Magnus Bahne klar för… Assyriska

Han snackade om han vill han en ny utmaning och blickade ut i Europa. Han vill söderut, och till en bättre liga en Allsvenskan. Ja, så lät det i höstas när Magnus Bahne meddelade att han inte tänkte skriva på något nytt kontrakt med HBK.

 

Men med en halvtaskig säsong som han trots allt hade med ett par ordentliga tabbar så kom den nog inga bud från kontinent, och hans drömmar om England, Spanien eller vad han nu drömde om kom på skam. Det var nog inte utan viss besvikelse han kom till den insikten. Istället insåg han att inte skulle hitta någon klubb som var så mycket bättre än HBK egentligen. Hade han tur så kanske det fanns någon klubb i t ex Danmark eller Norge som skulle kunna vara intresserade av honom, och på så viss skulle han kanske kunna höga sin lön en del. Kanske hade han fortfarande en viss förhoppning på att en holländsk klubb skulle kunnat få upp ögonen får honom, men jag tror inte han riktigt trodde på det.

 

Så efter att insett att han inte hade ett högre värde en vad han hade så började han väl framförallt kolla klubbar som i alla fall var ungefär lika bra som HBK, och då framförallt i Sverige. Det blev nog även några blickar över Östersjön och Finland, men skulle han återvända till Finland så var det väl lite med svansen mellan benen, så det tror jag inte han riktigt ville egentligen. Tror ändå att Stockholmsområdet och radie en bit utanför var intressant, i och med att det då var en färja från Stockholm och hem.

 

Då kanske Norrköping dök upp och visade ett intresse. Var väl inte riktigt de han hade hoppas skulle jag tro, men han tänkte säkert ”why not”, det kunde väl vara värt att i alla fall kolla upp klubben. Det är ju trots allt inte allt för långt från Stockholm. Sedan gällde det ju att hålla god min mot media, och då komma med någon kommentar om att det är en klubb som satsar. Men tjena tänkte i alla fall jag när jag läste om att Bahne var i Norrköping, klubb mer i obalans för man ju leta efter. Jag tror inte heller Bahne var allt för intresserad av Norrköping egentligen, men ville ändå inte släppa helt som ett sista utväg. Han skickade också en förfrågan till AIK, som säkert i detta läge kunde ses lite som en drömklubb. Men om jag ska vara ärlig så är jag inte helt förvånad över att de tackade nej.

 

Men sedan kom det ut genom hans agent, förre assisterande tränaren i HBK Jonas Wirmola, att det stod mellan en svensk klubb och en finsk klubb, och att det troligtvis skulle vara löst inom den närmaste veckan. Detta var för fyra veckor sedan, så troligtvis så gick inte något som man hade tänkt sig, kanske försvann någon av klubbarnas intresse.

 

Men så till sist så skrev Bahne igår på för Assyriska i Superettan, och Bahnes kommentarer om att han ville till en större klubb kom definitivt på skam.

 

Ska väl direkt säga att i princip allt här ovan är rena spekulationer, som inte alls behöver vara riktiga, men kan ju mycket väl vara. Inget ont om Assyriska, tror de kan bli farliga i Superettan i år med Rickard Norling som ny tränare. Inget ont om Bahne heller, utan lycka till. Men man kommer inte ifrån att hösten och vintern nog inte blev som Magnus hade hoppas…    

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Oavgjort i kylan

Det blev ju match i Bjärnum igår mellan HBK och Helsingborg, trots att termometern ska ha visat -10 grader, och det hade snöat natten innan. Men tack vare att grupp personer hade varit ute klockan fem på lördagsmorgonen och tagit bort snön kunde matchen genomföras. Men tyvärr jag fick ingen tid igår att skriva något om matchen, så det kommer nu istället. Det blev i alla fall 2-2 efter sista målet på övertid. Det mesta här under kommer efter referatet på hbk.se.

 

HBK ska ha några fina möjligheter i början av matchen. Men det ska ha varit Helsingborg som kommit till en första riktiga chansen då Rasmus Jönsson ska ha kommit ensam med Kalle Johnsson, men skjutit i ribban. Istället var det HBK som tog ledningen. Efter bra hörna av Järdler, som också slog hörnan till målet mot Nordsjälland, och kunde Sise nicka in 1-0 ganska ostört. Emir ska också ha haft en bra chans innan halvtid efter ytterligare en hörna från samma håll, då han på en andraboll skjutit på volley men träffat en Helsingborgsspelare som omedvetet räddade med huvudet. Det sista som hände i första halvlek var att Kalle och HIFs brasse Rafael Porcellis de Oliviera kolliderade, och Kalle fick byta till andra halvlek med ont i revbenen efter att ha fått brassens fot i bröstet.

 

Så det blev alltså Robin Malmkvist som stod i andra halvlek. Där ska det till en början ha blivit mycket HIF, och man kunde kvitterad genom Marcus Lantz som ska ha dribblat bort en HBKare och satt bollen otagbart vid Robins högra stolpe. Två minuter senare ska Helsingborg ha haft ett jätteläge till, men Robin ska ha gjort en riktigt bra enhandsräddning. Men i mitten av halvleken ska det ha blivit lite omflyttningar i HBK, då först Saevarsson utbyttes ut mot Niclas Johnsson, vilket gjorde att Gus flyttade upp på mitten och Niclas tog högerbacken. Bara minuten senare blev Zvirre utvisad, andra utvisningen på två matcher är inte bra, och med träningsmatchsregeln så bytte han med Richard Magyar. Två A-lagsdebutanter på två minuter alltså. Med mindre än tio minuter kvar kunde HIF ta ledningen då Rasmus Jönsson kunde ta vara på ett högerinlägg. Då såg det ut som om Helsingborg skulle gå segrande. Men i 90:e minuten så kan Emir efter inlägg av Emil få upp målen i nättaket efter styrning på målvakten, och matchen slutar alltså 2-2.

 

Såhär säger Lasse Jacobsson efter matchen:

   ”Efter första halvlek var jag jättenöjd, men i andra kom vi inte riktigt igång från början. Vårt presspel högre upp kom inte igång när Joe och Emir blev lite stillastående. De fick igång spelet centralt vilket gjorde att vår backlinje föll och HIF-spelarna kom rättvända.”

