Match på Grimsta imorgon

Efter dubbelmötet mot Malmö är det imorgon dags för HBK att möta ytterligare ett lag som ligger nära dem i tabellen, nämligen Brommapojkarna borta på Grimsta IP. Grimsta som det var mycket prat om i början av serien då grässtråna där var lätträknade. Hoppas och tror att den ser bättre ut än så imorgon, även om man nog inte ska förvänta sig den bästa gräsmattan precis.


Efter fem raka oavgjorda så åkte då HBK på en förlust senast mot Malmö med 3-0. Den kändes såklart jättetung, även om Malmö verkar hålla rätt bra klass rent spelmässigt men inte får in bollen. På tal om att inte få in bollen så är det ju något som HBK har haft ett tag nu, och den senaste tiden har man även knappt kommit till lägen heller, vilket nästan är det största problemet. Återstår och se hur man ska vända trenden.


BP ligger ju ungefär där man hade förväntat sig innan säsongen, ganska långt ner alltså. Man kommer då från ett dubbelmöte med Kalmar nu när serien vände, och tog ledningen i båda matcherna, men det tappade i båda matcherna till förlust 1-2. Men att man var trots allt med i båda matcherna och visar på så viss att det inte är något lätt lag HBK möter imorgon, utan man måste nog höja sig för att få med sig ett bra resultat imorgon.


För det funkar inte som det har sett ut mot Malmö, då kommer man inte att avancera i tabellen. För det hjälper ju inte att defensiven har sett hyfsad ut när anfallsspelet lyser med sin frånvaro. Finns väl ingen enkel lösning på det hela, men det måste bli bättre rörelse i anfallet, annars går det inte. Bl a måste det finnas flera inne i straffområdet vid inlägg, och vad jag har hört så har man imorgon försökt få ett lag som ska vara starka på fasta då man tror att det kommer bli en viktig del imorgon. Det ska bl a innebära att Johnny Lundberg går in direkt som högerback då Emil är avstängd. Sa ju innan att jag inte tyckte att Lundberg skulle vara med redan imorgon, men har nog kommit fram till att det är nog det nästa alternativet att han får starta som högerback, då jag tycker att Gus ska spela på mittfältet. Startar Lundberg så blir han den fjärde spelar som debuterar i Allsvenskan för HBK på fyra matcher, de andra tre är Kujitum Bala (mot GAIS), Markus Gustafsson (Malmö borta) och Saevarsson (Malmö hemma). Förutom Lundberg så tycker jag samma backlinje ska starta som vanligt. Sen ser jag gärna att Saevarsson startar som defensiv mittfältare tillsammans med Sparv, som stannar i Klubben resten av året förövrigt, och Anel går upp som centralmittfältare så det offensiva mittfältet ser ut Gus-Anel-Görlitz. Också Emir längst fram då, finns ju inga vidare alternativ då Anselmo, Sise och Marcus Olsson är skadade.


Efter den tunga förlusten mot BP i våras på Örjan så hoppas jag HBK är revanschsugna, för det behövs mycket vilja och kämpaglöd imorgon...  

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0