Ny hemsida!

Imorgon kommer HBK att släppa en ny hemsida... eller i alla fall en omgjord hbk.se. Det är såklart lite intressant och jag återkommer nog imorgon med vad jag tycker om den.


Man har som mål att den nya hemsidan ska vara Sveriges bästa fotbollshemsida. På grund av det har jag gått igenom alla den andra 15 allsvenska lagens hemsidor och betygsatt dem, mest efter deras design framförallt på förstasidan, för att se vad som krävs för att bli den bästa. Jag har satt betyg mellan 1-10 och skrivit lite kort. Jag har ju även lagt med adressen till alla hemsidorna, så du kan själv se vad du tycker om de olika hemsidorna. I vilket fall här kommer de:


  

AIK                                    8                    http://www.aikfotboll.se/

Stilren och utan en massa onödigt krusidull. Mycket bättre nu när man har gett AIK Fotboll en egen hemsida, den är mycket snyggare en den gamla för hela AIKs verksamhet. Men det är inget som sticker ut precis.


Brommapojkarna            2                    http://brommapojkarna.se/

Känns väldigt enkel, och inte på ett snyggt sätt utan på ett tråkigt sätt. Liknar hemsidor som alla mindre klubbar har. Måste förbättras för att hålla allsvensk klass.

  

Djurgården                     4                    http://www.dif.se/              

Det är något som stör mig med Djurgårdens hemsida. Kanske är det att menyerna som är lite för små, blandat med enorm text som gör att den inte känns riktigt hundra. Den lilla ljusblå rutan som kommer runt där man rör vid de flesta ställena tycker jag också är lite irriterande.


Elfsborg                           9                    http://www.elfsborg.se/     

Jag skulle anse att denna är Allsvenskans bästa hemsida, just nu i alla fall... Väldigt snygg design och väldigt olika alla de andra sidorna. Har det mesta som krävs, fast det är något som gör att jag inte ger 10, kanske har jag varit inne på sidan någon gång för mycket, jag vet inte.  


GAIS                                 3                    http://www.gais.se/

Detta är inte heller någon jättehöjdare . Det svart och gröna blir inte snyggt tillsammans med den vita bakgrunden. Allting är för små och tunt. Trist helt enkelt.


Gelfe                                 5                    http://www.gefleiffotboll.se/Hem          

Sticker inte på något vis ut utan är ganska okej men inte mer än så. Men tycker trots allt att det blå blir helt okej med den vita bakgrunden.


IFK Göteborg                   4                    http://www.ifkgoteborg.se/

En ganska tråkig hemsida med för små menyer. Håller inte samma klass som IFK i sig.

  

Hammarby                     7,5                 http://www.hammarbyfotboll.se/

Har väl också lite liten menyrad så kanske är det stora minuset. Men sedan så tycker jag att den gröna färgen man använder blir snygg i kontrast med det vita. Det grå som finns lite varstans passar också in. En ganska bra hemsida alltså.


Helsingborg                   5,5                 http://www.hif.se/

Finns vissa okej tendenser i denna hemsida faktiskt, men det funkar inte fullt ut. Tycker att den blå färgen man använder är för ljus och för blaskig och den röda är lite för stark, speciellt om man ska bläddra i menyn. Skulle satsat på lite andra nyanser av färgerna och kanske haft någon bättre bakgrundfärg, vitt passar inte riktigt i denna hemsidan.


Häcken                            4                    http://www.bkhacken.se/

Ännu en ganska slätstruken hemsida, men det är i alla fall bättre än deras förra som jag verkligen störde mig på. Det är för lite färg i denna hemsida och den färg som är där är ganska "färglös", det svarta är väldigt grå och de gul är väldigt matt. Så sätt lite färg på det snälla.


Kalmar                           7,5                   http://www.kalmarff.se/

Faktiskt en ganska snygg hemsida. Det röda och "guldiga" passar bra ihop med det vita. Kanske skulle det röda på datumen och "läs mer" varit i någon annan färg, men annars en helt okej hemsida.


Malmö                            5,5                 http://www.mff.se/

Ännu en hemsida där texten på visa ställen är för liten tycker jag, men jag gillar det svarta bland det ljusblå och jag tycker man borde ha haft mer av den faktiskt. Modernare än deras förra hemsida, men kanske inte så mycket snyggare egentligen.


Trelleborg                      7                    http://www.trelleborgsff.se/

Tycker detta är en helt okej hemsida. Tycker att hur man har satt menyn lodrätt till vänster är ganska snyggt tillsammans med den lite mörkare blå färgen som funkar bra till det vita. Men det är trots allt kanske inte något som man tycker är skitsnyggt, men ändå på den övre halvan när det gäller hemsida.


Örebro                           5                  http://www.orebro-sk.se/ 

Tycker det är positivt att man stiger ut lite med att ha svart bakgrund istället för vita, men det funkar inte fullt ut. Tycker det röda blir lite tråkigt tillsammans med det svarta faktiskt och att det är vitt längst ner på sidan är inte heller riktigt hundra. Men den är trots allt hyfsad.

  

Örgryte                          5                http://www.ois.se/

Den lite vinröda färgen tycker jag funkar ganska bra på vissa ställen, men ha det som färg på texten i menyn till vänster blir lite sådär. Sedan tycker jag inte det är snyggt att man har fotboll i kursiverad stil för att man är på fotbollssidan. En hemsida som är okej, men inte på något vis sticker ut från de andra.



Misstänker att ni inte håller med mig på alla, men smaken är som baken. Vissa har stor, andra igen alls. Men nu är det, i alla fall för mig, bara att vänta på att imorgon få se den nya hemsidan, kan den bli bättre än Elfsborgs? Vi får se...   

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"           


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0