Sydlig match imorgon

Imorgon tar Klubben bussen söderut mot Sveriges sydligaste stad, Trelleborg. Där ska man möta stadens stolthet Trelleborgs FF på Vångavallen. Vångavallen som med sitt öknamn "Tjongavallen" ofta får stå ut med mycket negativa kommentarer, ska egentligen inte vara så dålig som det sägs, utan hålla okej klass. Det som fattas på Vångavallen är publik, man har bara ett snitt på 3 270, och det är framförallt det man måste jobba med.


HBK åkte ju på stryk senast mot AIK efter en hyfsad första halvlek, men en helt förstörd andra halvlek efter störtskuren i halvtid. Det gör ju att man trots allt bara har vunnit en match på de elva senaste, vilket såklart inte är bra. Särskilt inte nu när GAIS idag vann mot Helsingborg med 1-0, vilket gör att man bara har tre poäng ner till kvalplatsen. Men Trelleborg kommer verkligen att bli tuffa imorgon.


För Trelleborg har bara förlorat två matcher på hemmaplan i år och bl a slagit topplagen AIK och IFK Göteborg på hemmaplan. Sedan har uttrycket "Tjongavallen" börjat användas allt mer sällan då TFF spelar en betydligt bättre fotboll ny än vad man gjorde förr. Man är en kollektiv utan någon egentlig storstjärna som man sår och faller med. Därför tycker jag Trelleborg är ett mycket jobbigt lag att möta.


Som sagt så kändes det som om nästan halva matchen mot AIK gick förlorad i och med allt regn som kom i slutet av första halvleken och under halvtidspausen, och gjorde att det knappt gick att spela fotboll över huvudtaget i andra halvleken. Andra halvlek gick ju därför knappt att analysera, för att bollen kunde gå precis hur som helst. Men när det gick att spela, under första halvleken, så såg det väl okej ut. Man började ju matchen riktigt bra, men man tappade initiativet i och med AIKs kvittering. Så man kom inte upp i samma nivå som mot Kalmar. I offensiven fick inte Emil lika mycket uträttat då AIKs försvar hade koll på honom och plockade bort honom ganska bra. Emir gjorde det i så fall bättre, men inte heller han skapade lika mycket som han gjorde mot Kalmar, men det märks att Emir har växt under säsongen. Även mittfältet hade det lite svårare än mot Kalmar, man måste säga att AIKs är bra defensivt, även om jag tyckte Görlitz och Sparv var de två bästa för HBK. Görlitz som gör det bra hela matchen och kämpar på bra i andra halvlek, och Sparv som gör en riktigt bra i första halvlek men kanske tappar lite i andra. Men något som var riktigt intressant var Mahamat Azracks inhopp då han trots den dåliga planen visar att han kan bli bra. Skulle vara intressant i fall han får komma in på en bättre plan imorgon, eller kanske t o m för starta. Någon som bör komma in i startelvan igen är Zvirre efter sin avstängning, då han saknades mot AIK med sitt hårda och bestämda spel. Sedan om Lundberg eller Gus ska spela som högerback vet jag inte riktigt. Tycker nästan Gus, då han gjorde det helt okej senast och kan ju bli farlig även offensivt. Annars ska man försöka ändra så lite som möjligt, onödigt att ändra för mycket.


Sedan ska man kämpa, kämpa och visa inställning. För man är fortfarande med i botten, och behöver till varje pris ta poäng.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0