för Värnamo ;-) ), tror inte heller han var så förtjust i att vara allsvensk tränare.

 

Tony Gustavsson - Intressant

Tony fick ju lämna Hammarby i somras efter för dåliga resultat, skulle han då kunna vara intressant för HBK? Ja, det tycker jag. Tycker ändå han innan har gjort bra resultat med Hammarby, och är ett spännande namn. Problemen hos Hammarby var ju inte precis bara Tonys fel, utan truppen håller ju inte högsta klass. Tror tyvärr att det finns andra klubbar som kan vara intresserade av honom.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


RSS 2.0