Klubben vänd och vann på Olympia!

Inte tänkte man att det skulle bli två bortasegrar på Fredrikskans och Olympia efter matchen mot BP. Man skulle vara nöjd med någon poäng på dessa matcherna, också får man fullpott... Helt underbart!

För HBK lyckades vända ett 1-0-underläge efter att Emil lite oturligt stöt in bollen i eget mål, till en 3-1 seger efter tre mål i matchen sista fjärdedel.

Startelvan för HBK idag var:

Magnus Bahne

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Christian Järdler

Andreas Johansson, Tim Sparv

Michael Görlitz, Anselmo, Anel Raskaj

Joe Sise

Början av första halvlek såg jag inte eftersom de hade med signalen på BM där jag hade bestämt mig för att se matchen. Så de första cirka 20-25 minuterna missade jag, men bilden var tillbaka lagom till att HIF kunde trycka in ledningsmålet. Det var efter ett inlägg från HIF:s högerkant som både Emil Salomonsson och precis bakom HIF:s Makondele slänger fram sina fötter. Tyvärr är ett Emil som är sist på bollen när han ska försöka stöta bort den. Men hade han inte varit där så hade Makondele fått in den, så jag tycker inte det något mål som Emil ska ta jättehårt. Efter det så fortsätter halvleken utan några jättechanser. Det skulle väl vara Anels chans när han får tag på bollen inne i startområdet, men lyckas inte få in den. Så i halvtid står det alltså 1-0 till HIF. Kanske inte så orättvist egentligen, men ändå lite surt.

Direkt i andra så skapar Helsingborg ett antal situationer. Bl a så för en HIF:are alldeles ensam mitt i straffområdet ett par gånger, som tur är så får ingen av dem någon riktigt träff på bollen. Rasmus Jönsson får också ett jätteläge när han står kanske en meter från mållinjen får iväg ett skott efter ett inlägg, men Bahne gör en jätteräddning och får upp händerna. Men ju längre halvleken går, ju mer kommer HBK in i matchen. Sise får också ett jätteläge efter att Sparv har skarvat fram bollen till honom, men han får en dålig träff på bollen och skjuter över. Men till slut så kommer kvitteringen. Det är Anselmo som skarvnickar in bollen efter hörna av Järdler. Makondele försöker nicka bort bollen på mållinjen men misslyckas. HBK fortsätter att ha spelet även efter målet och efter ca 80 minuter kommer 2-1. Det är Emil Salomonsson så hinner upp bollen precis vid kortlinjen och slår in ett inlägg utmed marken som Sise stöter in. Sise blir väldigt orolig över om det är mål, det är lite osäkert om Emil hinner bollen innan den går ut över sidlinjen och sedan ville han nog inte jubla för tidigt eftersom han mål mot Trelleborg blev ju avblåst, så nu ville han vara riktigt säker innan han började jubla. Men det var mål och HBK hade vänt. Sedan försöker ju Helsingborg få in ett kvitteringsmål, men istället kan HBK kontra in 3-1 efter mål av Micke Rosén, som hade bytt med Görlitz. Sedan var den matchen över och HBK hade tagit sin andra raka seger.

Tycker det är en mycket bra genomförd match av HBK. Man har en hög press hela matchen som det är tufft för HIF ta sig förbi. Sedan så stressade man inte upp sig när man låg under utan försatte att spela sitt spel, och till slut så kom ju utdelningen. Sedan så gör ju Bahne ett par bara matchavgörande räddningar. Att ha en målvakt som gör ett eller ett par såna varje match är ju väldigt viktigt att ha, och det gjorde ju Bahne under 2007, och nu känns det som om Bahne är på väg mot samma nivå som då, och spelet med fötterna har också blivit bättre igen. Härligt att se. Sedan så gjorde Sise återigen en bra match, och fick kröna det med ett mål. Han är ju den som har överraskat mest under början tycker jag. Det andra har man trots allt veta att de har denna kunskap i sig. Men något som man kommenterade på PPV vara att man tyckte att Anel, Anselmo och Görlitz använde många tillslag på bollen innan de lämnar den vidare och tar det ofta en bit. Men när det sedan inte har bollen så rör de sig ganska lite och skapar inte speciellt mycket ytor. Jag vet inte om jag håller med, men det finns ju ändå så mycket i dessa spelare. Speciellt Anel har ju så mycket i sig så det är otroligt.

Dags att ge dagens poäng:

3 p: Magnus Bahne - Han räddade Klubben vid flera gånger under dagens match. Börjar lika 2007 för honom.

2 p: Joe Sise - Han är som sagt den stora överraskningen i år. Stark och teknisk.

1 p: Tim Sparv­ - Var väldigt stabil i mitten idag tillsammans med Ante. Tycker Tim vinner många närkamper idag.

Riktigt gott med åter en seger. Hade som sagt inte trott detta för en vecka sedan. Nu gäller det bara att inte slappna av, utan fortsätter kämpa. Nästa gång är på onsdag mot Djurgården hemma.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"