Kall match väntas

Imorgon ska HBK spela sin andra träningsmatch förra året. De ska möta sina allsvenska kollegor från Helsingborg i Bjärnum, utanför Hässleholm. Så är det i alla fall tänkt, det är vad jag har hört inte helt säkert att det kommer bli någon match. Men det verkar inte vara själva underlaget som är det största problemet, utan att det kan bli för kallt. Blir det över tio minusgrader så går det inte att spela, spelarna kan helt enkelt inte andas och det är farligt för lungorna. Så vi får väl se, det ska ju nämligen bli ner mot det imorgon. Vädret har också ställt till det för HBK den senaste veckan, och därför han man beslutat att träna i Tipshallen i Växjö i början av nästa vecka, där det finns en fullstor konstgräsplan inomhus.

 

Man möter alltså Helsingborg imorgon. Ett Helsingborg som har tappat bl a Henrik Larsson sedan förra året. Man har också bytt tränare sedan säsongen slutade förra året, då Conny Karlsson har tagit över efter Bosse Nilsson. Karlsson som egentligen inte har den tränarutbildning som behövs, vilket det har varit lite snack om i tidningarna. Jag tror man har lyckas lura sig runt det genom att anställa Reine Almqvist, med utbildningen. I vilket fall så blir det ju HIF en bra värdemätare för HBK över hur de ligger till.

 

Match förra veckan var ju en helt okej start då man framförallt visade ett lite nytt tänk, vilket kändes uppfriskade och positiv. Var också positivt att man var det bättre laget större delen av matchen, även om det kanske inte säger så mycket så här pass tidigt på säsongen. Imorgon hoppas jag bara han fortsätter som man gjorde senast, och fortsätter hålla bollen på marken och har hög press. Sedan spelar ju fortfarande resultat inte någon jättestor roll, även om det alltid är bra för självförtroendet att vinna. Bara det inte rinner iväg för Helsingborg. Detta lag har tagits ut tills imorgon:

 

Kalle Johnsson

 

Mikael Rosén

Tomas Zvirgzdauskas

Johnny Lundberg (K)

Christian Järdler

 

Anel Raskaj

Jonas Gudni Saevarsson

 

Emil Salomonsson

Emir Kujovic

Per ”Texas” Johansson

 

Joe Sise

 

Bänken: Robin Malmqvist, Alexander Prent, Richard Magyar, Niclas Johnsson och Pehr Andersson

 

Direkt kan jag säga att inte varken Anselmo eller Mackie Olsson är riktigt tillbaka efter sina operationer, Görlitz är inte riktig helt okej sin vad än, Gustafsson har fortfarande problem efter att han stukade foten. Sedan skadade ju Miller sig i veckan om man trodde första att det var korsbandet som skadades, men det ska bara vara ett blåmärke på menisken och han ska förhoppningsvis vara tillbaka i träning redan under nästa vecka. Även Kujtim Bala har fått sig en smäll, annars skulle han ha varit med imorgon. Så det är anledning till att man fortsätter med Järdler och Texas på vänsterkanten, men på ombytta platser sedan matchen förra veckan, att alla andra alternativ på vänsterkanten är borta. Annars är det ju kul att se Emir tillbaka i laget, i vad som kan bli hans sista match i Klubben om han lämnar innan transferfönstret stänger. Rent generellt så känns det som om många av spelarna kommer vara med och slåss ordentligt på de positioner de spelar imorgon, är väl framförallt Texas som känns en aning fel.

 

Så nu får vi bara hålla tummarna för att de blir någon match imorgon.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0