Oavgjort i kylan

Det blev ju match i Bjärnum igår mellan HBK och Helsingborg, trots att termometern ska ha visat -10 grader, och det hade snöat natten innan. Men tack vare att grupp personer hade varit ute klockan fem på lördagsmorgonen och tagit bort snön kunde matchen genomföras. Men tyvärr jag fick ingen tid igår att skriva något om matchen, så det kommer nu istället. Det blev i alla fall 2-2 efter sista målet på övertid. Det mesta här under kommer efter referatet på hbk.se.

HBK ska ha några fina möjligheter i början av matchen. Men det ska ha varit Helsingborg som kommit till en första riktiga chansen då Rasmus Jönsson ska ha kommit ensam med Kalle Johnsson, men skjutit i ribban. Istället var det HBK som tog ledningen. Efter bra hörna av Järdler, som också slog hörnan till målet mot Nordsjälland, och kunde Sise nicka in 1-0 ganska ostört. Emir ska också ha haft en bra chans innan halvtid efter ytterligare en hörna från samma håll, då han på en andraboll skjutit på volley men träffat en Helsingborgsspelare som omedvetet räddade med huvudet. Det sista som hände i första halvlek var att Kalle och HIFs brasse Rafael Porcellis de Oliviera kolliderade, och Kalle fick byta till andra halvlek med ont i revbenen efter att ha fått brassens fot i bröstet.

Så det blev alltså Robin Malmkvist som stod i andra halvlek. Där ska det till en början ha blivit mycket HIF, och man kunde kvitterad genom Marcus Lantz som ska ha dribblat bort en HBKare och satt bollen otagbart vid Robins högra stolpe. Två minuter senare ska Helsingborg ha haft ett jätteläge till, men Robin ska ha gjort en riktigt bra enhandsräddning. Men i mitten av halvleken ska det ha blivit lite omflyttningar i HBK, då först Saevarsson utbyttes ut mot Niclas Johnsson, vilket gjorde att Gus flyttade upp på mitten och Niclas tog högerbacken. Bara minuten senare blev Zvirre utvisad, andra utvisningen på två matcher är inte bra, och med träningsmatchsregeln så bytte han med Richard Magyar. Två A-lagsdebutanter på två minuter alltså. Med mindre än tio minuter kvar kunde HIF ta ledningen då Rasmus Jönsson kunde ta vara på ett högerinlägg. Då såg det ut som om Helsingborg skulle gå segrande. Men i 90:e minuten så kan Emir efter inlägg av Emil få upp målen i nättaket efter styrning på målvakten, och matchen slutar alltså 2-2.

Såhär säger Lasse Jacobsson efter matchen:

”Efter första halvlek var jag jättenöjd, men i andra kom vi inte riktigt igång från början. Vårt presspel högre upp kom inte igång när Joe och Emir blev lite stillastående. De fick igång spelet centralt vilket gjorde att vår backlinje föll och HIF-spelarna kom rättvända.”

”Därefter hade vi en bra period igen men det går ofta upp och ner i träningsmatcher. I stora drag var det helt okej. Vi är ungefär där vi vill vara. I dag hade vi tre helt nya i backlinjen, det är rätt stora förändringar.
   ”Till nästa match ska nog Marcus Olsson, Michael Görlitz, Anselmo och Ryan Miller vara tillbaka. Men nu gäller det att alla får chansen.

Han vill också ge lite extra plus till några spelare:

”Emil Salomonsson ser intressant ut både offensivt och defensivt. Han skär ofta in i plan och där man kan hitta honom om planen inte är så hal som den var idag. Johnny håller ihop det bra där bak men även Järdler är duktig i sitt försvarsspel och huvudspel samtidigt som han har en bra vänsterfot.”
   ”I dag har tunga spelare som Joe och Emir inte så lätt i detta underlag. Men jag är ändå nöjd, det är klart godkänt.”

Det är ju svårt för mig att få någon vidare uppfattning av matchen. Men Lasse verkar ju ha varit ganska nöjd, och 2-2 mot Helsingborg känns ju helt okej. Det var säkert inte speciellt lätt att spela något vidare passningsspel igår med tanke på hur hal planen ska ha varit. Men man gör två mål, och både Niclas och Magyar fick testa på A-lagsspel. Negativt var såklart att Zvirre drog på sig ett rött kort och Kalles skada. Verkar inte som det skulle vara någon större fara med Kalle ändå. I vilket fall så är man obesegrade hittills i år, även om man inte ha vunnit än. Nästa match är mot Janne Jönssons Stabaeck borta i nästa vecka.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"