Kollade läget på spelarna

HBK körde ju igång sin försäsong i slutet av förra veckan. Tyvärr fick jag inte möjlighet att se dem då. Men idag passade det ganska bra, så jag tog mig till konstgräsplanerna bredvid Kombihallen på Sannarp vid 15.30 för att kolla läget på årets spelare.

 

Kom ett par, tre minuter över halv, men HBK hann nog bara med lite genomgång innan jag hade kommit på plats. Sedan gick Kalle och Robin och började träna för sig. Ska jag vara ärlig så hade jag inte någon större koll på vad de gjorde under större delen av träningen, utan hade mer fokus på de andra spelarna.

 

Den första övningen utespelarna gjorde var att man-mot-man försöka utan att använda händerna knuffat tillbaka sin motståndare. Kändes trots allt som en ganska avslappnad övning det snabbt blev lite skratt och pickar. Sedan gick man vidare med ytterligare en övning man-mot-man. Men denna gång hade den ena en boll och skulle försöka att ta sig förbi sin motståndare, vilket visade sig inte vara så lätt.

 

Efter det så blev det mer spelliknande övning då man typ fyra-mot-fyra på en ganska liten plan ska försöka passa bollen från ena sidan (där det stod en spelare utanför planen och slog tillbaka bollen in på planen) till den andra (där det också stod en spelare utanför planen och passade tillbaka). Vet att det är en helt värdelös förklaring, det underlättar ju inte heller att jag är hundra säker på vad den gick ut på, men det var något sånt. Men det är en övning som det inte är helt ovanligt att man gör på uppvärmningen inför en match, så det är säkert någon som skulle känna igen den om den såg den.

 

Det sista man gjorde, i alla fall innan jag gick strax innan fem, vad att spela match, och då var även Kalle och Robin med i varsitt mål. Man delade upp truppen i tre lag som turades om att mötas på en plan som inte vara så mycket längre än en halv planhalva med, vilket gjorde att det inte var så stora ytor. Det lag som inte spelade fick springa en bana på andra planhalvan.

 

Det kändes som om dagens träning var mycket uppbyggd på att träna spelet på små ytor, och hur man ska ta sig ur dem.

 

Det går ju inte nu att få någon vidare uppfattning över hur de ligger till spelare för spelare. För det första så var det ju bara det andra fotbollspasset för spelarna i år, det första utomhus. Sedan var det svårt i många lägen att se vem som var vem i och med att det såg nästan likadana allihop med blåa Puma-jackor och mössor. Fast vissa gick ändå rätt lätt att urskilja, som Texas, med sin långa blonda hår och sin outtröttliga stämma, och Saevarsson, med sin storlek och skäggstubb. Men de som var lättast att känna igen var lärlingarna som hade de gamla Umbro-tröjorna på sig, och Antonsson för sitt lite längre hår, Magyar för att han inte hade någon mössa, Gulda för att han är lite kort i rocken och sedan den sista var då Jocke helt enkelt. Sedan så visste jag sedan innan att inte Anselmo och Markus Olsson inte är riktigt är redo för att träna ordentligt efter deras operationer de gjorde efter förra säsongen. Även Emir opererade ju sig efter säsongen, och han tränade lite för sig själv idag. Men ett par saker tänkte jag trots allt kommentera: t ex att Görlitz var väldigt skottvillig under matchspelet, någon måste ju ta över när Emir inte kan vara med. Sedan fick både Niclas Johnsson och Gus mycket beröm under matchspelet.

 

Sedan dagens tabbe gjorde nog Ante Smith, lagledare, då han flyttade på fel koner och fick en liten tillrättavisning av Lasse Jacobsson, och det slutade med att Lasse fixa det sista själv.

 

Då har man i alla fall sett Klubben för första gången detta år. Och även om det var svinkallt så var ändå kul att se dem. Det är ju även mindre än två veckor nu till första träningsmatchen, vilken är hemma mot Nordsjälland lördagen den 23 januari, så förberedelserna för den allsvenska premiären i mars är i full gång.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0