Magnus Bahne klar för… Assyriska

Han snackade om han vill han en ny utmaning och blickade ut i Europa. Han vill söderut, och till en bättre liga en Allsvenskan. Ja, så lät det i höstas när Magnus Bahne meddelade att han inte tänkte skriva på något nytt kontrakt med HBK.

 

Men med en halvtaskig säsong som han trots allt hade med ett par ordentliga tabbar så kom den nog inga bud från kontinent, och hans drömmar om England, Spanien eller vad han nu drömde om kom på skam. Det var nog inte utan viss besvikelse han kom till den insikten. Istället insåg han att inte skulle hitta någon klubb som var så mycket bättre än HBK egentligen. Hade han tur så kanske det fanns någon klubb i t ex Danmark eller Norge som skulle kunna vara intresserade av honom, och på så viss skulle han kanske kunna höga sin lön en del. Kanske hade han fortfarande en viss förhoppning på att en holländsk klubb skulle kunnat få upp ögonen får honom, men jag tror inte han riktigt trodde på det.

 

Så efter att insett att han inte hade ett högre värde en vad han hade så började han väl framförallt kolla klubbar som i alla fall var ungefär lika bra som HBK, och då framförallt i Sverige. Det blev nog även några blickar över Östersjön och Finland, men skulle han återvända till Finland så var det väl lite med svansen mellan benen, så det tror jag inte han riktigt ville egentligen. Tror ändå att Stockholmsområdet och radie en bit utanför var intressant, i och med att det då var en färja från Stockholm och hem.

 

Då kanske Norrköping dök upp och visade ett intresse. Var väl inte riktigt de han hade hoppas skulle jag tro, men han tänkte säkert ”why not”, det kunde väl vara värt att i alla fall kolla upp klubben. Det är ju trots allt inte allt för långt från Stockholm. Sedan gällde det ju att hålla god min mot media, och då komma med någon kommentar om att det är en klubb som satsar. Men tjena tänkte i alla fall jag när jag läste om att Bahne var i Norrköping, klubb mer i obalans för man ju leta efter. Jag tror inte heller Bahne var allt för intresserad av Norrköping egentligen, men ville ändå inte släppa helt som ett sista utväg. Han skickade också en förfrågan till AIK, som säkert i detta läge kunde ses lite som en drömklubb. Men om jag ska vara ärlig så är jag inte helt förvånad över att de tackade nej.

 

Men sedan kom det ut genom hans agent, förre assisterande tränaren i HBK Jonas Wirmola, att det stod mellan en svensk klubb och en finsk klubb, och att det troligtvis skulle vara löst inom den närmaste veckan. Detta var för fyra veckor sedan, så troligtvis så gick inte något som man hade tänkt sig, kanske försvann någon av klubbarnas intresse.

 

Men så till sist så skrev Bahne igår på för Assyriska i Superettan, och Bahnes kommentarer om att han ville till en större klubb kom definitivt på skam.

 

Ska väl direkt säga att i princip allt här ovan är rena spekulationer, som inte alls behöver vara riktiga, men kan ju mycket väl vara. Inget ont om Assyriska, tror de kan bli farliga i Superettan i år med Rickard Norling som ny tränare. Inget ont om Bahne heller, utan lycka till. Men man kommer inte ifrån att hösten och vintern nog inte blev som Magnus hade hoppas…    

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0