   ”Därefter hade vi en bra period igen men det går ofta upp och ner i träningsmatcher. I stora drag var det helt okej. Vi är ungefär där vi vill vara. I dag hade vi tre helt nya i backlinjen, det är rätt stora förändringar.
   ”Till nästa match ska nog Marcus Olsson, Michael Görlitz, Anselmo och Ryan Miller vara tillbaka. Men nu gäller det att alla får chansen.

 

Han vill också ge lite extra plus till några spelare:

   ”Emil Salomonsson ser intressant ut både offensivt och defensivt. Han skär ofta in i plan och där man kan hitta honom om planen inte är så hal som den var idag. Johnny håller ihop det bra där bak men även Järdler är duktig i sitt försvarsspel och huvudspel samtidigt som han har en bra vänsterfot.”
   ”I dag har tunga spelare som Joe och Emir inte så lätt i detta underlag. Men jag är ändå nöjd, det är klart godkänt.”

 

Det är ju svårt för mig att få någon vidare uppfattning av matchen. Men Lasse verkar ju ha varit ganska nöjd, och 2-2 mot Helsingborg känns ju helt okej. Det var säkert inte speciellt lätt att spela något vidare passningsspel igår med tanke på hur hal planen ska ha varit. Men man gör två mål, och både Niclas och Magyar fick testa på A-lagsspel. Negativt var såklart att Zvirre drog på sig ett rött kort och Kalles skada. Verkar inte som det skulle vara någon större fara med Kalle ändå. I vilket fall så är man obesegrade hittills i år, även om man inte ha vunnit än. Nästa match är mot Janne Jönssons Stabaeck borta i nästa vecka.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Emir aktuell för skotska storklubbar

Det har snackats om Lazio och Wolfsburg när det gäller Emir. Men enligt Fotbollskanalen.se så ska det nu finnas intresse från skotskt håll, närmare bestämt från Glasgow. Emirs agent, Oliver Cabrera, intygar att det finns intresse:

   ”Jag kan bekräfta att det har kommit ett bud från Skottland på Emir. Budet är väldigt intressant och tilltalar Emir. Nu måste klubbarna komma överens om en övergångssumma så vi får se hur det blir”, säger han

 

Men vilken eller om det är båda de stora klubbar i Glasgow som är intresserad verkar inte riktigt klart. För enligt uppgifter till Fotbollskanal från Skottland så ska det var ligaledarna Rangers som är intresserade av honom, och fått in lite nya pengar efter en försäljning av Pedro Mendes till Sporting. Men samtidigt så ska Celtic, Rangers ärkerival, har varit i kontakt med HBK enligt en nära källa till Emir säger Fotbollskanalen. Emir själv kommenterar om någon av klubbarna stämmer.

 

Men ska det hända något nu innan fönstret stänger så får det göra det väldigt snart, då jag tror fönstret stänger natten mellan söndag och måndag. Enligt Fotbollskanalen så ska Emir nu vara värd 10 miljoner, hälften av vad som stod innan. Vilket som stämmer vet jag inte, men om nu båda klubbarna skulle vara intresserade så kan man ju hoppas att man tillsammans hjälps åt att trissa upp priset, kan nog vara en del prestige att sno en spelare framför ögonen på den andra.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kall match väntas

Imorgon ska HBK spela sin andra träningsmatch förra året. De ska möta sina allsvenska kollegor från Helsingborg i Bjärnum, utanför Hässleholm. Så är det i alla fall tänkt, det är vad jag har hört inte helt säkert att det kommer bli någon match. Men det verkar inte vara själva underlaget som är det största problemet, utan att det kan bli för kallt. Blir det över tio minusgrader så går det inte att spela, spelarna kan helt enkelt inte andas och det är farligt för lungorna. Så vi får väl se, det ska ju nämligen bli ner mot det imorgon. Vädret har också ställt till det för HBK den senaste veckan, och därför han man beslutat att träna i Tipshallen i Växjö i början av nästa vecka, där det finns en fullstor konstgräsplan inomhus.

 

Man möter alltså Helsingborg imorgon. Ett Helsingborg som har tappat bl a Henrik Larsson sedan förra året. Man har också bytt tränare sedan säsongen slutade förra året, då Conny Karlsson har tagit över efter Bosse Nilsson. Karlsson som egentligen inte har den tränarutbildning som behövs, vilket det har varit lite snack om i tidningarna. Jag tror man har lyckas lura sig runt det genom att anställa Reine Almqvist, med utbildningen. I vilket fall så blir det ju HIF en bra värdemätare för HBK över hur de ligger till.

 

Match förra veckan var ju en helt okej start då man framförallt visade ett lite nytt tänk, vilket kändes uppfriskade och positiv. Var också positivt att man var det bättre laget större delen av matchen, även om det kanske inte säger så mycket så här pass tidigt på säsongen. Imorgon hoppas jag bara han fortsätter som man gjorde senast, och fortsätter hålla bollen på marken och har hög press. Sedan spelar ju fortfarande resultat inte någon jättestor roll, även om det alltid är bra för självförtroendet att vinna. Bara det inte rinner iväg för Helsingborg. Detta lag har tagits ut tills imorgon:

 

Kalle Johnsson

 

Mikael Rosén

Tomas Zvirgzdauskas

Johnny Lundberg (K)

Christian Järdler

 

Anel Raskaj

Jonas Gudni Saevarsson

 

Emil Salomonsson

Emir Kujovic

Per ”Texas” Johansson

 

Joe Sise

 

Bänken: Robin Malmqvist, Alexander Prent, Richard Magyar, Niclas Johnsson och Pehr Andersson

 

Direkt kan jag säga att inte varken Anselmo eller Mackie Olsson är riktigt tillbaka efter sina operationer, Görlitz är inte riktig helt okej sin vad än, Gustafsson har fortfarande problem efter att han stukade foten. Sedan skadade ju Miller sig i veckan om man trodde första att det var korsbandet som skadades, men det ska bara vara ett blåmärke på menisken och han ska förhoppningsvis vara tillbaka i träning redan under nästa vecka. Även Kujtim Bala har fått sig en smäll, annars skulle han ha varit med imorgon. Så det är anledning till att man fortsätter med Järdler och Texas på vänsterkanten, men på ombytta platser sedan matchen förra veckan, att alla andra alternativ på vänsterkanten är borta. Annars är det ju kul att se Emir tillbaka i laget, i vad som kan bli hans sista match i Klubben om han lämnar innan transferfönstret stänger. Rent generellt så känns det som om många av spelarna kommer vara med och slåss ordentligt på de positioner de spelar imorgon, är väl framförallt Texas som känns en aning fel.

