Plats 4: HBK!!!

Då var det alltså dags för klubben med stort K, Halmstads BK. HBK som hade lite av en berg‑o-dalbana prestationsmässigt förra året och hamnade 8:a till sist. Inför säsongen har man värvat Christian Järdler och fått "tillbaka" Emil Salomonsson efter lån, han lånades ju ut till Ängelholm, som han kom från, direkt när han kontrakt började i somras, så även han kan ju räknas som nyförvärv. Tappat har man ju målvakterna Marcus Sahlman (Tromsö) och Conny Johansson (slutar), Jesper Westerberg (Landskrona till slut), Daniel Johansson (Falkenberg), Hjalmar Öhagen (Gefle) och Magnus Arvidsson (Helsingborg).


Klubben har ju inte haft den försäsong som han har hoppas, och det gjort en lite nervösare. Men eftersom det bara är försäsong så kanske man inte ska dra för höga växlar över dessa matcher, men det är trots allt lite oroande. Men det finns ju mycket spännande spelare i laget, som verkligen slå igenom i år. Man har kanske Allsvenskans bästa målvakt längst bak, Magnus Bahne, som efter att kommit in i mitten av förra säsongen åter kan komma upp i klassen han hade 2007. Man har "smurfligan" på det offensiva mittfältet med Michael Görlitz, Anel Raskaj och Marcus Olsson, som redan förra året imponerade under hösten, och som jag tror har tagit ytterligare steg framåt under försäsongen. Man har Andreas Johansson, med landslagsmerit numera, på det defensiva mittfältet som det känns har fått högre självförtroende sedan januariturnén med landslaget. Sedan har man ju Anselmo på topp, som trots att han inte har imponerad så under försäsong man vet har näsa för mål. Och kunde han göra 15 mål förra året, när han kom en månad innan premiären, varför kan han inte göra minst lika många i år?  Den lagdelen som man är mest orolig över är ju backlinjen, men med succén med Emil Salomonsson ser den kanske i alla fall lite bättre.


Så förhoppningsvis så kan HBK vara med i toppen och vinna en bronsmedalj. Man får nämligen brons när man kommer fyra, lite konstigt, men ändå.



Nyckelspelare: Magnus Bahne, Michael Görlitz, Anselmo

  

Lagets viktigaste spelare: Magnus Bahne

  

Årets överraskning: Emil Salomonsson

  

Årets flopp: Tomas Zvirgzdauskas

  

Årets värvning: Emil Salomonsson

  

Årets förlust: Daniel Johansson



Min startelva

  

Tror faktiskt jag väntar lite med den...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer
Postat av: Kungen

Håller med dig! Tror verkligen att HBK kan göra en överraskande bra säsong. Vi såg ju vad de med sitt relativt unga lag kunde åstakomma ifjol, lägg på lite rutin på det så kommer det att bli kanon!

2009-04-01 @ 22:08:22
URL: http://www.lifeandcrimes.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0