Nästa topplag på Örjan

Efter den efterlängtade segern senast mot Kalmar är det nu dags för nästa topplag att komma på besök på Örjan. Imorgon är det nämligen match mellan HBK och AIK. AIK som definitivt är med och slåss längst upp, så det kommer även imorgon bli tufft.


Som jag sa senast så hade det ju inte varit den roligaste tiden som HBK-supporter innan Kalmar-matchen. Men väl där så visade något annat än vad man hade visat på mycket länge, och tog en välförtjänt seger. Men man ska inte ta för stor på den segern, alla kan få en lyckoträff. Men visst ökar det självförtroendet lite. Men AIK är ett väldigt starkt lag som har en av Allsvenskans bästa defensiv, så det behövs nog en match lika bra som senast för att bräcka AIK.


För AIK har faktiskt bara gjort lika många mål som HBK, 17 st. Ändå så skiljer det tolv poäng mellan lagen. Mycket kanske p g a att AIK har släppt in delat minst mål i Allsvenskan tillsammans med Malmö, 12 st. Så man har ett kompakt defensiv, och sedan har man ju Ivan Obolo längst fram som man måste hålla koll på, annars smäller det. Men AIK känns framförallt som ett kollektiv, så lägg inte allt på Obolo.


Som sagt så var det väldigt skönt att HBK äntligen fick vinna igen efter en lång väntan. Men det som nästan kände ännu bättre var ju att spelet funkade mycket bättre än vad det hade gjort på länge. Framförallt så var det ju Emil Salomonsson med sitt löpande och stressande gjorde att Kalmars försvar inte fick någon lugnt stund. Sedan bakom honom hade han ju Emir som vann mycket framförallt i luften och kunde sedan antingen gå på eget skott, eller passa den vidare till någon medspelare. Det vore tjänstefel av Janne att ändra på dessa två efter allt problem med anfallet den senaste tiden. Sedan visade bl a Görlitz och Sparv lite gammal god form, samtidigt som även Anel och Saevarsson gjorde det bra, vilket även det hjälpte till att offensiven såg bättre ut. Man lyckades även hålla ihop det hyfsat defensivt och höll nollan, och då är det ju svårt att förlora. Men tyvärr så drog ju Zvirre på sig sitt tredje gul kort senast, vilket gör att han inte är med imorgon. Det mest troliga blir då att man flyttar in Johnny Lundberg centralt och sätter Gus, som är tillbaka i truppen, som högerback. Det andra alternativet är att låta Markus Gustafsson, också ny i truppen, få göra sin första match från start i allsvenskan och sätter honom som mittback, och låter Lundberg vara kvar på kanten, men det känner jag då är lite mindre troligt. I vilket fall så känns det inte som om någon av spelarna som ska ersätta Zvirre kommer att spela med samma bestämdhet och pondus som Zvirre, och det är jag lite orolig för. Vi måste som sagt ha koll på Obolo, vilket hade varit perfekt att ha Zvirre till att göra, men utan honom får vi då hoppas någon annan tar sig an det. En positiv sak är att Anselmo åter är med i truppen och börjar på bänken imorgon. Det gör även Mahamat Azrack som äntligen är spelklar. Skulle vara kul att se någon av dem komma in imorgon, eller båda två.


Nu hoppas jag att Janne gör så lite ändringar som möjligt sen senast när man nu fick spelet att funka. Hoppas även att spelarna kommer in imorgon med samma inställning som senast, för det kommer verkligen att behövas.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0