Oavgjort med mersmak

Har varit och sett HBK spela sin tredje träningsmatch under VM-uppehållet. En match som var mot Nordsjälland och som trots spelövertag för HBK bara slutade 1-1.

HBK ställde upp med det laget jag skrev igår. Matchen började lite avvaktande med två lag som kände lite på varandra. Eller rättare sagt så missade jag de första fem minuter kanske. Men när jag hade kommit på plats så var det alltså ganska mycket spel på halvplan, och inte mycket till riktiga målchanser. Men det kändes ändå som om det var HBK som hade lite av taktpinnen. Och så småningom så började man också ta sig fram till lite lägen. Så det kändes inte orättvist när HBK tog ledningen. Det är Gus som spelas helt fri inne i straffområdet och kallt kan sätta bollen. HBK fortsatte att ha spelövertaget, och det kändes närmare till ett mål till för de blåa. Så det kändes inte riktiga rättvist när Nordsjälland kunde kvittera innan paus. En spelare i Nordsjälland springer ifrån Texas och kan sätta bollen bakom Kalle. Så var också ställningen i paus.

Inför andra halvlek så byts Gus och Texas ut, och in kommer Saevarsson och Järdler. HBK fortsätter att ha övertaget i matchen, och har i början av andra halvlek en bra period där man nästan borde ha fått in ett ledningsmål. Men man lyckas inte riktigt enda fram. Istället blir det allt sämre spel ju längre halvleken går, och slutet är ganska dålig. Nordsjälland lyckas också i slutet av matchen för lite spelövertag och komma fram en del. Men inte heller de lyckas skapa något mer mål. Så matchen slutar alltså 1-1. Under halvleken fick även Prent, Kujtim och Niclas Johnsson hoppa in.

Dagens match var… okej. Det var inte dålig, HBK hade trots allt spelet större delen av matchen, och Nordsjälland är ändå ett lag av helt okej kvalité. Men samtidigt så hade man svårt att få till det framför mål. Man borde egentligen ha vunnit dagens match då man var helt klart bättre en Nordsjälland, men det gjorde man alltså inte. Något som HBK ju har haft en del problem med. Men man har ju tränat ganska hårt, och lagt mest tryck på försvarsspelet. Och försvarsspelet så okej ut idag, även om man släppte till några onödiga lägen.

Kollar man på spelarna så gjorde Kalle en helt okej match. Han behövde inte göra allt för många ingripande, men samtidigt så gjorde han några fina räddningar. Ger Robin fortsatt en match, även om jag tror Robin kommer att fortsätta att vara förstamålvakt. Ryan gjorde ytterligare en stabil match. Han gör det han ska göra, och det är ju vad som behövs. Mittbacksparet Markus och Zvirre gjorde det också helt okej. Zvirre var väl lite ringrostig i några situationer, men inte så det ställde till några större problem. Är ju alltid resolut i allt han gör. Markus är absolut en kandidat till startelvan vid omstarten. Texas fick ju ge sig i löpduellen som gav kvitteringen. Men han kämpade på som alltid, och man vet alltid vad man får av Texas.

Gus jobbar som han brukar ganska mycket i det tysta och syns inte speciellt mycket. Men han fick ju göra mål idag och är en spelare som Lasse markeras att behövs. Anel däremot var lite osynlig idag och gjorde inte någon av sina bästa matcher, men gjorde inte bort sig heller. Offensivt sedan så fanns ju Emil på högerkanten. Han gjorde en del bra löpningar utmed kanten. Men han är en aning för klen fortfarande och förlorar för mycket närkamper. På andra kanten gjorde väl Görlitz en helt okej match. Han har fortfarande en bra bit till förra årets spel, men han är delaktig mycket och lägger en del bra bollar. Hans egna utmaningar är det däremot sisådär med. Anselmo mittemellan försökte idag, och gjorde en del bra grejer. Men ibland då är han lite för lätt i närkamperna. Sise längst fram är ju däremot inte det. Och han driver bollen bra, och är som sagt ganska given just nu som anfallare. Det är bara spelet framför mål som det fattas lite i.

Avbytarna sedan så kämpade Saevarsson på bra och är jobbig att möta. Järdler ställde inte heller till det för sig, utan spelade stabilt. Prent var ganska osynlig den tiden han var inne. Gjorde några bra löpningar och fick in några inlägg, men gjorde inte så mycket som stack ut. Kujtim fick inte så mycket att göra heller, kom på HBK började tappa sitt spelövertag. Niclas var inne för kort tid för att jag ska kunna göra någon vidare bedömningar av honom, men fyllde på bra vid något anfall.

Nu har HBK en träningsmatch kvar innan Allsvenskan starta igen. Det är borta mot Martin Fribrocks Esbjerg i slutet av nästa vecka. Sedan så började det alltså igen.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"