Oavgjort med mersmak

Har varit och sett HBK spela sin tredje träningsmatch under VM-uppehållet. En match som var mot Nordsjälland och som trots spelövertag för HBK bara slutade 1-1.

 

HBK ställde upp med det laget jag skrev igår. Matchen började lite avvaktande med två lag som kände lite på varandra. Eller rättare sagt så missade jag de första fem minuter kanske. Men när jag hade kommit på plats så var det alltså ganska mycket spel på halvplan, och inte mycket till riktiga målchanser. Men det kändes ändå som om det var HBK som hade lite av taktpinnen. Och så småningom så började man också ta sig fram till lite lägen. Så det kändes inte orättvist när HBK tog ledningen. Det är Gus som spelas helt fri inne i straffområdet och kallt kan sätta bollen. HBK fortsatte att ha spelövertaget, och det kändes närmare till ett mål till för de blåa. Så det kändes inte riktiga rättvist när Nordsjälland kunde kvittera innan paus. En spelare i Nordsjälland springer ifrån Texas och kan sätta bollen bakom Kalle. Så var också ställningen i paus.

 

Inför andra halvlek så byts Gus och Texas ut, och in kommer Saevarsson och Järdler. HBK fortsätter att ha övertaget i matchen, och har i början av andra halvlek en bra period där man nästan borde ha fått in ett ledningsmål. Men man lyckas inte riktigt enda fram. Istället blir det allt sämre spel ju längre halvleken går, och slutet är ganska dålig. Nordsjälland lyckas också i slutet av matchen för lite spelövertag och komma fram en del. Men inte heller de lyckas skapa något mer mål. Så matchen slutar alltså 1-1. Under halvleken fick även Prent, Kujtim och Niclas Johnsson hoppa in.

 

Dagens match var… okej. Det var inte dålig, HBK hade trots allt spelet större delen av matchen, och Nordsjälland är ändå ett lag av helt okej kvalité. Men samtidigt så hade man svårt att få till det framför mål. Man borde egentligen ha vunnit dagens match då man var helt klart bättre en Nordsjälland, men det gjorde man alltså inte. Något som HBK ju har haft en del problem med. Men man har ju tränat ganska hårt, och lagt mest tryck på försvarsspelet. Och försvarsspelet så okej ut idag, även om man släppte till några onödiga lägen.

 

Kollar man på spelarna så gjorde Kalle en helt okej match. Han behövde inte göra allt för många ingripande, men samtidigt så gjorde han några fina räddningar. Ger Robin fortsatt en match, även om jag tror Robin kommer att fortsätta att vara förstamålvakt. Ryan gjorde ytterligare en stabil match. Han gör det han ska göra, och det är ju vad som behövs. Mittbacksparet Markus och Zvirre gjorde det också helt okej. Zvirre var väl lite ringrostig i några situationer, men inte så det ställde till några större problem. Är ju alltid resolut i allt han gör. Markus är absolut en kandidat till startelvan vid omstarten. Texas fick ju ge sig i löpduellen som gav kvitteringen. Men han kämpade på som alltid, och man vet alltid vad man får av Texas.

 

Gus jobbar som han brukar ganska mycket i det tysta och syns inte speciellt mycket. Men han fick ju göra mål idag och är en spelare som Lasse markeras att behövs. Anel däremot var lite osynlig idag och gjorde inte någon av sina bästa matcher, men gjorde inte bort sig heller. Offensivt sedan så fanns ju Emil på högerkanten. Han gjorde en del bra löpningar utmed kanten. Men han är en aning för klen fortfarande och förlorar för mycket närkamper. På andra kanten gjorde väl Görlitz en helt okej match. Han har fortfarande en bra bit till förra årets spel, men han är delaktig mycket och lägger en del bra bollar. Hans egna utmaningar är det däremot sisådär med. Anselmo mittemellan försökte idag, och gjorde en del bra grejer. Men ibland då är han lite för lätt i närkamperna. Sise längst fram är ju däremot inte det. Och han driver bollen bra, och är som sagt ganska given just nu som anfallare. Det är bara spelet framför mål som det fattas lite i.