 

Så nu får vi bara hålla tummarna för att de blir någon match imorgon.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Seb har ju lämnat

Det var ett tag sedan det blev klart, men har glömt att skriva det. Sebastian Johansson bestämdes sig för ett tag sedan för att stanna i Örgryte. Det innebär alltså att Seb får sin förre tränare i HBK, Janne Andersson, som tränare. Något som han har gått och sagt att han inte är hundra nöjd med, men det är ändå så att det inte hindrar honom från att stanna kvar i Örgryte.

 

HBK ska enligt rykte ha fått runt en miljon för honom, men det är inget som jag har fått bekräftat någonstans. Men om det stämmer så tycker jag att det är helt okej för en spelare som inte platsar och som inte vill stanna kvar i Klubben. Vill också bara önska Seb fortsatt lycka till i ÖIS!

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Ny lagkapten i HBK

Efter drygt sju år som lagkapten, om han nu inte tappade det redan i höstas, så får nu Tommy Jönsson lämna över lagbindeln. Fast det blir inte till Tomas Zvirgzdauskas som bar den under hösten…

 

Utan det var ingen tillfällighet att det var Johnny Lundberg som bar bindeln mot sin gamla klubb i lördags. Har nämligen blivit utnämnd till ny lagkapten, något som han säger så här om det till hbk.se:

   ”Det är en liten utmaning för mig. Ändå har det varit ett litet mål sedan jag kom hit, då jag var det i Landskrona precis innan jag stack till Danmark. Det känns stort att få vara lagkapten i Halmstad.”

 

Och såhär kommenterade Lasse Jacobsson det:

   ”Vi tyckte att Johnny passade bra. Det känns som han kommer spela mycket och det är litet av en nystart eftersom jag också är ny som tränare. Han har bra ledaregenskaper och kommer att finnas här några år framåt.”

 

Måste säga att jag tycker det är ett bra val, även om jag hade Zvirre i startelvan som jag publicerade i fredags. För medan t ex Zvirre trots allt är på väg neråt i sin karriär, så har Johnny flera år kvar. Men ändå så är det ju ingen med så mycket rutin som Johnny som är så pass säker i startelvan. Det som då framförallt skulle ha talat emot Johnny är ju att han bara varit i Klubben i ett halvår, men annars känns han riktigt bra. Så jag önskar bara Johnny lycka till med att leda laget framåt

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"

Även Emir på väg bort?

Förra veckan så skrev jag om att det började bli lite rykten om att Michael Görlitz skulle vara på väg bort från HBK. Nu ryktas det om att Emir Kujovic, bästa målskytten i HBK förra året ju, kan vara på väg att lämna.

 

Det var väl i fredags som Aftonbladet berättade att enligt den italienska sajten Calciomercato så skulle italienska Lazio och tyska Wolfsburg vara intresserade av honom. Emirs agent, Oliver Cabrera, bekräftade också att det finns intresse för Emir, men ville inte kommentera några klubbar.

 

Dagens därpå på FotbollDirekt.com så sa Lasse Jacobsson att man hittills inte hade fått några bud på Emir. Ordförande Broström sa även artikeln att man ska ha, precis, som med Görlitz runt 20 miljoner för Emir.

 ”Kujovic har ett tag kvar på kontraktet. Han tippas vara värd runt 20 miljoner ifall någon skulle vara intresserad av honom. Ingen i Allsvenskan har ju råd med det”, säger Broström.

 

Och idag kommenterade även Emir själv för FotbollDirekt att han vet om att det finns intresse för honom, från vilka klubbar vill han inte säga, och kommer det ett bra bud som komma antagligen flytta nu eller lite sommaren. Men ännu har det inte kommit något kommit något konkret bud. Däremot så ska Lazios sportchef Igli Tare ha sagt i förra veckan att Emir inte ska vara aktuell för Lazio så länge han har Cabrera som agent. Trots det så ska Emir ha fullt förtroende för sin agent, och är det någon klubb som inte gillar honom så är det så.

 

Om jag nu får välja så vilja jag ju mycket hellre att Emir försvinner än Görlitz. För medan Görlitz är väldigt viktig för anfallsspelet känns det som, så känns det som om Emir är betydligt mycket lättare att ersätta. Skulle han också få runt 20 miljoner för honom så är det nästan bara tacka och ta emot, tycker t ex Görlitz är värd betydligt mer än honom. Men vi får väl se. Men om jag inte har helt fel så är det här sista veckan som det internationella transferfönstret är öppet, vilket innebär i så fall att ska det hända något så ska det hända i veckan, både vad det gäller Görlitz och Emir.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Poängkung 2009

Det försvann efter säsongen, och i med jakten på ny tränare. Sedan skulle jag ha gjort det någon gång under jullovet och till sist skulle jag göra den någon gång i helgen, egentligen igår. Men nu, efter bl a en liten påminnelse, kände jag att det var dags att till slut presenterar vem som fick mest poäng av mig under den allsvenska säsongen förra året.

 

Segraren var ganska väntad, finns ju inget snack om att han var HBKs bästa spelare förra året. För det var såklart Görlitz som gick segrande. Att det sedan var Bahne som blev två är kanske lite mindre väntad, även för mig själv. Fast det är ju ganska lätt att uppmärksamma när han som målvakt spelar bra, också var han ju en period där han var ganska bra. På tredje plats kom Klubbens bästa målskytten, Emir. Hela listan över hur poängen fördelades kommer här:

 

Michael Görlitz 37 p                  

Magnus Bahne 26 p

Emir Kujovic 21 p

Johnny Lundberg 20 p

Tim Sparv 18 p

Emil Salomonsson 13 p

Anel Raskaj 12 p

Tomas Zvirgzdauskas 8 p

Joe Sise 5 p

Marcus Olsson 4 p

Kalle Johnsson 3 p

Andreas Johansson 2 p

Mikael Rosén 2 p

Jonas G. Saevarsson 1 p

Anselmo 1 p

Ajsel Kujovic 1 p

 

