Seger i Ränneslöv

HBK lyckades besegra sin allsvenska konkurrent Örgryte med 2-0 på Björkvallen i Ränneslöv i dagens träningsmatch. Båda målen var efter fasta situationer, vilket är positivt eftersom HBK hade bl a en hel del hörnor i slutet av våren utan att ta var på dem.

Jag har då inte sett matchen själv då ut, men HBK ska ha ställt upp med denna startelva idag:

Kalle Johnsson

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Markus Gustafsson, Per "Texas" Johansson

Sebastian Johansson, Alexander Benede

Mikael Rosén, Michael Görlitz, Anel Raskaj

Marcus Olsson

Första målet kom efter 36 minuter då ÖIS målvakt Bengt Andersson ska ha tappat en högerhörna av Alexander Benede (!) som ska ha hamnat framför fötterna på "Texas" som kan slå in bollen, 1-0. Någon minut senare ska Alexander Mellqvist i ÖIS ha haft en bra chans men inte fått in bollen. Istället kommer 2-0 efter ett inkast då Markus Gustafsson kan slå in bollen precis innan paus.

I paus byter ÖIS tre spelare, bl a går Markus Allbäck ut och tog sig antagligen rätt snabbt iväg för att kunna kommentera kvällens match i Confederations Cup för SVT. Trots det så är det Görlitz som får halvlekens första chans, men bollen slinkar förbi bortre stolpen. Men även HBK gör en del byten, hela sex stycken den sista halvtimman (orkar inte skriva alla). Men det händer inte så mycket utan HBK kan alltså vinna matchen med 2-0.

Efter matchen säger Janne till HBKs hemsida att han tar med sig målen på de fasta situationerna, glimtar av bra anfallsspel och vinsten. Men totalt sett så är det får dåligt passningsspel och rörelse. Han ger också lite beröm till Kalle, Zvirre (bästa på plan enligt Janne), Markus Gustafson, Emil Salomonsson och Görlitz. Alexander Benede ska ha visat en bra fot vi fasta säger Janne, men hade som det verkar lite svårt annars, men det är inte lätt med en ny omgivning, så man får se hur man värderar det.

Nu har jag alltså inte sett matchen, men det är ju alltid positivt med en seger, även om det inte verkar som om spelet ska ha varit helt hundra. Sedan så tycker jag ju att det är positivt att man gör mål på fasta situationer, har känns lite för dålig då dessa den senaste tiden. Men som jag sa innan matchen så drar jag inga högre växlar på denna match, utan ser det bara som en sista test innan man tar cirka en veckas ledighet.

Efter det är det dags att börja ladda inför Allsvenskan börjar igen. Där innan spelar man den andra träningsmatch under uppehållet, söndagen den 28:e juni borta mot Trelleborg, se om man kan visa lite bättre spel då...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"