Plats 3: Kalmar

Dags för min topp tre, och jag tror alltså att Kalmar hamnar trea. Regerande svenska mästarna som klarade av den förväntan man hade på sig förra året. Men man har tappat tunga spelare så som Viktor Elm och Patrik Ingelsten (båda Heerenveen), men även Arthur Sorin (Århus) och trotjänaren Patrik Rosengren (Mjällby), också har man lånat ut Ricardo Santos och Marcel Sacramento till Jönköping Södra. In har man värvat spännande spelare så som Daniel Mendes (AIK), Tobias Eriksson (Sundsvall), Marcus Torbjörnsson (Falkenberg) och Daryl Smylie (Ljungskile).


Frågan är hur man kommer att ersätta de två spelare som kom 1:a och delad 2:a i den allsvenska skytteligan förra året, Patrik Ingelsten (1:a, 19 mål) och Viktor Elm (delad 2:a med Anselmo, 15 mål)? Det kommer att bli väldigt tufft, de gjorde ju trots allt 34 mål tillsammans förra året, och sedan är ju Viktor Elm mycket mer än en målskytt. Den som man i första hand har värvat som ska göra målen är AIK:s Daniel Mendes, som inte gjort någon jättesuccé i AIK precis, men som kanske med miljöombyte kan blomma ut, och det var ju faktiskt Kalmar som hittade honom och tog honom till Sverige. Sedan såg ju Abiola Dauda ganska bra ut förra året. Frågan är hur mycket succén i Ljungskile förra året, Daryl Smylie, kommer få att spela i år, tror han kommer få det tyngre i år. Men man har fortfarande framförallt Rasmus Elm kvar som nog är en av Allsvenskans största stjärnor trots allt. Man har även på mitten lagkaptenen Henrik Rydström, som använder munnen minst lika mycket som fötterna under en match. Detta och en massa andra rutinerade spelare som kommer att göra att Kalmar kommer att vara stabila även i år.


Trots att man är regerande mästare så är det inte många som tror att man vinner i år, och det tror inte jag heller då. Man får nöja sig med lilla silvret.



Nyckelspelare: Rasmus Elm, Henrik Rydström, Petter Wastå

  

Lagets viktigaste spelare: Rasmus Elm

  

Årets överraskning: Daniel Mendes

  

Årets flopp: Daryl Smylie

  

Största värvningen: Daniel Mendes

  

Största förlusten: Viktor Elm

  

  

Min startelva:

  

Daniel Mendes


Lourival Assis, Rasmus Elm, Jimmie Augustsson


Henrik Rydström, Tobias Eriksson


Stefan Larsson, Joakim Lantz, Marcus Lindberg, Emin Nouri


Petter Wastå

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0