 

Sedan kollade jag också, med tanke på hur många matcher man fick förra året, vad poängsnittet per match blev för dem som fick poäng. Och där var det faktiskt inte Görlitz som vann, utan Johnny tog det, men Görlitz var honom hack i häl. Dessa måste jag också säga var de två bästa i HBK 2009. Men, men det sammanlagda poäng som gäller. Men på tredje plats i denna listan kom faktiskt Kalle, som alltså gjorde det rätt bra de tre matcherna han spelade. Dessa tre var dem som snittade en poäng eller mer per match. Hur alla snittade kommer här (antalet matcher är inom parantes):

 

Johnny Lundberg 1,54 p (13)

Michael Görlitz 1,23 (30)

Kalle Johnsson 1,00 (3)

Magnus Bahne 0,96 (27)

Emir Kujovic 0,72 (29)

Tim Sparv 0,69 (26)

Emil Salomonsson 0,46 (28)

Anel Raskaj 0,40 (30)

Joe Sise 0,36 (14)

Tomas Zvirgzdauskas 0,28 (29)

Marcus Olsson 0,20 (20)

Andreas Johansson 0,17 (12)

Ajsel Kujovic 0,11 (9)

Mikael Rosén 0,08 (24)

Jonas G. Saevarsson 0,07 (14)

Anselmo 0,05 (21)

 

Så det är bara att framförallt gratulera Michael Görlitz som alltså blev poängkung 2009, och börja blicka fram emot en ny säsong med nya poäng…

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Oavgjort med mersmak

Är då hemma igen efter att ha sett HBKs första träningsmatch mot Nordsjälland på Sannarp. Med tanke på att det bara är i slutet av januari så var det en riktigt trevlig och behaglig match, både temperaturmässigt och spelmässigt. Att HBK bara fick 1-1 var nog den stora besvikelsen, även om Nordsjälland är en lag av helt okej klass.

 

Matchen hade hunnit igång innan jag hade kommit på plats. La direkt märke till några saker. För det första så vad det som Hallandsposten var lite inne på idag, Sise hade fått lite känning av förkylning och Emil hade tagit platsen längst upp och Prent hade tagit plats ute till höger. Sedan var det, trots att Tommy spelade jämte honom, Johnny som bar lagkaptensbindeln. Måste i princip innebära att Tommys tid som lagkapten är över, vilket väl är rätt. Tommy har antagligen gjort sitt som förstaval i backlinjen. Upptäckte även att man spelade i blå byxor, är kanske det som gäller i år. Går man sedan till spelet så var det direkt HBK som tog tag i taktpinnen, och det gjorde man med ett lite nytt spel. För precis som man har snackat om så ska man nu spela betydligt mer utmed marken, och spela sin fram och inte spela lika rakt med en massa långbollar som man har gjort innan. Och det gjorde man verkligen också, och jag måste säga att jag blev imponerad över hur bra passningsspelet var, och då är man alltså på en hal konstgräsplan i slutet av januari med bara några veckors träning bakom sig, kommer ju antagligen bli ännu bättre när vi närma oss våren. Även vid frisparkar så satte man igång spelet bättre än vad man gjorde förra året, och det skapade också en bra chans i första halvlek då Emil fick mycket ytor framåt, men tyvärr så fick man inte in bollen. Och om det så ganska bra ut framåt, så vara man felfria bakåt. Nordsjälland kom ingenvart alls i första halvlek, och hade egentligen inget som skulle kunna kallas chans i första halvlek. Problemet var ju då bara att man spelade bra på mittfältet i HBK, men det utmynnade inte till så jättemånga lägen egentligen. Det kändes lite som om Emil med sin snabbhet gjorde att det inte fanns någon chans för de andra att hänga med, och han blev lite ensam där framme ibland. Men en bra halvlek av HBK, där då bara målen fattades.

 

Efter cirka fem minuters paus satte man igång igen, och det var direkt HBK som tog tag i matchen igen. Man fortsatte spela sitt spel utmed marken, i något som man kan dra vissa paralleller med hur Barcelona spelar. Visst, det är viss klasskillnad i jämförelse med Barca förstås, men vissa likheter finns trots allt. Och till slut så får man utdelning. På en riktigt bra hörna, vet inte riktigt vem som slog den, så kan Gus sätta dit pannan och 1-0. Efter det så började faktiskt Nordsjälland få lite mer att säga till och kommer väl till sin första riktiga chans, cirka femton minuter in i andra halvlek, men Robin klarar fint. Men en tio minuter senare så kommer ändå kvittering då en Nordsjällandsspelare snyggt kan sätta bollen bakom Robin. Sedan så tappar HBK mycket av sitt fina spel sista kvarten, men Emil har ändå ett par riktigt bra lägen, men för inte in bollen. Det blir till och med så att Nordsjälland att styr slutet av matchen, skapar inte något vidare, utan matchen slutar 1-1. Kan väl tillägga att det inte var några byten i HBK idag.

 

Tänkte gör lite som försäsongen förra året. Jag kommer bedöma och ge varje spelare poäng och ge en lite kommentar på varje spelare. Det är också samma poänsystem som förra året, alltså 1-5 där 1=underkänd, 2=godkänt, 3=väl godkänt, 4=riktigt bra, 5=landslagsklass.

 

Målvakt

 

Robin Malmkvist              2,5

Robin gör en stabil insats utan att sätta på alltför mycket prov. Gjorde bl a en snygg benparad på Nordsjällands första riktiga skott. Kan inte kräva att Robin skulle ha tagit målet.

 

Backar

 

Ryan Miller                       3

Tror Miller kan bli en riktigt bra värvning. Snabbt och följsam. Han precis som resten av backlinjen hade bra koll på Nordsjälland stora delar av matchen.

 

Johnny Lundberg (K)      3

Johnny fick alltså vara lagkapten idag, och det kan nog vara ett bra val även i Allsvenskan. Är ju lugn och stabil, och var det även idag.

 

Tommy Jönsson                3

Finns egentligen inget att klaga på hos Tommy heller idag. Det var väldigt städat framför Robin nästan hela matchen, och det bedrog Tommy i.

 

Per ”Texas” Johansson    3

Blir trea för Texas också. Man kom inte förbi honom heller, utan han gjorde det bättre än vad jag trodde. Frågan är bara hur han, och kanske Tommy också, löser det sedan när det verkligen gäller. Men det påverkar inte dagens prestation.

