Kusinmöte på Olympia

Imorgon år det tag för det som är det närmaste HBK kommer till derby i Allsvenskan, match mot Helsingborg, på bortaplan. Kändes matchen mot Kalmar tuff inför, så känns denna ännu tuffare.


Men Klubben kommer ju till matchen med lite återvunnit självförtroende efter matchen på Fredrikskans i söndags. Det var en väldigt skön seger, och spelet i första halvleken gör det ännu bättre. Synd bara att andra halvlek var lika bra, men det kan man förstå, och att man bara fick in ett mål.


HIF började säsongen mycket bra med segrar i de tre första omgångarna mot Göteborg (1‑0 hemma), GAIS (4-1 borta) och Hammarby (1-0 hemma). Men förlusten borta mot Örebro med 2-0 i förra omgången fick dem att komma ner på jorden igen. Frågan är hur revanschsugna HIF är imorgon?


Spelet såg ju mycket bra ut första halvleken mot Kalmar. Man visade direkt vilja och kämpaglöd och satte hög press redan från början av matchen. Detta tror jag tog Kalmar lite på sängen och HBK fick spelövertaget redan från början. Något som verkligen skiljde från matcherna innan var att man vann alla närkamperna, vilket är väldigt viktigt för att kunna få ett spelövertag. Sedan så funkade HBK:s spel mycket bättre eftersom man spelade betydligt mer utmed marken söndags. Det hade ju en del att göra med att planen var väldigt bra på Fredrikskans, men HBK måste kunna spela på planer som inte är lika bra som Fredrikskans, för att det är inte många som är så bra vid denna årstid. Men man hoppas såklart att planen på Olympia är lika bra, även om jag tror det gynnar HIF lika mycket som HBK.


Jag hoppas bara att Janne gör så få ändringar i startelvan som möjligt, för att är det något som HBK behöver just nu så är det kontinuitet. Tycker inte det var någon som gjorde dåligt ifrån sig i söndags. Får bara hoppas att Sise och Ante som fick sig en smäll mot Kalmar är redo för spel, för att precis samma startelva som mot Kalmar hade nog varit det allra mest. Frågan är hur mycket problem Tommy och Zvirre kommer få med Henke Larsson och Rasmus Jönsson, men även Erik Sundin. Jag är lite rädd att de kommer få det ganska tufft, men förhoppningsvis reder man ut det.  


Nu är det bara att hoppas det blir en bra match, och förhoppningsvis så kanske Klubben kan få med sig något poäng hem, men det kommer att bli väldigt tufft.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp


Kommentarer
Postat av: Lasse

Dina blogginlägg är alltid intressanta och välskrivna.

Nu får vi hoppas att Klubben kommer upp i åtminstone samma klass som i första halvleken mot Kalmar.

2009-04-23 @ 09:23:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0