 

Avbytarna sedan så kämpade Saevarsson på bra och är jobbig att möta. Järdler ställde inte heller till det för sig, utan spelade stabilt. Prent var ganska osynlig den tiden han var inne. Gjorde några bra löpningar och fick in några inlägg, men gjorde inte så mycket som stack ut. Kujtim fick inte så mycket att göra heller, kom på HBK började tappa sitt spelövertag. Niclas var inne för kort tid för att jag ska kunna göra någon vidare bedömningar av honom, men fyllde på bra vid något anfall.

 

Nu har HBK en träningsmatch kvar innan Allsvenskan starta igen. Det är borta mot Martin Fribrocks Esbjerg i slutet av nästa vecka. Sedan så började det alltså igen.   

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Tillbaka efter semestern

Sedan HBKs senaste match, träningsmatchen mot Mjällby, har både jag och spelarna i Klubben haft semester. Jag har varit i Grekland, spelarna har varit lite varstans. Men nu är både jag och spelarna tillbaka i Halmstad. Och imorgon ska HBK spela ytterligare en träningsmatch på Örjan. Denna gång mot sin eviga sparringpartner FC Nordsjälland, sjunde matchen på drygt fyra år tror jag man är uppe på eller något.

 

Därför behöver Nordsjälland ju egentligen ingen vidare presentation. Kan väl säga att svenske Benjamin Kibebe har lämna klubben sedan match tidigt, tidigt i vintras, närmare bestämt 23 januari. Men svenskarna Pierre Bengtsson och Rawez Lawal finns fortfarande kvar i klubben. Sedan kan jag ju också nämna att man slutade sjua när SAS-ligan var färdigspelad tidigare i våras, alltså i precis i mitten av tabellen med 12 lag.

 

De två träningsmatcherna innan semestern innebar en oavgjord, mot Kosovo, och en förlust, mot Mjällby. Kosovomatchen var man någorlunda nöjd med, medan man var ganska besviken på Mjällbymatchen då man inte tyckte man kom upp i den nivå man kan. Så förhoppningsvis vill man imorgon vissa vad man kan, och trots de tunga träningspassen man har hunnit med dessa två dagar efter semestern så hoppas jag på bra spel. Sedan är Zvirre tillbaka efter sin skada, och ger sig in kampen om en plats i mittlåset jämte tämligen givne kapten Johnny. Tillbaka är även Gus som inte har fick spela något i matcherna innan semestern. Sedan så verkar Sise och Ryan starta även imorgon. De fick ju vara med i hela matcherna mot Kosovo och Mjällby också, vilket gör att det känns ganska säkra i startelvan får tillfället. Men det känns inte heller som om det finns några ordentliga renodlade konkurrenter till dem just nu. Niclas är väl konkurrenten till Ryan, och finns också på bänken imorgon. Men han klarar inte av att utmana honom just nu var det verkar. De som har spelat längst fram under våren förutom Sise är Emil och Mackie, men det passar båda bättre på kanterna. Något annat noterbart är att Robin inte finns med i truppen, utan att U-lagets Viktor Kristiansson sitter på bänken. Hela laget ser ut såhär:

 

Kalle Johnsson

 

Ryan Miller

Tomas Zvirgzdauskas

Markus Gustafson

Per ”Texas” Johansson

 

Anel Raskaj

Mikael Rosén

 

Emil Salomonsson

Anselmo

Michael Görlitz

 

Joe Sise

 

Avbytare: Viktor Kristiansson, Niclas Johnsson, Richard Magyar, Christian Järdler, Jonas Gudni Saevarsson, Alexander Prent och Kujtim Bala

 

Matchen startar klockan ett, och det är fri entré.


Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Allsvensk kollega på besök

Förra veckan fick HBK 4-4 mot Kosovos landslag på Örjans vall. Imorgon är det dags för nästa match på Örjan. Denna gång är det mot årets succénykomling i Allsvenskan, Mjällby. Märk väl att matchen börjar klockan 18.30.

 

Mjällby har som sagt gjorde en riktigt bra vår. Bl a så vann man ju med 2-1 tidigare i vår på Örjan. Det gör att man gick in i sommarvilan som fyra i den allsvenska tabellen. Återstår att se om man lyckas hålla den placeringen, eller t o m förbättra den under hösten. Men helt klart så har man sett stabila ut bakåt, och gjorde en del mål framåt.

