Plats 2: Elfsborg

Nu börjar vi verkligen närma oss slutet på min tippning och idag är det andraplatsen som gäller, och som ni kan se har jag satt Elfsborg där. Elfsborg som var med i guldstriden ända in i sista omgången förra året, även om man hade ett ganska svårt utgångsläge. Inför denna säsong har man fått in etablerade spelare som Martin Ericsson (Bröndby), Anders Wikström (Gefle) och Ante Covic (Newcastle Jets, Australien), men man har även fått in Joel Johansson, Joakim Wulff (båda från Falkenberg) och Niklas Hult från lägre divisioner. Lämnat har bl a Johan Wiland (FC Köpenhamn), Lasse Nilsson (åter till St Etienne, Frankrike), Joakim Sjöhage (Trelleborg), Andreas Augustsson (Horsens) och Fredrik Berglund (Stabaek, lån) gjort.


Man måste säga att Elfsborg har en ganska bra lag, troligtvis det bästa laget på pappret. Framför allt mittfältet är imponerande. Jag menar med spelare som Anders Svensson, Stefan Ishizaki och Martin Ericsson kan man inte säga något annat. Och trots att man har tappat tre forwards sedan förra årets slut så ser anfallsuppsättningen okej ut. Man har framförallt James Keene och nye före detta HBKaren Joel Johansson som känns som rena forward, plus att man har Denni Avdic som även kan spela längst upp. Även längre bak i backlinjen ser det ganska bra ut, trots att man har tappat Andreas Augustsson. Man har ju värvat in Anders Wikström istället, och man har ju även Teddy Lucic i mitten, vilken gör att det ser stabilt ut. Däremot har det varit lite krångel på målvaktsplatsen. Inför säsongen kändes det ändå kanske bra trots att Johan Wiland hade lämnat. Man hade ju Abbas Hassan som även han ansågs vara en målvakt av ganska hög allsvensk klass. Men det verkar som om Hassan inte alls har kommit upp i någon vidare standard under försäsongen och t o m nye Joakim Wulff har tagit sig förbi honom. Därför valde man innan transferfönstret stängde att köpa in förre Hammarby-målvakten Ante Covic. Kommer han lyckas komma in i laget till premiären?


Så trots att man kanske på pappret har det bästa laget så tror jag inte att de lyckas vinna. De har för mycket press på sig, och det kan bli tungt om någon av de mer namnkunniga spelarna, så som Ander Svensson eller Stefan Ishizaki blir skadade.



Nyckelspelare: Anders Svensson, Stefan Ishizaki, Teddy Lucic

  

Lagets viktigaste spelare: Anders Svensson

  

Årets överraskning: Daniel Nordmark

  

Årets flopp: Ante Covic

  

Största värvningen: Martin Ericsson

  

Största förlusten: Johan Wiland

  

  

Min startelva:

  

James Keene


Emir Bajrami, Martin Ericsson, Stefan Ishizaki


Anders Svensson, Helgi Danielsson


Johan Karlsson, Teddy Lucic, Anders Wikström, Martin Andersson


Ante Covic

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0