Åter match i Kalmar

Nu är det dags för HBK att ta sig själva i kragen och ta sig ur denna dåliga start man har fått. Imorgon ska man möta Kalmar borta på Fredrikskans i en väldigt tuff match. Kalmar som Klubben fick stryk emot under försäsongen med 1-0.


Efter förlusten i onsdags mot Brommapojkarna var det väldigt tungt. Man startade trots allt matchen ganska bra och man trodde trots allt att man så småningom skulle få in det förlösande målet. Men i halvtid började tanken att man kanske inte får in bollen växa fram, men fortfarande så kunde man inte tänka sig att man skulle kunna förlora matchen. Men när BP då får in bollen så tror man ju inte att det är sant, det kan inte bara vara så grymt. Men det kunde det ju och resten av den kvällen var ju inte så rolig.


Inte heller Kalmar har haft den starten på säsongen som man hade hoppas, med bara 2 poäng hittills. Dessa har kommit när man spelade oavgjord på Strömvallen mot Gefle i premiären och oavgjort senaste borta mot Elfsborg. Däremellan förlorade man hemma mot AIK. Det är alltså två lag som kämpar för att komma på rätt spår.


Vad är det då som inte stämmer i HBK? Ja, det är ju offensiven. Det är alldeles för uddlöst framåt och man kommer inte till några avslut. Det känns som om den ensamme forwarden ofta till just alldeles för ensam. Och med den taktik som jag vet att Janne hade i onsdags att ha mycket inlägg och långa bollar så gäller det ju att framförallt vid inlägg ha flera spelare inne i straffområdet. Nu var inte inläggen de bästa i onsdags heller, men det var väldigt ofta bara en eller kanske två spelare i straffområdet när man slog inläggen, inte konstigt att man inte kommer till så många lägen. Yttermittfältarna hade inte sina bästa matcher i onsdags heller, Prent kändes alldeles för försiktig och släpper bollen för snabb ifrån sig. Killen är ju riktigt snabb och borde använda sig av det, men istället så bara skickar han vidare bollen direkt när han får den. Sedan Emir på andra kanten var väldigt osynlig större delen av matchen. Han fick inte så mycket bollar och jobba på, vad det beror på vet jag inte. Han borde ha fått mer bollar tycker jag, för han försöker i alla fall alltid få iväg ett skott om han får läge, och man måste ju skjuta för att göra mål.


Någon som ändå visad väldigt bra tendenser i alla fall i början av matchen mot BP var Sise. Han är ju väldigt rationell i sitt spel fick med sig bollen i många lägen, eller fick i väg boll väldigt smart till någon medspelare. Tyvärr så mattades han ju längre matchen gick, och i andra halvlek var han faktiskt ganska blek, men här finns ändå något spännande.


Defensiven ser ändå okej ut, att släppa in 1 mål per match i snitt kan man leva med, även om det defensiva mittfältet med Ante och Görlitz i onsdags inte funkade hundra. Ante var ju under visa delar av matchen helt under isen och la några idiotpassningar som mycket väl kunde ha ställt till det ordentligt, men nu utnyttjade ju inte BP dessa lägen. Sedan Görlitz som defensiv mittfältare är ju lite märkligt, det är trots allt en ganska offensiv spelare som har det lite tufft i närkamper. I själva backlinjen så tycker jag faktiskt att Järdler slänger iväg alldeles för mycket passningar, men hans arbetsinsats höjer honom. Mittbacksparet är ju som sagt lite segt, men det håller fortfarande det ändå ganska städat framför Bahne. Men bästa i backlinjen är nog ändå Emil med sin följsamhet och sitt positionsspel, så det finns trots allt hopp.


Tycker egentligen att man borde gå över till 4-4-2 för att komma igång, men det tror jag inte man gör för att Janne verkligen tror på sitt 4-2-3-1. Men snälla Janne, håll bara inte på att byta runt så mycket. SÅ nu är det dags att börja kämpa till sig poäng, för att hellre spela riktigt grisigt och vinna med 1-0 än att spela riktigt snygg fotboll och det blir 4-4.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0