 

HBK fick alltså oavgjort senast mot Kosovo, i en match där Kosovo var bäst i första halvlek, och ledde med 3-1 i paus, men HBK var bättre i andra och hade t o m några lägen att vinna matchen. Det var kul att Anselmo åter fick visa målkänsla med sina två mål, och att Emil fick trycka in två efter sin knackiga vår. Kul också att Jocke Wrele och Kristoffer Thydell fick varsin halvlek, och de gjorde inte bort sig. Till imorgon så är det bara etablerade A‑lagsspelare i den startelva som preliminärt presenteras. Men man hoppas såklart på någon lite mer intressant spelare, kanske en provspelare. Men vi får väl se imorgon. Här i alla fall laget till imorgon:

 

Kalle Johnsson


Ryan Miller

Markus Gustafson

Tommy Jönsson

Christian Järdler


Jonas Gudni Saevarsson

Anel Raskaj


Alexander Prent

Emir Kujovic

Marcus Olsson


Joe Sise

 

Avbytare: Robin Malmkvist, Per ”Texas” Johansson, Richard Magyar, Kristoffer Thydell, Joakim Wrele, Emil Salomonsson och Kujtim Bala


Ska absolut bli intressant att se morgondagens match. Alltid intressant när HBK spelar....

 

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


HBK mot landslag

Det är nu några veckor sedan HBK lämnade Olympia efter den sista matchen för våren i Allsvenskan. Imorgon får man åter chansen att lira lite boll. Men det är såklart bara en träningsmatch, ingen har väl undgått de två månader långa uppehållet för att en spelare ska spela VM, och det är Sebastian Eguren som inte kommer återvända till AIK efter uppehållet. Men det är i vilket fall en lite intressant match då det är ett landslag HBK ska möta, med två HBK-spelare i truppen.

 

För även om Kosovo, som man ska möta, inte är med i FIFA, mycket p g a att man inte är med i FN, och inte får spela några officiella landskamper eller vara med i något kval, så har man alltså plockat ihop ett lag som alltså ska spela på Örjans vall imorgon. Och bland spelarna i Kosovo så finns Anel Raskaj och Kujtim Bala, som ju till vardags tillhör HBKs A-trupp. Lägg där också till att Guri Baqaj, som provspelade för HBK en vecka i maj, också finns med i truppen. Ska bli intressant vad detta lag kan göra.

 

HBK har ju haft en sisådär vår, mycket upp och ner. Nu får man chans att hitta ett bättre spel i en match som inte betyder något, men där det ändå kanske kan bli bra spel. Man får ju också chansen att testa lite nya spelare och idéer. Jag hade hoppats att man kanske skulle ha någon provspelare som fick chansen att visa upp sig, men så verkar inte vara fallet. Men man vet aldrig, kanske håller man på det fram till matchen, det har ju hänt förut. Men vad som är spännande är att Jocke Wrele får chansen på det defensiva mittfältet från start. Jocke som fick A-lagskontrakt i förra veckan, något som jag har glömt att skriva. I samma veva fick Michael Thomas lämna, ett rätt beslut tycker jag. Ska bli intressant att se vad Jocke kan åstadkomma i en sådan här match. Intressant är också att endast 17-årige Kristoffer Thydell finns med på bänken, och är tänkt att byta av Jocke i halvtid. En spelare som man verkar tro väldigt mycket på. Annars är det ganska mycket ordinarie spelare. Görlitz är med, så än så länge är han nog inte på väg bort. Hela laget ser ut såhär:

 

Robin Malmkvist


Ryan Miller

Richard Magyar

Tommy Jönsson

Per ”Texas” Johansson


Jonas Gudni Saevarsson

Joakim Wrele


Emil Salomonsson

Anselmo

Michael Görlitz


Joe Sise

 

Bänken: Kalle Johnsson, Christian Järlder, Markus Gustafson, Kristoffer Thydell, Alexander Prent, Emir Kujovic

 

Får se om jag kan se matchen imorgon, beror lite på vad aktiviteter innan tar i tid. Men det är ju i alla fall kul att HBK (A-laget) är i farten igen.

 

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


RSS 2.0