Vinst i cupen, nu väntar allsvensk kollega

Sorry att jag varken skrev något inför-inlägg inför Svenska Cupen-matchen mot Skövde eller något efter matchen igår, har helt enkelt inte blivit av. Tyvärr så har nog inte Svenska Cupen så hög status heller hos mig, även om jag tycker det är synd att den har så dålig status.


Men HBK spelade igår sin första match i Svenska Cupen, borta mot Skövde AIK. En match som HBK lyckades vinna med 2-0 efter varsitt mål av bröderna Kujovic.


Klubben ställde upp med ett helt annat lag än mot HIF, bara Sparv var kvar:

Kalle Johnsson

Mikael Rosén, Emil Jensen, Markus Gustafson, Per "Texas" Johansson

Tim Sparv, Sebastian Johansson

Alexander Prent, Ajsel Kujovic, Emir Kujovic

Marcus Olsson


Trots att HBK skapade matchens första chans redan efter en halvminut, när Marcus Olsson sköt över, så ska HBK inte ha varit riktigt på alerten i början och Skövde ska ha haft ett par bra chanser i början av matchen. Men efter en tjugo minuter började Klubben få upp farten och fick spelövertaget och så småningom kom också ledningsmålet. För i den 26:e minuten kan Emir styra in bollen efter ett långt inkast. Fyra minuter senare kommer 2-0 efter att Texas ska ha slagit ett inlägg som Prent på bortre stolpen ska ha direkt skickat vidare till Ajsel som nästan sittande ska ha styrt in bollen.


I andra halvlek ska HBK ha mest kontrollerat, och de ska ha haft ganska bra kontroll. Det ska ha varit lite böljande spel ibland, men man ska då som HBK:are aldrig behövt vara orolig.


Efter matchen ska Janne inte ha varit hundra nöjd med insatsen, med tanke på att man trots allt spelade mot ett division 1-lag. Men dessa matcher kan vara väldigt svår eftersom laget som är från en lägre division ser denna match som årets match och spelar lite över sin förmåga. Det gäller även för ett lag som HBK att inte komma in i det sämre lagets tempo, utan försöka komma upp i vanligt tempo, vilket även det kan vara lite besvärligt. Detta och lite annat gör det svårare än vad man tror att sig vidare i cupen, och det är även därför allsvenska lag som Malmö, Kalmar och Trelleborg åkte ut redan igår. Framförallt var det offensiven Janne inte var helt nöjd med, det var alldeles för stillastående.


Men en seger är alltid en seger, och som sagt så var det en del allsvenska lag som fick tacka för sig redan i denna omgång.


Nästa omgång drog redan igår kväll, och kommer att få möta sin allsvenska kollega Örebro SK borta på Behrn Arena. Matchen kommer troligtvis att spelas onsdagen den 13 maj.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0