 

”Defensiva mittfältare”

 

Anel Raskaj                       2

Anel gjorde en helt okej match, men var inte den som glänste mest. Har fortfarande en tendens att stoppa upp spelet. Var väldigt hetsig idag vilket drar ner betyget lite. Blev t o m utvisad i slutet tillsammans med en spelare i Nordsjälland. Såg inte riktigt vad som hände, men ska ha varit rätt av domaren enligt folk omkring mig.

 

Jonas G. Saevarsson         2,5

Saevarsson löpte på bra som man hade förväntat sig. Bidrog också till det fina spelet och gjorde en stabil insats.

 

”Offensiva mittfältet”

 

Alexander Prent               1,5+

Prent var nog svagast på plan idag. Det märks att killen inte riktigt har självförtroende. Han tappade alldeles för mycket boll, och det var ofta anfallet dog när han fick bollen. Kommer inte riktigt upp till godkänt, men bara precis under.

 

Mikael Rosén                    2,5

Positionen som offensiv mittfältare/släpande forward är kanske inte den positionen Gus är van vid, och kanske inte där han passar bäst. Men gjorde det helt klart bra ändå, och fick ju göra ett mål också. Kommer säkert att kunna var med i slaget om det lite mer defensiva innermittfältsplatserna.

 

Christian Järdler              2,5

Var ju lite skeptisk till Järdler som vänstermittfältare inför matchen. Men klarade det helt okej, och kanske kan han t o m vara med och slåss om en plats här. Ställer ju inte till det lika mycket i defensiven om han spelar här.

 

Anfallare

 

Emil Salomonsson             3

Emil var nog bäst idag, även om man inte fick in någon boll. Var väldigt bra på att hålla bort motståndarna, och har ju sin snabbhet till att kommer ifrån sina motståndare. Blev lite ensam ibland eftersom han är så pass snabb att ingen hann med honom.

 

Känns som detta var en helt okej start på vägen mot Allsvenskan. Det hade ju såklart varit ännu roligare om man hade funnit matchen… men, men. Nästa match för Klubben är nästa lördag borta mot Helsingborg i Bjärnum.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Första matchen imorgon

Imorgon är det alltså dags för den första matchen för HBK i år, träningsmatchen mot Nordsjälland på Sannarp, matchen början kl. 12.00.

 

Det är fjärde raka året HBK möter Nordsjälland under försäsongen, och lägg där till två matcher till under dessa året bl a i september förra året, så förstår ni att dessa två klubbar är ganska vana att möta varandra. Det var ju även från Nordsjälland Johnny Lundberg kom i somras. Nordsjälland ligger för närvarande på åttonde plats i danska SAS-ligan och har tre svenskar. De tre är Pierre Bengtsson, Benjamine Kibebe och Rawez Lawal.

 

Då är det alltså imorgon dags för första matchen. Och i och med att det är första matchen såhär i slutet av januari så har jag egentligen inga större krav på kvalitén imorgon, och inte heller resultat är allt för viktigt. Men jag vill se att det ändå finns positivt tendens i spelet, och framförallt att det finns fighting spirit redan från början, något som det ju vara lite si och så med ibland förra året. Sedan skulle det ju ändå vara ganska skönt om man fick göra några mål, bara så att det inte låser sig redan från början. Annars är det ju bara kul att man kör igång. Det kommer vara både en A- och B-lagsmatch mellan lagen imorgon, men jag har bara planerat att se A-lagsmatch, och där har detta laget presenteras:

 

Robin Malmkvist

 

Ryan Miller

Johnny Lundberg

Tommy Jönsson

Per ”Texas” Johansson

 

Anel Raskaj

Jonas Gudni Saevarsson

 

Emil Salomonsson

Mikael Rosén

Christian Järdler

 

Joe Sise

 

Bänk: Viktor Kristiansson, Pehr Andersson, Kujtim Bala och Niclas Johnsson

 

När jag såg den här uppställningen måste jag säga att jag blev en aning förvånad. Till och början med så står det hela som 4-2-3-1, och inte 4-3-3. Men visst, på sätt och vis är det ju bara en lek med siffror. För att de två på kanterna på det offensiva mittfältet kan väl mycket väl ställa upp mycket likt ytteranfallare, och att sedan den offensiva mittfältaren bildar något som liknar ett tremannamittfält med de två defensiva mittfältarna. Sedan är det ju lite oväntat med Gus som offensiv mittfältare och Järdler, framförallt om han blir som en ytterforward, som vänstermittfältare. Men tycker det ändå ska bli spännande att se Gus som offensiv mittfältare. Mer skeptisk till Järdler, men ska även ge honom en chans. Sedan ska det väl tilläggas att det är fem spelare som inte är aktuella till imorgon, då Emir, Mackie Olsson och Anselmo inte riktigt är redo efter sina operationer och Markus Gustafsson och Görlitz har lite småskavanker.

 

Även B-laget har tagits ut och ser ut såhär:

Karl-Johan Johnsson – Niclas Johnsson, Tomas Zvirgzdauskas, Richard Magyar, Per Gulda – Pehr Andersson, Joakim Wrele – Alexander Prent, Marcus Johansson, Kujtim Bala – Marcus Antonsson. Avbytare: Viktor Kristiansson, Viktor Ljung, Andreas Wrele, Robin Sjögren, Inel Arslanovic.

 

Nu hoppas jag att det är nog annan än mig som tänker se matchen imorgon. Bara det inte kommer för många, vill ju gärna se bra själv.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Min nuvarande elva

Så här dagen innan årets första träningsmatch så tänkte jag ge er hur jag tycker HBKs startelva ska se ut upp nu innan man spelat något i år. Sedan efter att alla träningsmatcher är spelade kommer jag också presenterar hur jag vill att HBK ska ställa upp vid den allsvenska premiären. Kör en 4-3-3 som verkar vara det som Lasse vill spela. Tar också ut en bänk, med 7 avbytare, som det är från och med i år.

