Oavgjort för HBK inför omstarten

HBK har idag spelade tidigare idag den andra av två träningsmatcher under det allsvenska uppehållet, mot Trelleborg på Sveriges sydligaste idrottsplats i Smygehamn. Jag ber om ursäkt för att ni inte har fått någon inför-inlägg, men det har varit en del de senaste dagarna. Men i vilket fall så lyckades HBK trots 2-0-underläge komma igen och kvittera i slutminuterna till 2-2.

HBK ställde uppe med en startelva som mycket väl till större delen kan vara som den i den allsvenska omstarten på måndag, med några undantag kanske:

Magnus Bahne

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Per "Texas" Johansson

Sebastian Johansson, Anel Raskaj

Mikael Rosén, Michael Görlitz, Emir Kujovic

Anselmo

Matchen ska nog ha startat ganska jämte, men efter att Trelleborg ska ha gjort 1-0 i den 18:e minuten genom förre HBK:aren Magnus Andersson och därefter tagit över resten av halvleken. Målet ska ha kommit efter att "Gnutte" ska ha sett att Bahne stod långt ut. Bahne ska ha fått fingrarna på bollen, men inte mer än den letar sig in i mål. Bara fem minuter senare blev det ännu värre då Fredrik Jensen kan stötta in bollen efter en boll snett inåt bakåt i straffområdet. Då kändes det såklart väldigt tungt för Klubben, men de fick en reducering i 38:e minuten efter att Gus blivit fasthållen i straffområdet och Tommy säkert satt straffen.

I paus gör HBK två byten, Tommy byter med Markus Gustafson och Seb med Alexander Prent. Det gjorde att Gus gick ner på det defensiva mittfältet och Prent tog högerkanten. Om Trelleborg ska ha haft övertaget i första halvlek så ska HBK med vinden i ryggen tag över fullständigt i andra. Men trots det så tar det enda till 88:e minuten innan Anselmo lyckas kvittera efter att nicka in bollen på inlägg från Emir. Anselmo ska ha haft några lägen till, både före och efter sitt mål, men lyckas alltså inte slå in bollen, utan matchen slutar alltså 2-2.

Efter matchen säger Janne att man inte riktigt är inne matchtempot riktigt i första halvlek, men att det ser bättre ut i andra. Man ska ha haft tio avslut i andra, sammanlagt 15-9 och 10-4 på mål, vilket han tycker är riktigt bra.

Men man lyckas alltså inte vinna, men Trelleborg har ju varit bra hittills i år, så det är väl ändå ett hysfat resultat. Men det kan nog bli ännu tuffare om drygt en vecka då serieledarna IFK Göteborg kommer på besök, lättare omstart kan man ju ha...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"