Åter tung förlust mot BP

Hemmaförlusten mot BP var en av de tyngsta förlusterna jag har varit med om med HBK, och efter dagens förlust mot på Grimsta känns det inte så mycket bättre. Det var ett HBK som under delar av matchen inte ens höll Superettan-klass alltså, så loja så det finns inte, medan BP fick framstå som riktigt bra. Finns inga bortförklaringar, HBK var stundtals usla!


I alla fall HBK ställde upp så här:

Magnus Bahne

Johnny Lundberg, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Per "Texas" Johansson

Tim Sparv, Jonas Gudni Saevarsson

Mikael Rosén, Anel Raskaj, Michael Görlitz

Emir Kujovic


Det började direkt, det kändes om HBK var kvar i bussen när matchen började och var inte alls med. Så BP får direkt ett par farliga chanser som gjorde att man redan från första minuten hade ångest. Sedan dröjde inte länge innan bollen satt bakom Bahne då BPs Miiko Albornoz i den femte minuten kan GÅ ute på kanten och Lundberg inte gör något försök att ta bollen utan står passivt och väntar, och då kan Albornoz lägga ett inlägg som Philip Haglund helt ensam kan nicka in, 1-0, ett väldigt billigt mål. Strax efter får Emir ett läge men får bollen för långt ifrån sig och springer rakt in i BP-målvakten Kristoffer Nordfeldt som blir liggande med blodet forsande troligtvis från näsan. Det tar i alla fall fem minuter för läkarna att få stopp på blodet att rinna på Nordfeldt, vilket gav en lång tilläggstid på halvleken. Det är BP som fortsätter att vara det bättre laget, och HBKarna kan knappt slå en passing, inte ens Görlitz får till det. Och efter en tabbe av Tommy då han missar bollen totalt kan Pablo Pinones Arce forcera framåt och lägga en boll snett bakåt som Dalil Benyahia slå in ,2-0 via fingertopparna på Bahne, ytterligare ett billigt mål. Sedan går resten av halvleken med bara någon chans för HBK, men det kändes riktigt tungt i halvtid.


Inför andra gör Janne två byten, ut med Gus och Texas, och in med Järdler och Ajsel. Man bytte också formation till 4-1-3-2, med Sparv som balansspelare, Anel-Saevarsson-Görlitz på mitten och bröderna Kujovic på topp. Kändes i alla fall positivt att man försökte göra någonting åt hur det såg ut. Känns att man direkt får lite bättre tungt längst fram eftersom Ajsel får ett huvud på varje lång boll, även om inte den alltid hittade någon sedan. Men man skapar i alla fall lite mer framåt, och framförallt så är det Emir som kommer till lägen, men inte till några vidare avslut. Men i den 74:e minuten får HBK en hörna som Emir sparkar in, 2-1 och lite hopp i alla fall. Sedan kommer man till några lägen till, bl a slår Tommy en snabb frispark då BP inte är beredda, men den går över. Även Görlitz får iväg ett bra skott, men det går också precis utanför. Så BP kan hålla under, och HBK är nu riktigt inblandad i bottenstriden.


Det är väldigt svårt att hitta något positivt idag, men jag ska ända försöka. Tyckte trots allt det blev bättre när man bytte sätt att spela i andra halvlek. Det blir ju mycket bättre tyngd med båda Kujovic på topp, och Ajsel förlorar ju inte många nickdueller, så jag tycker att man ska fortsätta spela såhär. Visst det är ju inte så roligt spel precis med en massa långbollar, men det är inte det viktigaste just nu, utan det viktigaste just nu är ju att kriga till sig poäng, hur tråkigt det än är. Sedan har ju faktiskt Emir lite en känsla för att stå på rätt plats, är ju nästan bara han som kommer till lägen även vid hörnor och frisparkar, men han är alldeles för dåligt på att ta vara på de lägen han får. Så massa skotträning med honom så kan det bli intressant faktiskt. Allt dåligt tänker jag inte ta upp men lite måste jag ända klaga. Alltså, inställningen i början av matchen var ju bedrövligt snällt sagt, man betedde sig som småpojkar. Sedan är jag väldigt skeptisk till att Bahne alltid står kvar på sin linje. Men frågan är om det är han själv som inte vågar gå ut, eller att man har sagt till honom att han ska stå kvar och låta backarna ta hand om det, för det har ju alltid sätt ut såhär i HBK. Om det är så att man har gett honom direktiv att stanna på linjen så tycker jag att man ska överväga att skrota den idén, för det funkar inte. Det får nog räcka med det dåliga, det skulle ju ta hela kvällen att skriva allt dåligt.


Trots att det såg ut som det gjorde så ska jag nu ge ut poängen:


3 p: Magnus Bahne - Man kan inte lasta Bahne för målen precis, han får ju inte någon vidare hjälp. Gör annars ett antal bra räddningar.


2 p: Emir Kujovic - Som sagt så är det Emir som kommer till lägena, och det är också han som gör mål. Behöver ända bli mer effektiv.


1 p: Ajsel Kujovic - Kommer in i andra halvlek och gör det han ska göra, vinna i luften. Han spelar ju inte oftast den mest vackra fotbollen, även om han har lite teknik, men spelar effektiv.


Nu är det väl bara och börja planera att inför matcher i Landskrona och Ängelholm nästa år, för om det inte händer något snart så är det mot dessa vi får spela nästa år.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer
Postat av: Johan

Kris nu?

Skulle behöva spela lika respektlöst som Aston Villa gör just nu! Ställde upp med 5 reserv/ungdomsspelare från start i finalen mot ett ordinarie Juventus i Peace Cup, och vinner! Är inte det starkt om något? Näh, kanske bollklubben måste börja spela desperatare och börja vinna lite matcher? Annars är strecket oerhört nära nu...

2009-08-03 @ 13:56:43
URL: http://www.lifeandcrimes.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0