Hemmapremiär!

Då var det dags för HBK:s första hemmamatchen för året. Man kommer imorgon att möta Trelleborg på Örjan klockan tre.


Efter förlusten i söndags är det skönt att det är dags för nästa match, och att få kliva in på Örjan första gången i år kommer inte heller vara fel. Har precis som de senaste säsongerna sittplatsabonnemang på den västra läktaren, högst upp och en bit bort mot bortaläktaren. Det är riktigt bra platser tycker jag. Enda är väl att det kunde vara närmare mitten, men det gör det samma.


Trelleborg fick "bara" 0-0 i premiären hemma mot Brommapojkarna, och det var faktiskt över 3 000 i publiken, imponerande!!! (Får nu bara hoppas att jag inte får äta upp detta imorgon. Så snälla, kom till Örjan imorgon.) Har inte hört så mycket om matchen men det ska ha varit två målvakter som räddade sina lag. Intressant med unge Viktor Noring i TFF, men förhoppningsvis så får han en lite tyngre match imorgon.


Det finns en del grejer som HBK måste förbättra från matchen i söndags. Framförallt var det offensiven som inte funkade. Det kändes som om HBK var alldeles för lättläst när de kom till anfall. Det var ofta som man inte visste vad man skulle göra med bollen när man har den, utan AIK-spelarna kunde lätta knycka bollen. Det är ju inte bara spelaren med bollens fel, utan lika mycket resten av spelarna som inte är skapar några ytor eller går att passa. Sedan ska man säga att planen på Råsunda inte var speciellt bra, men det är ju inte alltid planerna vid den årstiden, så det måste man kunna hantera. Men p g a planen så använd sig HBK mycket av höga bollar i offensiven, bl a försöka slå in bollen bakom backlinjen. Det kanske inte är det bästa taktiken med tanke på att man inte har speciellt långa spelare i offensiven, och att då AIK hade Nils-Erik Johansson och Markus Jonsson som ytterbackar som trots allt är ganska hyfsade i luften. Sedan så fyllde ytterbackarna inte på så mycket i söndags, kanske var beroende på motståndet, men ändå. Morgondagens motståndartränare, och HBK;s gamle guldtränare, Tom Prahl sa under förra säsongen att han ansåg att HBK hade Allsvenskans mest offensiva ytterbackar, nu och så får det gärna vara även i år. Visst, man får inte vara för offensiv som ytterback, men man har två ytterbackar som är vana vid att vara yttermittfältare och som är bra i offensiven och det måste man utnyttja.


Defensiven så bättre ut i söndags. Visst, Tommy och Zvirre är lite sega i vissa situationer och Emil beter sig inte som en vanlig ytterback i alla situationer. Men det måste ändå sägas att Emil sköter sin nya position jäkligt bra, och Tommy och Zvirre ändå inte går bort sig så ofta. Så det är egentligen inte så mycket att göra åt backlinjen. På det defensiva mittfältet så är ju Seb lite en säkerhetsrisk med sin lite klumpiga ingripande ibland, men har sliter ju alltid och det är ju bra. Även Ante slet på bra.


Sedan kommer vi till en gåta. Vad har egentligen hänt med Bahnes fötter? Jag menar han var ju säkerheten själv med fötterna innan han blev skadad. Men under den halva säsongen han var med förra året så såg det inte riktigt lika bra, men man hoppades att med en hel försäsong så skulle få in känslan igen. Men inte... Det såg lika osäkert i söndags, och han sköt ut ett antal insparkar och liknande. Förhoppningsvis så får han snart tillbaka känslan, men jag är lite orolig.


Enligt Expressen så kommer Sise och Ajsel ta Anselmos och Anels platser imorgon. Det visar på att Janne vill ha in lite tyngre spelare. Ajsel gav faktiskt lite tyngd i söndags, men åndå. Men Sise längst fram är känns ännu mer överraskande. Återstår att se om det får den inverkan som man vill. Om det nu är sant förstås, känner inte att man kan lita på kvällstidningar helt(t ex så står det ju i samma artikeln att Anselmo ska ha delat skytteligasegern med Ingelsten ifjol, så kommer inte jag ihåg det...).


Nu är det bara och vänta till att man sparkar igång matchen i morgon. Känns som en ganska viktig match som det skulle kännas skönt att vinna. Men Trelleborg känns luriga så man vet aldrig. Men jag hoppas även du kommer och hjälper till att stötta Klubben imorgon, allt stöd behövs...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0