 

Här kommer alltså hur jag vill ha det utan att ha sett HBK år:

 

 

                                                Kalle Johnsson

 

 

 

Ryan Miller     Tomas Zvirgzdauskas (K)     Johnny Lundberg     Christian Järdler

 

 

 

                Mikael Rosén     Jonas Gudni Saevarsson     Michael Görlitz

 

 

 

Joe Sise                                   Emir Kujovic                                Marcus Olsson

 

 

Bänken:

Robin Malmkvist

Niclas Johnsson

Markus Gustafsson

Anel Raskaj

Emil Salomonsson

Anselmo

Kujtim Bala

 

 

Motivering:

Kalle ställer jag i mål framförallt för att jag i princip inte sett något av Robin och inte har någon aning om vad han står, så där kan det helt klart bli Robin när jag har sett honom, men till dess Kalle.

Ryan har jag ju egentligen inte heller sett, så jag funderade på om han skulle få vara med. Men det finns inga andra riktigt bra alternativ som det ser ut just. Det enda riktiga alternativet till Miller är för tillfället Niclas Johnsson, men han känns inte riktigt aktuellt som startman just nu.

Zvirre är förvisso inte på väg åt rätt håll i sin karriär, men ändå. Skulle säga att Zvirres säsong förra året helt klart var över förväntat. Ska också med sin inställning och vilja vissa vägen för resten av laget som lagkapten.

Johnny är ju ganska given efter den hösten han hade ifjol, då han dominerade i de bakre delarna. Är också precis i lagom ålder, ingen duvung men inte heller lastgammal. Får ses som vice lagkapten i detta lag.

Sedan så kommer vi då till vänsterbackplatsen, inte HBKs starkaste position precis. Men efter många försök till att hitta någon bra alternativ blev det till sist Järdler. Texas blir ju inte yngre och Järdler får till det bra med vänsterfoten ibland.

Kanske som höjer lite på ögonbrynen över att jag har Gus som mer innermittältare, för det är faktiskt tre centrala mittfältare jag tänker mig. Men Lasse har ju varit in på att ha honom där, och med sin tyngd, kampvilja, helt okej högerfot och att han kan göra något oväntat någon gång ibland (har ju patent på att tunnla förbi sin motståndare vid egen hörnflagga).

Saevarsson finns med som en riktig duracell-kanin som kommer springa och springa. Med sin snabbhet också kan han ibland överraska sin motståndare. Ska ju också vara stark med bollen också, något som han får visa mer i år.

Också Görlitz, här behövs egentligen ingen förklaring. Lagets bästa spelare som stod för oerhört mycket av det offensiva spelet förra året, så jag hoppas verkligen han blir kvar i Klubben.

Efter jämn kamp med Emil så blev det i alla fall nu Sise som jag vill se till höger i anfallet. Hade ju stora skadeproblem under förra året, men visade när han var med att han var väldigt jobbig att möta. Är kanske inte extremt snabb eller extremt stark, men han är snabb och han är stark (tack Mellberg för den).

Emir känns ju för tillfället ganska given som central forward. Var ju Klubben bästa målskytt förra året, och får han bara upp procenten mål på sina skott så kan det bli riktigt bra, för det känns som han har näsa för att hitta till lägena.

Mackie gjorde det ju väldigt bra i slutet av förra säsongen, förutom det då att han inte känns som en riktig striker. Därför tror jag en position som ytterforward kan passa honom bra men sin speed.

På bänken sedan på så blir ju Robin automatiskt reservmålvakt. Känns sedan blir det lite det unga gardet bland backarna på bänken med Gustafsson och Niclas. Gustafsson visade ju mot Göteborg att han har vad som krävs, men har inte riktigt gått förbi Zvirre än. Niclas känns spännande och roliga än Texas. Anel känns ju ganska given som ett alternativ på mittfältet, får han bara till det sista så kan han bli en spelare av klass. Även Emil ska ju vara med i truppen, men föll på mållinjen mot Sise, men han kan helt klart vara med när det gäller. Man vet ju vad Anselmo kan, och därför ska han ju helt klart vara med i truppen. Sedan är det ju lite spännande med Bala som är ett alternativ med sin vänsterfot.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Görlitz på väg bort?

Efter den säsong som Michael Görlitz gjorde förra året så har man egentligen bara väntat på intresse från utländska klubbar.

 

Men hittills har det egentligen inte varit så jättemycket konkreta rykten när det gäller honom. Det skulle väl i så fall vara att Nürnberg ska vara intresserade av honom, men inte så mycket mer. Och visst har någon kvällstidning eller liknande försökt skapa något rykte om att han ska vara på väg bort, men det har ofta känns som om de har använd ungefär en och samma intervju med samma svar om och om igen där Michi säger att han trivs jättebra i Halmstad, men vill såklart vidare någon gång i framtiden. Att det enligt Michis agent ska finnas klubbar som hållit ett öga på honom, och varit och tittat på honom. Men det har inte varit så mycket mer.

 

Sedan gick ju HBKs ordförande Ingmar Broström ut för några veckor sedan och sa att det ska mycket till för att HBK ska sälja Görlitz. Det har snackats om summor uppåt 20 miljoner för att det ska vara aktuellt för HBK att sälja Görlitz, som har två år kvar på sitt kontrakt. Och visst Görlitz var en väldigt viktig spelare förra året, det är inte något som varken Broström eller jag hymlar med, men tyvärr så har han nog framställs lite för viktig i nationell press. För medan Broström i en intervju med i Hallandsposten i mellandagarna sa att man förvisso räknar med Görlitz 2010 men att alla har sitt pris, så framställs det i Fotbolldirekt.com som om Görlitz enligt Broström nästan är oersättlig, och det inte finns någon möjlighet att man ska bli av med honom. Tycker ju att det är lite synd att Fotbolldirekt ger det bilden, för jag tror mer på det som står i Hallandsposten. För jag tror att man verkligen kommer att försöka behålla Görlitz, men alla har ett pris och Görlitz har ju sin egen vilja också.

 

Men för bara ett par dagar sedan kom Fotbolldirekt med en intervju med Görlitz, där han, enligt dem, ska vara ganska intresserad av att lämna HBK. Görlitz säger precis som innan att de finns klubbar med intresse, men att det nu finns en klubb som är extra aktuell, men just nu fokuserar han på HBK. Han anser också att det är två intressanta veckor kvar tills det utländska transferfönstret stänger, och att han pratade med sin agent flera gånger under förra veckan. Han säger även såhär i artikel, vilket är det som mest får mig att tro att han är på väg bort:

   ”Jag trivs i Halmstad men samtidigt vill jag spela på så hög nivå som möjligt. Och som jag utvecklades förra säsongen så känner jag att jag har klassen för att gå vidare till en bättre liga.”

