Första segern!

Efter en ganska nervös andra halvlek så blåste till slut domaren Markus Strömbergsson av matchen på Fredrikskans och HBK klarar att vinna matchen med 1-0. Känns ju underbart efter den start man har fått

Jag hade länge bekymmer med om jag skulle kunna se matchen och i så fall var. Jag fick ett tips om ett ställe inne i stan , B&M, men jag valde att köpa hem matchen genom datorn genom C Sports, en del av Canal +.

Startelvan i HBK för dagen var:

Magnus Bahne

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Christian Järdler

Andreas Johansson, Tim Sparv

Michael Görlitz, Anselmo, Anel Raskaj

Joe Sise

Starten på första halvlek var riktigt bra. Man såg redan efter avspark att HBK-spelarna verkligen ville visa att de var bättre än vad de hade visat innan, och det gjorde de verkligen. Kalmar var inte alls beredd på den press som HBK satte upp direkt. HBK vann i princip alla dueller första minuterarna. När sedan Kalmar fick inkast efter ett par minuter i nivå med straffområdet så tänkte jag att bara för att Klubben nu har börjat så bra så kommer säkert någon knoppa in Rasmus Elm inkast, och det var också nära att Marcus Lindberg fick in bollen efter att han skjutit precis över efter en tillbakanick. Men istället så hittar bollen in i andra målet bara någon minut senare. Det är Anselmo så lurar bl a Henrik Rydström ute på högerkanten och slår ett ganska långt inspel där det bara är att stöt in bollen för Anel, vilket han då gör och det står 1-0 till Klubben. Riktigt gott också, precis vad Klubben behövde efter denna inledning av säsongen. Även väldigt gott för Anel att få göra sitt första allsvenska mål, känns som om han har varit lite osäker framför mål och det kanske släpper nu när han har fått göra mål. Jag tror målet kommer redan i den femte minuten och det känns som om någon spärr i Klubben släpper och de börjar spela ut och borde ha lett med ännu mer än 1-0 i halvtid. Bl a skulle Ante ha satt en nick från nära håll och Anselmo skulle ha satt bollen efter halvlekens snyggaste samarbete. Det börjar med att Anselmo driver fram bollen och tittar sedan åt ett håll och passar till Sise på ett annat håll. Sise lägger sedan bollen tillbaka till Anselmo som tyvärr för alldeles för dålig träff på bollen och den rullar bara sakta in i Wastås famn. Men det känns ändå riktigt bra att man spelar så bra som jag ändå gör, så här bra trodde jag inte det kunde se ut efter matchen mot BP.

Kalmar gör ett byte i halvtid och sätter in Dauda istället för Assis. Han kommer in på vänsterkanten och får igång spelet tillsammans med Rasmus Elm. Man fick iväg några skott redan i början av halvleken, och då började jag bli lite nervös över att Kalmar skulle få igång lite press på Klubben. Det fick de också, bl a hade Rasmus Elm ett skott från vänsterkanten utanför straffområdet som Bahne som tur är får fingertopparna på och styr till hörna. Men HBK kändes ändå ganska farliga när de kom upp i plan, utan att de blev så många lägen. Anselmo har ett bra läge i slutet då han tar sig förbi ett par spelare, men en försvarare får dit en fot i sista sekunden. Under andra halvlek byter man in Emir (mot Joe Sise), Micke Rosén (mot Görlitz) och Ajsel (mot Anel). Det som var lite oroande var att två av bytena var p g a skador. Den som såg värst ut var Sise som fick en spark i magen och grinade riktigt illa och skrek av smärta när han blev ledd den korta biten ut till utanför plan sidlinjen och fick sedan föras därifrån med bår. Skulle kännas tungt om han har dragit på sig något allvarligt, han har trots allt sett riktigt bra ut stundtals, blev precis som i matchen mot BP betydligt mer osynlig i andra, idag kanske beroende på att man inte hade speciellt mycket anfallsspel i andra halvlek. Andra skadan var Anel som i typ 87:e eller något får typ kramp och tvingar Emin Nouri, som ska kasta inkast efter att Anel stött ut bollen, att hjälpa honom att stretcha efter som Anel ligger precis på sidlinjen, men med en del av kroppen fortfarande innanför planen. Taktiskt skulle jag säga, men såklart väldigt frustrerande för Kalmarspelarna förstås. Tror inte det är något vara någon fara med Anel. Sista minuterarna så bombarderar Kalmar HBK:s straffområde med höga bollar, utan att egentligen få något ut av det och det slutar alltså 1-0 till Klubben.

Segern i sig är ju guld värd, men även spelet i första halvlek var ett antal klasser bättre än vad man har visat på innan. Kan det ha att göra med den fina gräsmattan på Fredrikskans att göra...? Lite kanske faktiskt, det känns ju verkligen som om det gynnar HBK med planer som man kan spela bra utmed marken. För idag så var det inte alls lika mycket höga bollar, eftersom planen inbjöd till kortpassningsspel, som många i HBK gillar. Och sedan kom ju de petade spelarna in, Anel och Anselmo, och presterade. Framförallt Anel var lysande idag, eftersom han kunde använda sin teknik mycket mer på en jämn plan. Sedan så tror jag en spelare som Joe Sise verkligen kommer att bli kul att se, om du nu inte var något allvarligare han drog på sig. Jag var lite skeptisk till innan matchen över att man hade satt Anselmo bakom Sise, kändes inte riktigt som hans position, men även han överraska mig. Han har ganska hyfsad spänst vilket gör att han kan ta emot lite höjdbollar också, samtidigt som han var ganska bra på att skicka bollen vidare idag, nu fattas bara att han ska göra mål. Sedan måste Ante ha lite upprättelse efter hur dålig han var i onsdags, för idag var han faktiskt ganska bra, det var väl någon passning som hamnade fel, men annars var han ganska stabil i defensiven. Även Tim Sparv jämte honom var väldigt bra idag och vann ganska mycket boll. Även backlinjen var stabil idag och ställde inte till det speciellt mycket. Sedan längst bak så gjorde Bahne några matchavgörande räddningar, så det var en riktigt bra laginsats som låg bakom segern.

Dags för att ge poäng, mycket lättare hitta några som är förtjänta av det idag:

3 p: Anel Raskaj - tar sig ur alla situationer med bollen och lägger riktigt bra passningar

2 p: Joe Sise - Bra på att ta emot bollen och med att han är både snabb och stark så är han svår att möta.

1 p: Magnus Bahne - Gjorde några matchavgörande räddningar idag och var som alltid oerhört stabil.

Oerhört skön seger idag. Nu är det bara att börja ladda inför HIF på torsdag...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!