Tredje raka segern!

HBK tog idag sin tredje raka seger i Allsvenskan, och fjärde raka segern i tävlingsmatcher om man räknar med segern i Svenska Cupen. Man lyckades ikväll besegra Djurgården 3-0, men det var nerver länge...

Man såg direkt i matchinledningen vilket lag som hade en bra trend och vilken som hade en dålig. Jag skulle vilja säga att Djurgården känns som det lag som har sett sämst ut av lagen HBK möt hittills, i alla fall i början av matchen. Detta även om HBK inte spelade ut dem som de gjorde i första halvleken mot Kalmar. Men Djurgården kändes lama, och det syntes att Djurgården har det väldigt tungt just. Men på HBK syntes det att man gått stärkta efter de två senaste segrarna, var ju lite rädd för hur spelet skulle se ut. Man hade en hög press på Djurgården vilket innebar att man kunde erövra tillbaka bollen ganska snabbt ibland. När man sedan hade bollen så vågade man spela och kom också till en del lägen. Och efter cirka en kvart av halvleken så kunde HBK sätta ledningsmål, men spelet till det målet var ganska snyggt. Det är ett inlägg från vänster, kom inte ihåg från vem just nu, som går igenom större delen av straffområdet till Anselmo som lugnt nickar bollen snett bakåt in mot mitten där Ante drämmer till direkt, 1-0. Det kändes riktigt gott att få in det målet. Men efter det målet så skiftar matchen karaktär lite, Djurgården får direkt några lägen och trots att det kanske är HBK som fortsätter att vara det spelförande laget så kommer Djurgården fram till några farliga lägen. Men HBK håller ut till halvtid och det står alltså 1-0.

Efter en glass i halvtid så sätter man sig igen. Andra halvleken börjar ungefär som första slutade, men ju längre halvleken går, ju mer av spelet tar Djurgården över. Till slut får HBK knappt låna bollen och då började man bli ganska nervös. Men under Djurgårdens "press" så byter Janne ut Sise och in Emir. Detta ska visa sig vara ganska matchavgörande. För Emir kommer in och börjar få igång Klubbens spel igen. Man byter även in Micke Rosén istället för Anel på högermittfältet, han och Görlitz bytte kant i halvtid, och Anselmo för Sebastian Johansson för att säkra bakåt. Sedan i den 82:a minuten, tror jag det var, kommer matchavgörande målet. Emir får en smart passning, av Ante tror jag, och kommer fri på vänstersidan av straffområdet och drar till. Wahlström i Djurgårdens mål är på den, men kan inte hålla den och det är 2-0. Detta mål kändes såklart riktigt skönt efter de chanserna som Djurgården hade haft, men det kändes inte hundra procent säkert än. Men när Emir sedan också slår in 3-0 precis innan full tid efter ett lågt inlägg från vänster så försvann allt hopp för Djurgården och det blir inte mycket till spel sista minuterarna. Utan HBK kan jubla efter att domaren Jonas Eriksson blåst av matchen.

Såklart en jättego seger och nu har man verkligen skakat av sig inledningen, även om nu Djurgården inte är i sin bästa form just nu precis. Men det som var lite oroande var hur det såg ut i framförallt början av andra halvleken när HBK var tillbakapressade. Då tappade man alldeles för mycket bollar på mittfältet och man hade det lite tungt mot Djurgårdens snabba kontringsspel. Men det fanns såklart också en hel del bra saker. Framförallt så var det defensiva mittfältet som var riktigt bra tillsammans med HBK höga press som även Djurgården hade problem med.

Då var det dags för att ge poäng:

3 p: Tim Sparv - med sin stora arbetsinsats med många vunna bollar och sedan känsliga passningar så var han planens bästa spelare.

2 p: Emir Kujovic - kom in och fick igång spelet igen. Gjorde ju sedan två mål.

1 p: Michael Görlitz - Kämpade oerhört mycket och för ofta bollen uppåt.

Efter tre segrar nu så har man fått upp farten, men det är fortfarande bara att kämpa på. Nästa gång mot Häcken på bortaplan nästa tisdag. Det blir säkert även det en tuff match.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"