 

Men även om jag började bli lite ”orolig” efter den artikeln, så gjorde artikeln på Fotbolldirekt igår det ännu tydligare att det verkligen finns konkret intresse för Görlitz från andra klubbar. Där går ordförande Broström ut och säger att man väntar på bud på Görlitz från en eller flera klubbar, men att det alltså måste vara ett rejält bud för att det ska bli någon affär. Han hoppas också att Görlitz har lite is i magen och inte tar första bästa bud, utan att en halv säsong till i Allsvenskan kan gynna båda parter

   ”Så kan det ju bli. Fortsätter han lika bra som förra säsongen så kommer han på sikt få ännu bättre bud än vad han kan få i dag. Han är ung, så det kommer han att få”, säger Broström.

 

Så vi får väl se vad som händer. Jag hoppas såklart att Görlitz stannar med tanke på hur viktig han var förra året, och att det inte riktigt finns någon med hans egenskaper just nu i HBK. Men som sagt så kan ju Görlitz säkert vara sugen på att testa på något större, och alla har ju sitt pris. Men jag hoppas faktiskt att man kan få mer än 20 miljoner, tycker nästan han är värd ännu mer, men 20 mille är ju inte heller fel. Men jag hoppas verkligen Klubben har en plan på hur man ska göra om Görlitz trots allt väljer att lämna, annars kan det bli riktigt tungt…     

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"

Kollade läget på spelarna

HBK körde ju igång sin försäsong i slutet av förra veckan. Tyvärr fick jag inte möjlighet att se dem då. Men idag passade det ganska bra, så jag tog mig till konstgräsplanerna bredvid Kombihallen på Sannarp vid 15.30 för att kolla läget på årets spelare.

 

Kom ett par, tre minuter över halv, men HBK hann nog bara med lite genomgång innan jag hade kommit på plats. Sedan gick Kalle och Robin och började träna för sig. Ska jag vara ärlig så hade jag inte någon större koll på vad de gjorde under större delen av träningen, utan hade mer fokus på de andra spelarna.

 

Den första övningen utespelarna gjorde var att man-mot-man försöka utan att använda händerna knuffat tillbaka sin motståndare. Kändes trots allt som en ganska avslappnad övning det snabbt blev lite skratt och pickar. Sedan gick man vidare med ytterligare en övning man-mot-man. Men denna gång hade den ena en boll och skulle försöka att ta sig förbi sin motståndare, vilket visade sig inte vara så lätt.

 

Efter det så blev det mer spelliknande övning då man typ fyra-mot-fyra på en ganska liten plan ska försöka passa bollen från ena sidan (där det stod en spelare utanför planen och slog tillbaka bollen in på planen) till den andra (där det också stod en spelare utanför planen och passade tillbaka). Vet att det är en helt värdelös förklaring, det underlättar ju inte heller att jag är hundra säker på vad den gick ut på, men det var något sånt. Men det är en övning som det inte är helt ovanligt att man gör på uppvärmningen inför en match, så det är säkert någon som skulle känna igen den om den såg den.

 

Det sista man gjorde, i alla fall innan jag gick strax innan fem, vad att spela match, och då var även Kalle och Robin med i varsitt mål. Man delade upp truppen i tre lag som turades om att mötas på en plan som inte vara så mycket längre än en halv planhalva med, vilket gjorde att det inte var så stora ytor. Det lag som inte spelade fick springa en bana på andra planhalvan.

 

Det kändes som om dagens träning var mycket uppbyggd på att träna spelet på små ytor, och hur man ska ta sig ur dem.

 

Det går ju inte nu att få någon vidare uppfattning över hur de ligger till spelare för spelare. För det första så var det ju bara det andra fotbollspasset för spelarna i år, det första utomhus. Sedan var det svårt i många lägen att se vem som var vem i och med att det såg nästan likadana allihop med blåa Puma-jackor och mössor. Fast vissa gick ändå rätt lätt att urskilja, som Texas, med sin långa blonda hår och sin outtröttliga stämma, och Saevarsson, med sin storlek och skäggstubb. Men de som var lättast att känna igen var lärlingarna som hade de gamla Umbro-tröjorna på sig, och Antonsson för sitt lite längre hår, Magyar för att han inte hade någon mössa, Gulda för att han är lite kort i rocken och sedan den sista var då Jocke helt enkelt. Sedan så visste jag sedan innan att inte Anselmo och Markus Olsson inte är riktigt är redo för att träna ordentligt efter deras operationer de gjorde efter förra säsongen. Även Emir opererade ju sig efter säsongen, och han tränade lite för sig själv idag. Men ett par saker tänkte jag trots allt kommentera: t ex att Görlitz var väldigt skottvillig under matchspelet, någon måste ju ta över när Emir inte kan vara med. Sedan fick både Niclas Johnsson och Gus mycket beröm under matchspelet.

 

Sedan dagens tabbe gjorde nog Ante Smith, lagledare, då han flyttade på fel koner och fick en liten tillrättavisning av Lasse Jacobsson, och det slutade med att Lasse fixa det sista själv.

 

Då har man i alla fall sett Klubben för första gången detta år. Och även om det var svinkallt så var ändå kul att se dem. Det är ju även mindre än två veckor nu till första träningsmatchen, vilken är hemma mot Nordsjälland lördagen den 23 januari, så förberedelserna för den allsvenska premiären i mars är i full gång.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"  


Jänkare klar för HBK

Har var aktuell redan inför förra säsongen, men med värvningen av Järdler försvann han ur bilden. Hamnade istället i Ljungskile, och blev där en nyckelspelare under hösten. Ska därför ha varit jagad av flera klubbar i vintern, men valde alltså HBK. Och idag presenterades:

 

Ryan Miller

 

Miller blir alltså det första nyförvärvet för Lasse och Micke som tränare. Han är då en 25‑årig amerikansk högerback som då provspelade med HBK redan förra året. Men jag kommer ihåg att jag nog var en aning skeptisk till honom, även om jag inte hade sett honom, eftersom han hade bl a blivit ratad av något norskt lag i andradivisionen. Men något som talade för honom förra året i konkurrens med Järdler var att jag då ansåg ha det behövdes en högerback mer än en vänsterback, men man valde då alltså vänsterbacken Järdler. Men nu känner jag att det behövs en vänsterback mer än en högerback, och väljer man alltså Miller som är högerback…

