Storförlust mot Trelleborg

HBK åkte på en riktigt tung förlust idag när man får stryk med hela 4-0 på Vångavallen. En riktig mardrömsmatch, även om Trelleborg inte är så mycket bättre kanske.


Matchen kunde ju inte starta sämre för HBK än vad den gjorde när Fredrik Jensen gjorde 1-0 efter att han sprang ifrån Tommy och kunde stöta in bollen bakom Bahne redan efter en minut. En start som HBK inte alls behövde, och man har ju börjat darra förr efter tidiga mål. Lite samma sak händer nu och man har svårt att komma någonvart offensivt då TFF backlinje är väl samlade och ger HBKarna väldigt lite ytor att jobba på. Samtidigt känns det farligt varje gång Trelleborg kommer till anfall, och de ska också få ytterligare utdelning. För i den 23:e minuten kan Andreas Drugge utöka till 2-0 efter trassel inne i HBKs straffområde. Och inte nog med det, i den 28:e minuten kan Fredrik Jensen göra sitt andra mål efter pass av Magnus Andersson. Efter dessa två snabba mål börjar det känns lite utgivet i HBK och man får ännu svårare att skapa något. Men efter 42:e minut kommer HBKs farligaste chans då Emir får iväg ett jätteskott som går i ribban, och sedan är det tveksamt om inte bollen studsar innanför mållinjen, men det blir inget mål. Istället står det alltså 3-0 i paus.


Inför andra halvleken så gör Janne två byten då Lundberg och Anel får lämna, och Anselmo och Mikael Rosén fick komma in. Anselmo går in längst fram medan Emil flyttar ner till högerbacken, samtidigt som Gus går in som högermittfältare och Görlitz gick över till vänster. Men detta gjorde väl ingen större skillnad egentligen, utan man kommer ut ungefär som innan paus. Man har väldigt svårt att komma till något offensivt, medan Trelleborg kommer fram gång efter gång. Men man lyckas hålla emot ganska bra, men tyvärr så slutade det inte riktigt där. För Trelleborg kan i den 65:e minuten även göra 4-0 efter att Andreas Wihlborg tagit sig förbi Bahne och kunnat lägga in bollen. Sedan var ju allt vad chans för HBK över, om den inte var det redan sedan innan. Så resten av halvleken blir mest bara en transportsträcka mot slusignalen. Anselmo lyckas komma fram till en jättechans efter superboll av Sparv, men det var inte HBKs dag idag, så bollen går precis utanför. Så det slutar 4-0 till Trelleborg som tar sin första seger hemma mot HBK i Allsvenskan sedan 1995, när de även då vann med 4-0.


Ja vad ska man egentligen säga om matchen, att det gick åt skogen. Man blev ju orolig redan vid deras 1-0 mål som kom så tidigt att de kunde bli en riktigt tung match, de hade ju blev andra gånger när man åkt på så pass tidiga baklängesmål. Och mycket riktigt blev det så också, då det kändes ganska nervöst bakåt, i den lagdelen med absolut mest rutin. När man sedan kör fast helt offensivt så blir det ju nästan hopplöst. Visst, Trelleborgs backlinje är bra, men det känns lite ibland som om det var HBKarna som gjorde dem bra genom att vara få stillastående och för förutsägbara, och tar felbeslut. Ett exempel var att Emil i många lägen när man spelade som anfallare gick alldeles för ofta mot Jens Sloth, som trots allt är hyfsat snabb, istället mot Peter Abelsson, som istället är ganska stabbig. Sedan något som inte funkad så bra idag i jämförelse med de senaste matcherna var Emir närkampsspel som nästan har varit helt suveränt de två senaste matcherna, men som idag knappt funkade över huvudtaget. Han vann knappt någonting, och då får HBK svårt att etablera något vidare tryck. När sedan även Görlitz kör fast, mycket p g a att han åter igen får göra mycket själv i offensiven så blir det ju väldigt tufft. Sedan syns det i vissa lägen vad Sparv och Azrack kan, men alldeles för sällan. Kommentatorn klankade ner väldigt mycket på Azrack, som förvisso kanske inte gjorde någon jättematch, men ändå ibland visade prov på vad som faktiskt finns inom honom. Ge honom bara lite tid som kan det bli ganska bra. Sedan så kan backlinjen betydligt bättre tycker jag. Förvisso tyckte jag Lundberg gjorde en av sina bättre matcher i första halvleken, men resten får inte riktigt godkänt. Zvirre vann inte alls på samma sätt som han kan, och Tommy ser lite stabbig ut då och då och kommer fel till en del lägen, t ex till något/några av målen. Bahne kan man väl inte lasta så mycket för målen egentligen, det är backlinjen som sätter honom i svåra lägen. Nä nu börjar det likna hur de såg ut för en några veckor sedan igen, och dit ville vi inte igen.


I vilken fall få jag väl försöka att ge lite poäng:


3 p: Michael Görlitz - vad ska man säga, är ju den som match efter match dra stor del av offensiven, så även idag.


2 p: Tim Sparv - har väl egentligen någon vidare dag idag men kämpar och sliter och vinner en del boll i alla fall.


1 p: Johnny Lundberg - gör kanske sin bästa match i HBK idag, men det hjälper ju inte.


Det är väl egentligen bara att försöka glömma denna match så fort det går och se mot nästa match. För det börjar tätna i botten, och det behöver hända något i fall man inte ska komma in ett ännu sämre läge. Nästa chans är hemma mot Häcken på söndag.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0