Plats 1: IFK Göteborg!

Då har vi alltså efter mer en två veckors nerräkning kommer fram till det laget som jag alltså tror vinner Allsvenskan 2009, och är som ni ser IFK Göteborg. Ett Göteborg som vann Allsvenskan 2007, och som vann Svenska Cupen och kom trea i Allsvenskan förra året. Man har sedan dess tappat Niclas Alexandersson (slutar), Jonas Wallerstedt (Sundsvall), Mathias Ranegie (Häcken) och Jonatan Berg (Gefle), och lånat ut David Stenman (Örgryte) och Erik Dahlin (Trollhättan). Man har tagit det väldigt lugnt med att värva och bara värvat Kalle Svensson (Caen, Frankrike) och Tobias Sana (Qviding).


Är det någonstans som IFK har en imponerade uppsättning så är det bland mittbackarna. Jag menar, spelare så som Mattias Bjärsmyr, Ragnar Sigurdsson, Kalle Svensson och Nicklas Carlsson slås om de två platserna i mittlåset. Men Bjärsmyrs kontrakt går ut efter säsongen och han har inte skriva på något nytt, och man vet inte hur man ser på det. Man ska bänkar honom bara för det. Även ytterbackarna är ganska bra. Man har ju bl a Adam Johansson, som startade mot Portugal förra veckan, men även talanger som Sebastian Eriksson och Erik Lund. På mittfältet har man även där helt okej spelare, med kämpar så som Pontus Wernbloom, kan även spelar forward, och Tomas Olsson, och lovande spelare så som Gustav Svensson, Jakob Johansson och Nicklas Bärkroth. Också har man Stefan Selakovic, som jag har mycket delade känslor över, vet inte hur man ska se på honom. För han var trots allt min idol när jag började följa HBK och skrev bl a på ett nytt kontrakt precis innan han försvann bara för att Klubben skulle få pengar, men samtidigt så valde han trots allt IFK när han återvände hem. Det som är lite oroande i IFK är att den enda riktiga forwarden man har är Robin Söder, för både Tobias Hysén och Daniel Alexandersson kan lika gärna vara yttrar, men Hysén ska ha sett riktiga bra ut nu under försäsongen, så det är nog ingen fara. Lägg till Kim Christensen i mål så ser det riktigt bra ut.


Så jag tror att man kommer att stå som segrare efter säsongen, för att de finns så många spännande spelare som kan varandra utan och innan, även om den är ett väldigt ungt lag.



Nyckelspelare: Kim Christensen, Mattias Bjärsmyr, Pontus Wernbloom

  

Lagets viktigaste spelare: Kim Christensen

  

Årets överraskning: Nicklas Bärkroth

  

Årets flopp: Stefan Selakovic

  

Årets värvning: Kalle Svensson

  

Årets förlust: Niclas Alexandersson



Min startelva:

  

Tobias Hysén, Robin Söder


Stefan Selakovic, Pontus Wernbloom, Gustav Svensson, Nicklas Bärkroth


Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Kalle Svensson, Erik Lund


Kim Christensen

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0