Andra raka 4-0-förlusten

Om det inte var kris redan innan i HBK så är det nog det nu. För även idag fick HBK lämna matchen efter 4-0 i baken. Det stod också klart, HBK kan inte hantera ett baklängesmål. Det var inte heller nog vidare första match i Allsvenskan från start för Kalle.

För Janne hade gjort lite ändringar sen senast och ställde upp med detta lag (utan sina finnar bl a):

Kalle Johnsson

Johnny Lundberg, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Christian Järdler

Jonas Gudni Saevarsson, Mahamat Azrack

Michael Görlitz, Anselmo, Anel Raskaj

Emil Salomonsson

Matchen började trots allt ganska bra, och det var HBK som tog initiativet. Men man kom inte till några chanser, och efter det första tio minuterarna så började även Häcken komma in i matchen, och skapade de första riktiga chanserna. Efter 21:e minuter så kan Häckens Paulino göra sig fri och ensam med Kalle sätta 1-0. Efter målet samlades HBKarna i en ring, för att antagligen peppa varandra, men det gjorde ingen vidare nytta egentligen. För bara åtta minuter senare så kommer även tvåan för Häcken när nu Jonas Henriksson kan göra sig fri. Nu började HBKarna hänga lite med huvudena. Men någon minut senare kommer Anel till HBKs absolut bästa chans då han skjuter bollen rätt i ribban. Mål där och matchen hade fått nytt liv. Men istället kan Häcken göra ytterligare ett mål i den 38:e minuten av Erik Friberg, då började matchen faktiskt kännas ganska körd. Och som om inte eländet var slut där så går Järdler in lite onödigt hårt i en situation och får sitt andra gula kort och blir utvisad. Då kändes ju matchen ännu mer körd. Kändes rätt skönt när det blev paus, innan man släppte in fler mål.

Precis som mot Trelleborg så gjorde Janne två byten i halvtid, ut med Tommy och Anel, och in med Gus och Texas. Det innebar att Lundberg flyttade in som mittback, Texas tog platsen som vänsterback, Emil som högerback. Sedan offensivt gick Anselmo upp längst upp, Görlitz över till vänsterkanten och Gus in som högermittfältare. Men hela andra halvlek känns det som om båda lagen försökte bara spela av och det blev riktigt trist. Förutom att Häcken gör 4-0 efter att Jonas Henriksson styrt in en frispark, en boll som Kalle kanske borde ha tagit, och att Lundberg har en nick i målställningen så finns det väl inte så mycket att skriva om den andra halvleken. Sparv fick också komma in i slutet, men matchen slutade 4-0.

Snacka om att HBK är ett lag utan självförtroende nu alltså. Man börjar ju matchen bra och det kändes som om man ville visa att man var bättre än vad man hade visat den senaste tiden. Men i och med Häcken 1-0-mål så brakade alltihop och man började spela nervöst och omständligt. Men varför spelar Janne Anselmo som släpande forward/offensiv mittfältare? Han ska ju vara längst fram, för han är ju den enda i laget som egentligen har hyfsat målsinne, men han har ju inte funkat så bra i själva spelet. Så jag tycker att man borde ha gått upp på två forwards redan fram början, eller i alla fall haft Anselmo längst fram. Sedan är ju backlinjen bedrövlig idag. Den enda från den ursprungliga backlinjen som får godkänt idag är Lundberg, och det är mest för sin andra halvlek som mittback. För Tommy och Zvirre tabbar sig alldeles för mycket, och inför nästa match så tycker jag att man absolut ska ha Lundberg som mittback redan från start, och ut med Tommy. Sedan så behövs en sån som Texas som ledare på plan nu, och han lär ju få spela nästa match när Järdler är avstängd. Sedan så tycker jag väldigt synd om Kalle idag, han kan inte gör någonting på de tre första målen. Märktes så klart att han har någon rutin av matcher på denna nivå, men med lite rutin så kan även ha bli bra. Men just nu känns det väldigt hopplöst, finns egentligen inget att bygga vidare på. För Klubben klarar inte var att släppa in några mål just nu, och med denna backlinje så kommer det att trilla in mål.

Nu får det vara dags att ge ut poäng, lika enkelt som vanligt…

3 p: Anel Raskaj
– syntes lite mer idag än vad han har gjort innan, och gjorde det okej idag. Det som framförallt har blivit bättre hos Anel är hans offensiv.

2 p: Johnny Lundberg
– är framförallt för hans andra halvlek som mittback då han står iväg bra några gånger.

1 p: Jonas Gudni Saevarsson
– är en riktig slitvarg som springer och springer. Sedan gör han lite oväntade löpningar ibland, vilket ställer motståndarna.

Som sagt så vet jag inte vad man ska gör nu, utan det är väl bara att försöka hitta spelet någonstans, och inte släppa in mål…

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"