Oavgjort med mersmak

Är då hemma igen efter att ha sett HBKs första träningsmatch mot Nordsjälland på Sannarp. Med tanke på att det bara är i slutet av januari så var det en riktigt trevlig och behaglig match, både temperaturmässigt och spelmässigt. Att HBK bara fick 1-1 var nog den stora besvikelsen, även om Nordsjälland är en lag av helt okej klass.

 

Matchen hade hunnit igång innan jag hade kommit på plats. La direkt märke till några saker. För det första så vad det som Hallandsposten var lite inne på idag, Sise hade fått lite känning av förkylning och Emil hade tagit platsen längst upp och Prent hade tagit plats ute till höger. Sedan var det, trots att Tommy spelade jämte honom, Johnny som bar lagkaptensbindeln. Måste i princip innebära att Tommys tid som lagkapten är över, vilket väl är rätt. Tommy har antagligen gjort sitt som förstaval i backlinjen. Upptäckte även att man spelade i blå byxor, är kanske det som gäller i år. Går man sedan till spelet så var det direkt HBK som tog tag i taktpinnen, och det gjorde man med ett lite nytt spel. För precis som man har snackat om så ska man nu spela betydligt mer utmed marken, och spela sin fram och inte spela lika rakt med en massa långbollar som man har gjort innan. Och det gjorde man verkligen också, och jag måste säga att jag blev imponerad över hur bra passningsspelet var, och då är man alltså på en hal konstgräsplan i slutet av januari med bara några veckors träning bakom sig, kommer ju antagligen bli ännu bättre när vi närma oss våren. Även vid frisparkar så satte man igång spelet bättre än vad man gjorde förra året, och det skapade också en bra chans i första halvlek då Emil fick mycket ytor framåt, men tyvärr så fick man inte in bollen. Och om det så ganska bra ut framåt, så vara man felfria bakåt. Nordsjälland kom ingenvart alls i första halvlek, och hade egentligen inget som skulle kunna kallas chans i första halvlek. Problemet var ju då bara att man spelade bra på mittfältet i HBK, men det utmynnade inte till så jättemånga lägen egentligen. Det kändes lite som om Emil med sin snabbhet gjorde att det inte fanns någon chans för de andra att hänga med, och han blev lite ensam där framme ibland. Men en bra halvlek av HBK, där då bara målen fattades.

 

Efter cirka fem minuters paus satte man igång igen, och det var direkt HBK som tog tag i matchen igen. Man fortsatte spela sitt spel utmed marken, i något som man kan dra vissa paralleller med hur Barcelona spelar. Visst, det är viss klasskillnad i jämförelse med Barca förstås, men vissa likheter finns trots allt. Och till slut så får man utdelning. På en riktigt bra hörna, vet inte riktigt vem som slog den, så kan Gus sätta dit pannan och 1-0. Efter det så började faktiskt Nordsjälland få lite mer att säga till och kommer väl till sin första riktiga chans, cirka femton minuter in i andra halvlek, men Robin klarar fint. Men en tio minuter senare så kommer ändå kvittering då en Nordsjällandsspelare snyggt kan sätta bollen bakom Robin. Sedan så tappar HBK mycket av sitt fina spel sista kvarten, men Emil har ändå ett par riktigt bra lägen, men för inte in bollen. Det blir till och med så att Nordsjälland att styr slutet av matchen, skapar inte något vidare, utan matchen slutar 1-1. Kan väl tillägga att det inte var några byten i HBK idag.

 

Tänkte gör lite som försäsongen förra året. Jag kommer bedöma och ge varje spelare poäng och ge en lite kommentar på varje spelare. Det är också samma poänsystem som förra året, alltså 1-5 där 1=underkänd, 2=godkänt, 3=väl godkänt, 4=riktigt bra, 5=landslagsklass.

 

Målvakt

 

Robin Malmkvist              2,5

Robin gör en stabil insats utan att sätta på alltför mycket prov. Gjorde bl a en snygg benparad på Nordsjällands första riktiga skott. Kan inte kräva att Robin skulle ha tagit målet.

 

Backar

 

Ryan Miller                       3

Tror Miller kan bli en riktigt bra värvning. Snabbt och följsam. Han precis som resten av backlinjen hade bra koll på Nordsjälland stora delar av matchen.

 

Johnny Lundberg (K)      3

Johnny fick alltså vara lagkapten idag, och det kan nog vara ett bra val även i Allsvenskan. Är ju lugn och stabil, och var det även idag.

 

Tommy Jönsson                3

Finns egentligen inget att klaga på hos Tommy heller idag. Det var väldigt städat framför Robin nästan hela matchen, och det bedrog Tommy i.

 

Per ”Texas” Johansson    3

Blir trea för Texas också. Man kom inte förbi honom heller, utan han gjorde det bättre än vad jag trodde. Frågan är bara hur han, och kanske Tommy också, löser det sedan när det verkligen gäller. Men det påverkar inte dagens prestation.

 

”Defensiva mittfältare”

 

Anel Raskaj                       2

Anel gjorde en helt okej match, men var inte den som glänste mest. Har fortfarande en tendens att stoppa upp spelet. Var väldigt hetsig idag vilket drar ner betyget lite. Blev t o m utvisad i slutet tillsammans med en spelare i Nordsjälland. Såg inte riktigt vad som hände, men ska ha varit rätt av domaren enligt folk omkring mig.

 

Jonas G. Saevarsson         2,5

Saevarsson löpte på bra som man hade förväntat sig. Bidrog också till det fina spelet och gjorde en stabil insats.

 

”Offensiva mittfältet”

 

Alexander Prent               1,5+

Prent var nog svagast på plan idag. Det märks att killen inte riktigt har självförtroende. Han tappade alldeles för mycket boll, och det var ofta anfallet dog när han fick bollen. Kommer inte riktigt upp till godkänt, men bara precis under.

 

Mikael Rosén                    2,5

Positionen som offensiv mittfältare/släpande forward är kanske inte den positionen Gus är van vid, och kanske inte där han passar bäst. Men gjorde det helt klart bra ändå, och fick ju göra ett mål också. Kommer säkert att kunna var med i slaget om det lite mer defensiva innermittfältsplatserna.

 

Christian Järdler              2,5

Var ju lite skeptisk till Järdler som vänstermittfältare inför matchen. Men klarade det helt okej, och kanske kan han t o m vara med och slåss om en plats här. Ställer ju inte till det lika mycket i defensiven om han spelar här.

 

Anfallare

 

Emil Salomonsson             3

Emil var nog bäst idag, även om man inte fick in någon boll. Var väldigt bra på att hålla bort motståndarna, och har ju sin snabbhet till att kommer ifrån sina motståndare. Blev lite ensam ibland eftersom han är så pass snabb att ingen hann med honom.

 

Känns som detta var en helt okej start på vägen mot Allsvenskan. Det hade ju såklart varit ännu roligare om man hade funnit matchen… men, men. Nästa match för Klubben är nästa lördag borta mot Helsingborg i Bjärnum.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer
Postat av: Kungen

Vad fan!? Nu kom jag på vad du glömde efter förra säsongen! Vilka fick flest poäng?

2010-01-23 @ 18:44:40
URL: http://www.lifeandcrimes.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0