 

Men i vilket fall är det nog ändå ganska vettigt med en till högerback. För Lasse anser att Gus gjorde det bra som innermittfältare under hösten, och utesluter inte att man kanske testar honom där. Sedan säger även Lasse såhär till hbk.se vad det gäller Emil Salomonsson:

   ”Ryan är en högerback som gör att Emil Salomonsson kan flytta fram ett steg i plan och detta tror jag att vi får ut mer av, tror att vi blir bättre i båda positionerna”

   ”Emil var jättebra som högerback under förutsättningen att det var hans första säsong som ytterback, men jag tror att vi får än mer nytta av honom framåt. Vi var inte tillräckligt bra framåt förra säsongen och detta tror jag utmynnar i att vi blir bättre både offensivt och defensivt.”

 

Man har ju förvisso Niclas Johnsson också, men med tanke på att det är hans första säsong i A-laget så känns det tufft att han som blir den enda riktiga högerbacken. Och med tanke på att Miller ska ha gjort succé i Ljungskile så känns det värd att ”give it a try”. Sedan ska han ha fått en bra bild av klubben förra gången:

   ”Jag fick fina intryck av föreningen, spelarna, ledarna och atmosfären när jag var här förra året och blev mycket glad när jag nu fick chansen att komma hit”, säger han till hbk.se

 

Så jag ser förväntansfullt framemot att se vad han kan åstadkomma. Han kommer ju även vara med redan på försäsongsstarten imorgon, och får då hela försäsongen på sig att komma in i Klubben, vilket ju är bra.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Lärlingar presenterades

Sedan släpptes även i förra veckan vilka som kommer vara lärlingar i A-laget i år, alltså spelare som kommer spela 50 % med U-laget och 50 % med A-laget. Det är fyra stycken som alla är födda -91, alltså samma år som jag. Spelarna är Joakim Wrele, Per Gulda, Rickard Magyar och Marcus Antonsson. Något som är lite intressant är att Jocke, Gulda och Magyar alla har min forna klubb BK Astrio som moderklubb, medan Antonsson har Unnaryds GoIF som moderklubb. Sedan går Jocke, Gulda och Antonsson alla på Samhälle/Idrott på Sannarpsgymnasiet. Såhär säger U-tränare Robert Nordström om dem av och en:

 

Joakim Wrele

”En slitstark allroundspelare som mestadels spelat innermittfältare. Han har en förmåga att läsa spelet, har en hög arbetskapacitet och vinner ofta bollen för att sedan spela vidare”.

 

Per Gulda

”Vänsterback med väldigt stora förtjänster i det offensiva spelet. En bra passningsspelare, snabb. Landslagsman med 8 J- och 11 P-landskamper”

 

Richard Magyar

”Richard spelar mittback och har en mycket god förmåga att läsa spelet. Han är mycket brytsäker och en god passningsspelare.”

 

Marcus Antonsson

”En löpstark och hårt arbetande måltjuv och målgörare. Han gjorde under 2009 36 mål på 36 matcher i U-laget och har hög procent på de målchanser han får.”

 

Av dessa är det Jocke som jag har bäst koll på. In bara för att jag har gått ett antal år tillsammans med honom i skolan, utan även för att det är han som fick spela mest frekvent i B-laget under förra året. En ganska spännande spelare som spelar ganska enkelt och inte krånglar till det. Gulda spelad jag tillsammans med när jag var liten, och han var duktig redan då. Är ju ofta med i P91-landslaget, men har faktiskt inte sett honom spela på ett antal år, men har hört från fler att han är stark offensiv, men lite svagare defensivt. Magyar har jag nog inte sett överhuvudtaget, men ska ju ha imponerat i U21-finalen. Antonsson har jag sett göra något inhopp i B-laget, men har väl egentligen inte bildat med något riktigt klar uppfattning av honom. Förhoppningsvis för jag se mer av alla i år än vad jag fick ifjol. Och med tanke på att de var två av förra årets lärlingar som fick A-lagskontrakt till i år så visar det att det absolut har chans att kunna ta sig till A-laget som lärling, så det ska bli spännande att följa dem.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Uppstarten nära

Nu är det bara två dagar till HBK startar sin försäsongsträning, för på torsdag ska Lasse och Micke träffa hela truppen för första gången som tränarpar. Torsdagen kommer att bestå av genomgång med laget och fystester, och det första riktiga träningspasset är först på fredag.

 

Som en liten uppladdning till försäsongsstarten släpptes idag vilka nummer som spelarna kommer ha i år. Av de som fanns med redan förra året så är det två stycken som har bytt nummer, Christian Järdler och Jonas Gudni Saevarsson. Järdler byter från 17 till 16, och Saevarsson från 24 till 8. Av de nya spelarna så får Robin Malmkvist nr 20, Kujtim Bala (spelade förvisso match förra året i nr 25) får nr 21, Niclas Johnsson får nr 22 och Pehr Andersson får nr 23. Det gör att numren är för en hela truppen blir såhär:

 

1  Karl-Johan Johnsson
2  Per Johansson
3  Johnny Lundberg
4  Tommy Jönsson
5  Markus Gustafson
6  Mikael Rosén
7  Michael Görlitz
8  Jonas Gudni Saevarsson
9  Emir Kujovic
10 Anel Raskaj
11 Alexander Prent
12 Tomas Zvirgzdauskas
14 Anselmo
15 Joe Sise
16 Christian Järdler
18 Marcus Olsson
19 Emil Salomonsson
20 Robin Malmkvist
21 Kujtim Bala
22 Niclas Johnsson
23 Pehr Andersson

 

Den som kollar noggrant ser att det är två nummer mitt i, 13 och 17, som ingen har fått. Det kan förstås vara så i alla fall med 13 att det inte är någon som vill ha den, eftersom det anses vara ett otursnummer. Men det mest troliga är att de sparas för några nyförvärv, troligtvis för de som man kommer låna från Espanyol. Men visst hade varit kul med något annat nyförvärv också.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


RSS 2.0