Tillbaka efter semestern

Sedan HBKs senaste match, träningsmatchen mot Mjällby, har både jag och spelarna i Klubben haft semester. Jag har varit i Grekland, spelarna har varit lite varstans. Men nu är både jag och spelarna tillbaka i Halmstad. Och imorgon ska HBK spela ytterligare en träningsmatch på Örjan. Denna gång mot sin eviga sparringpartner FC Nordsjälland, sjunde matchen på drygt fyra år tror jag man är uppe på eller något.

 

Därför behöver Nordsjälland ju egentligen ingen vidare presentation. Kan väl säga att svenske Benjamin Kibebe har lämna klubben sedan match tidigt, tidigt i vintras, närmare bestämt 23 januari. Men svenskarna Pierre Bengtsson och Rawez Lawal finns fortfarande kvar i klubben. Sedan kan jag ju också nämna att man slutade sjua när SAS-ligan var färdigspelad tidigare i våras, alltså i precis i mitten av tabellen med 12 lag.

 

De två träningsmatcherna innan semestern innebar en oavgjord, mot Kosovo, och en förlust, mot Mjällby. Kosovomatchen var man någorlunda nöjd med, medan man var ganska besviken på Mjällbymatchen då man inte tyckte man kom upp i den nivå man kan. Så förhoppningsvis vill man imorgon vissa vad man kan, och trots de tunga träningspassen man har hunnit med dessa två dagar efter semestern så hoppas jag på bra spel. Sedan är Zvirre tillbaka efter sin skada, och ger sig in kampen om en plats i mittlåset jämte tämligen givne kapten Johnny. Tillbaka är även Gus som inte har fick spela något i matcherna innan semestern. Sedan så verkar Sise och Ryan starta även imorgon. De fick ju vara med i hela matcherna mot Kosovo och Mjällby också, vilket gör att det känns ganska säkra i startelvan får tillfället. Men det känns inte heller som om det finns några ordentliga renodlade konkurrenter till dem just nu. Niclas är väl konkurrenten till Ryan, och finns också på bänken imorgon. Men han klarar inte av att utmana honom just nu var det verkar. De som har spelat längst fram under våren förutom Sise är Emil och Mackie, men det passar båda bättre på kanterna. Något annat noterbart är att Robin inte finns med i truppen, utan att U-lagets Viktor Kristiansson sitter på bänken. Hela laget ser ut såhär:

 

Kalle Johnsson

 

Ryan Miller

Tomas Zvirgzdauskas

Markus Gustafson

Per ”Texas” Johansson

 

Anel Raskaj

Mikael Rosén

 

Emil Salomonsson

Anselmo

Michael Görlitz

 

Joe Sise

 

Avbytare: Viktor Kristiansson, Niclas Johnsson, Richard Magyar, Christian Järdler, Jonas Gudni Saevarsson, Alexander Prent och Kujtim Bala

 

Matchen startar klockan ett, och det är fri entré.


Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0