Första nyförvärvet!

Det har ju sedan länge varit klart att Bahne nu lämnar efter säsongen. Och HBK inte lägget på latsidan när det gäller att hitta en ny burväktare. Utan i stället kunde man idag presentera den som kommer att konkurrera med Kalle nästa år:

 

Robin Malmqvist

 

Robin fyller 22 år här i november och kommer närmast ifrån Öster i Växjö, som han kom som 14‑åring från Alvesta. Gjorde redan 2005 A-lagsdebut för Öster. Det skulle inte heller förvåna mig ifall de är någon som trots allt känner igen namnet, i och med att han under Öster senaste sejour i Allsvenskan, 2006, fick starta hälften av matcherna, och hoppa in i en match, endast 19 år gammal. Fick då också chansen i U21-landslaget. Men Öster var ju bara ett år i Allsvenskan innan de var tillbaka Superettan, där de också bara var under ett år innan de ramlade ner i division ett. Året i Superettan fick Robin i princip förstört p g a en okbensskada som höll honom borta under ett nästan ett år, vilket såklart hämmade hans utveckling. Till nästa säsong är nu Öster tillbaka i Superettan, men utan Robin alltså.

 

Någon som har bra koll på Robin sedan innan är HBKs assisterande tränare Lasse Jacobsson, som var tränare för Öster 2005-2006. Han säger så här om Robin till hbk.se:

 

”Vi har sett honom mycket i år och han har samma egenskaper nu som när han slog igenom. Han har utvecklat kommunikationsdelen, att styra och prata med sitt försvar.”

 

Tycker det är ett rätt intressant nyförvärv. Vet att HBK ville få in en lite yngre kille, och inte en äldre rutinerad. Det eftersom man ändå vill ge Kalle en ärlig chans, och vill då inte ha en lite äldre spelare som inte skulle kunna hantera att sitta på bänken. Istället tar man in en som är ganska lik Kalle, och som kan slåss på samma villkor som honom. Detta ska förhoppningsvis göra att både kan triggas att förbättra sig, och att det blir en bra konkurrenssituation. Sedan så är det ju skönt att man snabbt få en andra målvakt, som kan vara med redan från början när man kör igång igen.

 

Så då var det första nyförvärvet klart, får se när nästa kommer.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0