Oerhört skön seger!

HBK kommer till en match mot Allsvenskans formstarkaste lag, ett lag som inte hade förlorat i Allsvenskan sedan den 17 maj. Själva stod man utan vinst sedan den 5 maj och ett nästan obefintligt anfallsspel. Lät ju som om det bara kunde sluta på ett sätt, och som min morbror sa: "Idag får vi räkna hur många gånger vi kommer över halvplan".

Men bollen är som sagt rund, och vad som inför såg ut som en säker förlust, blev istället en ändå ganska säker seger för HBK med 2-0, en oerhört skön seger såklart. Men dessvärre så höll jag inte koll på hur många gånger vi var över halvplan, hoppas alla har förståelse för det...

Den elva var det man började med:

Magnus Bahne

Johnny Lundberg, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Christian Järdler

Jonas Gudni Saevarsson, Tim Sparv

Michael Görlitz, Emir Kujovic, Anel Raskaj

Emil Salomonsson

Redan när matchen började så kände man, precis som i bortamatchen mot Kalmar i våras(1-0 till HBK), att det var helt annan inställning än de senaste matcherna från HBKs sida. Framförallt så är det Emil längst fram som genom sin snabbhet och sin löpvilja skapar. Och det tar inte många minuter innan Emil kommer till sitt första jätteläge då han spelas helt fri med målvakten, men skjuter utanför. Någon minut senare kommer Emil till sitt andra jätteläge då han lyckas vända om i straffområdet med en back i ryggen, men skjuter över. Som ni förstår så var det HBK som var det lite bättre laget och nästa bra läge för HBK får Emir som får iväg ett kanonskott utanför straffområdet, som Wastå i Kalmar-målet är tvungen att tippa till hörna. På den hörnan kommer Emir högst och nickar, men bollen går på en Kalmar-spelare på mållinjen, men inte bättre än att bollen studsar tillbaka till Emir som enkelt kan nicka in bollen. 1-0 till Klubben, och det var både riktigt gott, och rättvist. Efter målet börjar Kalmar få lite mer att säga till om, men skapar inte så många jättechanser. Istället är det åter Emil som är fram efter ett riktigt bra inlägg av Sparv, men styr bollen över. Kändes som om Emil verkligen var förtjänt av att få göra ett mål, men det ville sig inte riktigt. Istället står sig 1-0 till paus.

Sedan i andra halvlek måste jag säga att det är Kalmar som blir det bollförande laget, även om HBK har halvlekens första jättechans då Görlitz för iväg ett jätteskott som jag tror går i insidan av stolpen och ut, hade ju varit gått att fått ett mål där. Men sedan blir det mycket Kalmar, medan HBK allt mer slår långbollar. Men man skapar inte så jättemycket i Kalmar faktiskt, springer mest offside tyckte jag, eller så använder man händerna. Men visst blir det nervösare och nervösare ju längre matchen går, och sista tio är ju alltid plågsamma när man leder med uddamålet. Men när inbytte Marcus Olsson kan löpa sig helt fri med målvakten i den 90:e minuten, och enkelt lägga bollen jämte honom och in i mål var det såklart oerhört skönt. Sedan var det ju bara att invänta slutsignalen, och den första segern på tre månader.

Likheterna mellan matchen idag och matchen i Kalmar i våras är många faktiskt. Bl a så kom HBK från tunga förluster mot BP båda gångerna, samma domare, snabba spelare om gör sin första match som anfallare i HBK (Emil idag, Sise i våras) och imponerar, ny bättre inställning, listan kan bli lång. För idag funkar anfallsspel såå mycket bättre än på länge. Framförallt så är det Emil som får igång offensiven med sina löpningar. Är verkligen imponerad av den killen, kan väl i princip spela var som helst på plan, och imponera. Sedan funkar Emir bra som släpande forward/offensiv mittfältare då han får mer ytor att spela på där och får mer boll. Han vinner i princip alla luftdueller och kan sedan passa vidare, eller skjuta själv, vilket gör honom lite oberäknelig. Tycker man ska fortsätta att han de längst fram. Sedan defensivt gör man det bra, och Sparv gör sin bästa match på länge. Enda dåliga idag var att man inte hedrade Daniel Jarque på något vis, tyckte jag man borde ha gjort.

Dags att ge poängen, vilket var lättare idag än den senaste tiden:

3 p: Emil Salomonsson - vilken talang killen har! Äger ju matchen längst fram. Är båda snabb och stark och var värd att få sätta en boll idag.

2 p: Emir Kujovic - Emir var den enda HBkaren som hade gjort mål sedan uppehållet innan Marcus gjorde sitt mål. Gör ju också mål idag, och var helt outstanding i luften.

1 p: Tim Sparv - Sparv har ju inte varit ner lite i en svacka, men visade idag vad han kan, vann mycket på mittfältet och la några riktigt bra passningar.

Känns ju riktigt bra just nu efter denna vinst, men det är ju väldigt långt kvar av säsongen. Så man ska ju absolut inte ropa hej ännu, men visst är det skönt att få mest sig en bra genomförd match och en seger, det höjer ju självförtroende en del. Så nu får man nyttja av denna seger fram till nästa vecka, då nästan topplag, AIK, kommer till Örjan...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"