Kalldusch för HBK

Inför matchen igår mellan HBK och AIK var mellan två lag som hade haft svårt med målskytte. Men det blev tre mål i första halvlek, tyvärr var två av AIKare, och när sedan hela andra halvleken liknade mer vattenpolo eller något än fotboll så blev slutresultatet just 1-2 till de nya serieledarna AIK.

HBK ställde upp med denna startelva:

Magnus Bahne

Mikael Rosén, Johnny Lundberg, Tommy Jönsson, Christian Järdler

Tim Sparv, Jonas Gudni Saevarsson

Michael Görlitz, Emir Kujovic, Anel Raskaj

Emil Salomonsson

Matchen började bra då HBK tog tag i taktpinnen. Och efter nio minuter så tar Gus, efter en rensning från AIK, ner bollen på bröstet en bit in på offensiv planhalva och drämmer iväg den med vänstern. Bollen blir helt otagbar för Daniel Örlund i AIKs mål och ett av årets snyggaste mål innebar 1-0 till HBK. Var ju en riktigt go start, men bara två minuter senare skulle HBK få sin första kalldusch för dagen, men absolut inte sin sista, då Ivan Obolo får stå helt ensam i straffområdet efter att Lundberg tappat markeringen på honom, och det var 1-1. Känns lite som om HBK tappade spelet efter den snabba kvitteringen och AIK fick mer kraft till att anfalla, och tar över spelet. Men HBK får en jättechans när Emir får bollen ner bröstad till sig, men skjuter högt över. Och det blev inte bättre när Kenny Pavey kan med stöta in 1-2 med tio minuter kvar av halvleken. Och innan halvleken var slut så började det regna också.

Och sedan under hela pausen var det rena monsunregney och man började undra om man verkligen skulle gå att spela fotboll på planen under andra halvleken. Men man sparkar i alla fall andra halvleken, vilket jag kände var fel beslut. För det var inte fotboll som spelade sig under de första minuterarna av andra halvlek, den var en parodi av fotboll. Den ena komiska situationen följdes av annan. Det gick ju inte för spelarna att förutspå hur bollen skulle uppföra sig överhuvudtaget. Och till slut efter tio minuter av andra avbröt domare Michael Lerjéus matchen och kallade till en diskussion inne i Örjans inre över hur man skulle gå till väga. Man kom fram till att eftersom regnet lättade ge det någon minut att rinna bort och sedan sätta igång igen. Och efter cirka 20 minuters paus satte man igång matchen igen, men man hade inte gjort något med planen under uppehållet. Så när matchen satte igång igen så var väl planen lite bättre, men fortfarande var den riktigt dålig, och bollen kunde gå precis hur som helst. Därför kändes det som rena turen om Klubben skulle komma till några chanser, och en ännu större lyckoträff i fall man skulle lyckas få in någon boll. HBK lyckades förvisso komma till några chanser, men bollen fick alltid för sig att hitta på något oväntat, och man lyckades inte göra några mål. Så man fick gå hem efter ännu en tung förlust. Och det slutade inte där heller, för jag fick punka på cykeln på väg hem, så låt säga att det inte riktigt var min kväll igår.

Det är svårt att bedöma HBKs insats igår med tanke på hur planen såg ut under andra halvleken. Därför får jag lägga mer kraft på hur det såg ut i första halvlek, då jag tyckte det såg helt okej överlag, och riktigt bra den första kvarten. Mycket tack vare att Sparv visade sig fram en av sina bästa sidor igår under första halvlek, men fick de tyngre i andra. Sedan med Emir som vinner de flesta luftdueller och styr tillsammans med Görlitz mycket av HBKs anfallsspel. Även Anel försökte, men jag tyckte han var lite osynlig igår. Får väl säga att även Emil inte fick lika mycket uträttat igår som mot Kalmar, AIKs försvar tog bort honom ganska effektivt. Defensivt så hade man lite problem med AIK anfallspar, Obolo och Flavio. Och det jag var orolig för innan matchen, att Zvirre skulle saknas, inträffade. Lundberg kändes lite osäker i vissa lägen och gick inte in riktigt lika resolut som Zvirre. Men det är tufft att åka på Obolo första matchen man gör som mittback i sin nya klubb, för Obolo är duktig, inget snack om det. Sedan så fick ju faktiskt båda de spelarna som jag hoppades innan matchen skulle få hoppa in. Azrack fick ju komma in i halvtid, och jag måste säga att han ser riktigt spännande ut. Vill ha mycket boll och har teknik, även om det var svårt att visa igår med den planen. Intressant att se vad han kan göra på en bra plan. Även Anselmo fick hoppa in, men han inte göra så mycket. Fick ett bra läge, men bollen försvann för honom. Hoppas man trots allt tar med sig den insatsen till nästa match, för trots att man förlorar denna match så håller man trots allt jämna steg med den allsvenska ledaren. Och man vet inte hur det hade gått om man hade fått spela på okej plan in andra halvlek också.

På ska jag väl ge lite poäng:

3 p: Michael Görlitz - gjorde som vanligt en bra match och var faktiskt den som klarade av den dåliga planen bäst.

2 p: Tim Sparv - gjorde en riktigt bra första halvlek, men var nästan den som förlorade mest på den dåliga planen i andra.

1 p: Emir Kujovic - har verkligen utvecklas den senaste tiden. Vinner som sagt mycket, och är allt som oftast framme vid målchanser.

Så som sagt man gör en okej match igår, men förlorar ändå. Nu är nästa match borta mot Trelleborg, en väldigt tuff match, Trelleborg är bra. Hoppas bara man har lite bättre flyt med vädret då.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"