Första matchen imorgon

Imorgon är det alltså dags för den första matchen för HBK i år, träningsmatchen mot Nordsjälland på Sannarp, matchen början kl. 12.00.

 

Det är fjärde raka året HBK möter Nordsjälland under försäsongen, och lägg där till två matcher till under dessa året bl a i september förra året, så förstår ni att dessa två klubbar är ganska vana att möta varandra. Det var ju även från Nordsjälland Johnny Lundberg kom i somras. Nordsjälland ligger för närvarande på åttonde plats i danska SAS-ligan och har tre svenskar. De tre är Pierre Bengtsson, Benjamine Kibebe och Rawez Lawal.

 

Då är det alltså imorgon dags för första matchen. Och i och med att det är första matchen såhär i slutet av januari så har jag egentligen inga större krav på kvalitén imorgon, och inte heller resultat är allt för viktigt. Men jag vill se att det ändå finns positivt tendens i spelet, och framförallt att det finns fighting spirit redan från början, något som det ju vara lite si och så med ibland förra året. Sedan skulle det ju ändå vara ganska skönt om man fick göra några mål, bara så att det inte låser sig redan från början. Annars är det ju bara kul att man kör igång. Det kommer vara både en A- och B-lagsmatch mellan lagen imorgon, men jag har bara planerat att se A-lagsmatch, och där har detta laget presenteras:

 

Robin Malmkvist

 

Ryan Miller

Johnny Lundberg

Tommy Jönsson

Per ”Texas” Johansson

 

Anel Raskaj

Jonas Gudni Saevarsson

 

Emil Salomonsson

Mikael Rosén

Christian Järdler

 

Joe Sise

 

Bänk: Viktor Kristiansson, Pehr Andersson, Kujtim Bala och Niclas Johnsson

 

När jag såg den här uppställningen måste jag säga att jag blev en aning förvånad. Till och början med så står det hela som 4-2-3-1, och inte 4-3-3. Men visst, på sätt och vis är det ju bara en lek med siffror. För att de två på kanterna på det offensiva mittfältet kan väl mycket väl ställa upp mycket likt ytteranfallare, och att sedan den offensiva mittfältaren bildar något som liknar ett tremannamittfält med de två defensiva mittfältarna. Sedan är det ju lite oväntat med Gus som offensiv mittfältare och Järdler, framförallt om han blir som en ytterforward, som vänstermittfältare. Men tycker det ändå ska bli spännande att se Gus som offensiv mittfältare. Mer skeptisk till Järdler, men ska även ge honom en chans. Sedan ska det väl tilläggas att det är fem spelare som inte är aktuella till imorgon, då Emir, Mackie Olsson och Anselmo inte riktigt är redo efter sina operationer och Markus Gustafsson och Görlitz har lite småskavanker.

 

Även B-laget har tagits ut och ser ut såhär:

Karl-Johan Johnsson – Niclas Johnsson, Tomas Zvirgzdauskas, Richard Magyar, Per Gulda – Pehr Andersson, Joakim Wrele – Alexander Prent, Marcus Johansson, Kujtim Bala – Marcus Antonsson. Avbytare: Viktor Kristiansson, Viktor Ljung, Andreas Wrele, Robin Sjögren, Inel Arslanovic.

 

Nu hoppas jag att det är nog annan än mig som tänker se matchen imorgon. Bara det inte kommer för många, vill ju gärna se bra själv.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0