Sista sparken gjord

Nu är årets Allsvenska över för i år, och HBK slutade på ett sätt som mycket presenterar årets säsong. Trots två jämndåliga lag så vinner GAIS ändå med 3-1, men det var ingen som egentligen brydde sig kändes det som.

HBK ställde upp så här i sista matchen:

Kalle Johnsson

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Michael Rosén

Michael Görlitz, Jonas Gudni Saevarsson, Anel Raskaj, Marcus Olsson

Emir Kujovic, Joe Sise

Matchen började i fruktansvärt tempo… NOT! Det märktes verkligen att det var två lag som inte hade något vidare att spela för, och som inte riktigt kunde tända till. Detta smittade också av sig på oss på läktaren, då man måste erkänna att fokus inte var hundra på matchen hela tiden. HBK skapar något läge, men inte så mycket egentligen. Inte GAIS heller egentligen, förrän i den 18:e minuten då GAIS kan ta ledningen. Det är Calum Angus som alldeles för enkelt får nicka in bollen, oskärpan lyste igenom. Sedan är det väl ändå GAIS som skapar, när det väl skapas något. Men i den 39:e minuten kan HBK kvittera efter hörna, och det är Johnny som gör sitt premiärmål för Klubben. Var gott inför pausen, och så mycket annat han inte hända Stålhammar blåste för halvtid.

Andra halvlek är inget vidare bättre än första halvlek, snacka om avslagen match! Men det är trots allt nu HBK som skapar något. Bl a kommer Sise i princip fri, men glömmer bollen typ, så det blir inget mål för Klubben. Istället kan Wanderson lite turligt, efter att kommit fri, för slå bollen förbi Kalle, och precis mellan bena på Emil. Ytterligare en gång riktig oskärpa. Man lyckades då också få in ett mål till i GAIS efter att en HBKare, ganska snyggt faktiskt, styrt bollen fram till Hallgrimur Jónasson som kunde sätta slutresultatet. Bland det mest intressanta var annars hur många kort HBK lyckades få trots att de inte spelade fult.

Då var det slut för i år, och man får vara glad att det blir Allsvenskan nästa år också. Får dagens match var absolut ingen höjdare, men det känns som om man faktiskt inte bryr sig så mycket om resultat, men det hade ju alltid varit roligare med en seger. Det är väl egentligen ingen som gör någon av sina bättre matcher idag. Visst, Kalle kan man inte säga så mycket om, han kan inte ta på sig något av målen egentligen, utan gör en stabil match. Fick gör en riktig TV-räddning också, nåt får man ju bjuda på. Men annars så fanns då inte den riktiga gnistan. Bl a därför hade jag gärna sätt någon av de yngre fått chansen, den hade säkert kunnat tända till och ge järnet. Annars finns det väl inte så mycket att säga, utan vi får sikta in oss på nästa år.

Utan jag delar ut mina sista poäng istället(kommer att komma en sammanställning av dem):

3 p: Johnny Lundberg – en dag som idag får man ta det positiva som fanns, och det var ju då målet. Är ju stabil annars också

2 p: Kalle Johnsson – gör trots allt en stabil insats. Kan inte lastas för målen.

1 p: Emir Kujovic – är ju den som ändå ställer till mest offensivt idag faktiskt.

Nu får man vänta ett tag till nästa match, troligen 83 dagar. För lördagen den 23 januari är det planerat att HBKs ska spela sin första träningsmatch mot Nordsjaelland (!) spelas på Sannarp. Det är nästan som man redan längtar dit.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"