Vi förlorade inte i alla fall…

Det är lite så man får se på det nu efter matchen mot Trelleborg. För Klubben fick inte med sig mer än 1-1, och det är väl bättre än 0-0, men det var trots allt en match man skulle ha vunnit. Nu fick man alltså nöja sig med en poäng på ett härlig, soligt Örjans vall.


Klubben ställde då upp med denna startelva:

Magnus Bahne

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Christian Järdler

Andreas Johansson, Sebastian Johansson

Michael Görlitz, Ajsel Kujovic, Marcus Olsson

Joe Sise


Första halvlek är väl inte så mycket och skriva om egentligen. Två lag som håller defensiven ganska bra, där Trelleborg kanske har mest boll, medan HBK har lite bättre intensioner. Man har även en boll in, men det blir bortdömd för offside. Det är även det man rädd för precis när Sise stöter in bollen efter ett troligtvis misslyckat skott av Ajsel, men på reprisen känns inte offsiden solklar precis, även om det är svårt och se från den vinkeln man visar. Det ser även ut som om det ska bli mållöst i halvtid. Men efter en tveksam situation i offensivt läge för HBK, så kontrar Trelleborg in 1-0, riktigt tungt. Särskilt som det satt ett par Trelleborg-fans bredvid oss (pratade förvisso typ småländska och jag hörde att de höll på HV i hockey, men de höll på Trelleborg i alla fall).


I halvtid hade vi svårt att komma på vad man egentligen skulle ändra till andra halvlek, och det blev inga byten heller. Början av andra halvlek är inte så mycket bättre än första, även om man märker att Trelleborg börjar maska och backa hem. Och ju längre halvleken gick ju mer spel fick Klubben. Speciellt när man bytte in Emir på vänsterkanten istället för Marcus Olsson började det hända grejer. Emir gjorde i princip mer på de första fem han var inne än vad Marcus gjorde på den tiden han var inne. Och tillslut kommer målet, och helt rättförtjänt är det Emir som gör det. Dra in den stenhårt på volley, otagbar för unge Victor Noring i målet. Kändes riktigt gott, och man kände att Emir lyfte sig ännu mer. Känns som om det är HBK som fortsätter att ha initiativet, även om Trelleborg har någon bra chans. Hade känts riktigt gott om man hade fått in ett segermål, och man var riktigt nära i den absolut sista minuten, när man på hörna skapar kalabalik inne i Trelleborgs straffområde, där bl a Noring ramlar och man tror att det ska bli frispark för Trelleborg, men Stefan Johannesson låter spelet gå och Tommy försöker felvänd på mållinjen skalla in bollen, men Noring får upp en hand och matchen slutar 1-1. HBK byter även in Anselmo och Anel Raskaj under andra halvlek, istället för Sise och Görlitz.


Känns inte helt bra efter matchen, det är trots allt en match man ska vinna. Sedan så såg det större delen av matchen lite för dåligt offensivt. Men efter att ha legat under så är det ändå skönt att man får in en boll. Sedan så är det som sagt bättre att få göra mål och det blir 1-1, än att fortsätta var mållösa och spela 0-0.


Men det fanns ändå bra grejer i matchen. Framförallt vill jag berömma Emir inhopp. Det känns som det är han som drar igång det trycket som HBK faktiskt har i mitten av andra halvlek, och spelet under denna tid är ändå lite lovande, även om det kanske beror en del på att Trelleborg backar hem. Sedan så gör faktiskt de två som kom in i startelvan ifrån i söndags, Ajsel och Sise, det helt okej. Nu kommer väl jag få skit för detta, men Ajsel är inte urdålig, utan med sin tyngd så se han till att hålla bollen i anfall. Sise är ju en ganska spännande spelare, som är stort och stark, men ändå ganska snabb. Sedan så såg det ganska stabilt ut defensivt, och Trelleborg hade svårt att komma till några chanser. Härligt med lite snabbhet i backlinjen, med framförallt Emil, men även Järdler. Men Sebastian Johansson hade det lite tungt idag, han slängde bort alldeles för många bollar. Även Marcus Olsson hade det tungt idag och var väldigt osynlig.


Inför matchen mot Brommapojkarna på onsdag så är det väl egentligen inte så mycket som måste ändras. Det skulle vara jag tycker att Emir borde få vara med i startelvan, han kändes riktigt het idag. Men om han ska starta på vänsterkanten eller längst fram vet jag inte. Sedan så kanske Sebastian borde ställas utanför startelvan, han slänger bort alldeles för många bollar. Men resten av startelvan skulle gärna få vara intakt.


Lämnar att sätta poäng på alla spelare efter varje match nu under allsvenskan och tänker istället ta ut de tre bästa spelarna i HBK i varje match och ge dem 3 poäng (bästa spelaren), 2 poäng (näst bästa spelaren) och 1 poäng (tredje bästa spelaren). Sedan tänker jag sammanfatta detta efter säsongen och se vem som har fått flest poäng. Idag blir det såhär:


3 p: Emir Kujovic - Glödhet idag och även målskytte.


2 p: Emil Salomonsson - Väldigt svår att ta sig förbi

  

1 p: Andreas Johansson - Kämpar hårt och vinner mycket boll, lägger några bra passningar


Nu har man i alla fall gjort mål och tagit poäng i årets Allsvenskan. Nu är det bara att vänta till på onsdag då man tar emot BP på Örjan, och förhoppningsvis så ser det ännu bättre ut då...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0