HBK mot landslag

Det är nu några veckor sedan HBK lämnade Olympia efter den sista matchen för våren i Allsvenskan. Imorgon får man åter chansen att lira lite boll. Men det är såklart bara en träningsmatch, ingen har väl undgått de två månader långa uppehållet för att en spelare ska spela VM, och det är Sebastian Eguren som inte kommer återvända till AIK efter uppehållet. Men det är i vilket fall en lite intressant match då det är ett landslag HBK ska möta, med två HBK-spelare i truppen.

 

För även om Kosovo, som man ska möta, inte är med i FIFA, mycket p g a att man inte är med i FN, och inte får spela några officiella landskamper eller vara med i något kval, så har man alltså plockat ihop ett lag som alltså ska spela på Örjans vall imorgon. Och bland spelarna i Kosovo så finns Anel Raskaj och Kujtim Bala, som ju till vardags tillhör HBKs A-trupp. Lägg där också till att Guri Baqaj, som provspelade för HBK en vecka i maj, också finns med i truppen. Ska bli intressant vad detta lag kan göra.

 

HBK har ju haft en sisådär vår, mycket upp och ner. Nu får man chans att hitta ett bättre spel i en match som inte betyder något, men där det ändå kanske kan bli bra spel. Man får ju också chansen att testa lite nya spelare och idéer. Jag hade hoppats att man kanske skulle ha någon provspelare som fick chansen att visa upp sig, men så verkar inte vara fallet. Men man vet aldrig, kanske håller man på det fram till matchen, det har ju hänt förut. Men vad som är spännande är att Jocke Wrele får chansen på det defensiva mittfältet från start. Jocke som fick A-lagskontrakt i förra veckan, något som jag har glömt att skriva. I samma veva fick Michael Thomas lämna, ett rätt beslut tycker jag. Ska bli intressant att se vad Jocke kan åstadkomma i en sådan här match. Intressant är också att endast 17-årige Kristoffer Thydell finns med på bänken, och är tänkt att byta av Jocke i halvtid. En spelare som man verkar tro väldigt mycket på. Annars är det ganska mycket ordinarie spelare. Görlitz är med, så än så länge är han nog inte på väg bort. Hela laget ser ut såhär:

 

Robin Malmkvist


Ryan Miller

Richard Magyar

Tommy Jönsson

Per ”Texas” Johansson


Jonas Gudni Saevarsson

Joakim Wrele


Emil Salomonsson

Anselmo

Michael Görlitz


Joe Sise

 

Bänken: Kalle Johnsson, Christian Järlder, Markus Gustafson, Kristoffer Thydell, Alexander Prent, Emir Kujovic

 

Får se om jag kan se matchen imorgon, beror lite på vad aktiviteter innan tar i tid. Men det är ju i alla fall kul att HBK (A-laget) är i farten igen.

 

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0