Även ett tredje namn från Espanyol aktuell

Igår skrev jag ju om att HBK var intresserade av Espanyolduon ”Juanjo” och Marc Pedraza. I dagens Hallandsposten presenterades ett till namn som HBK ska vara intresserad av.

 

Den tredje spelare som har imponerat på HBK-tränarna heter Victor Ruiz och 21 år. Så här säger Lasse Jacobsson om honom:

   ”Victor är mittback och en jättebra spelare som spelade med A-laget så sent som mot Barcelona (och även i söndagens match mot Atletico Madrid) då de har många skador just nu. Men mittbackar är i och för sig inget vi tittar på just nu.”

 

HBK har då meddelat Espanyol om vilka spelare som ska vara aktuella. Men om det lät som om i alla fall Juanjo och Pedraza var väldigt nära HBK enligt Sportbladet igår, så låter Lasse mer avvaktande i Hallandsposten idag:

   ”Det är ingenting som är bestämt. Detta är spelare som vi vid behov skulle kunna vara intresserade av. Vi har inte bestämt om vi vill ha noll, en, två eller tre spelare.”

   ”Först ska vi se vad vi kan få för ”riktiga” värvningar häromkring eller i Norden innan vi bestämmer om vi behöver några lån. Och mycket beror också på vad som händer med Sebastian (Johansson, utlånad till Örgryte IS), om han kommer tillbaka. Och om vi skulle få skador eller liknande längre fram så har vi redan gjort en gallring, det känns tryggt.”

 

Sedan ska det inte vara helt uteslutet att Azrack, som åkte tillbaka till Espanyol efter säsongen, kan vara aktuell att fortsätta i HBK.

   ”De (Espanyol) tror mycket på honom och han har varit med i deras A-trupp sedan han kom tillbaka dit. Och när de spelade en vänskapsmatch mot det bolivianska landslaget var Azrack med och gjorde det bra så det kan vara så att han blir kvar. Annars kan han vara en möjlighet för oss”, säger Lasse.

 

Han poängterar även att det inte är bara att låna spelare från Espanyol hursomhelst:

   ”Det är bra fotbollsspelare, men de spelar lite annorlunda där nere och de måste passa in hos oss också. Även om jag inte tror att det ska vara några problem med de här.”

 

Tycker det låter ganska smart att först kolla hemmamarknaden efter spelare. Och hittar man inte några på de positioner man känner att man vill förstärka, eller om man skulle hitta någon som man verkligen vill ha, då kan man koll på lån hos Espanyol. För det är ju trots allt så att det är bara inlånade spelare, som kan försvinna ganska snabbt igen. Men det är ju ändå en grym möjlighet att få in spelare från en av världens bästa ligor för inga pengar alls egentligen.

 

Ska jag sedan kommentera spelarna, som jag inte gjorde igår, så känns det ju ganska intressant att få in lite spanskt blod på de offensiva platserna, alltså på mittfältet och i anfallet. Den som jag är mest intresserad av egentligen känner jag är Juanjo som playmaker. Lyckas man också behålla Görlitz så kanske man få ett bättre spel fram till mål nästa år. Sedan skulle jag ju inte tacka nej till en målskytt, så även Pedraza känns intressant. Sedan kan man ju inte förutspå innan om han kommer spruta in en massa mål, men en ny forward ser jag väldigt positivt på.

 

Ser man sedan på dem som detta inlägg handlar om så är det ju egentligen inte fel med en mittback, men då står man ju med fem mittbackar. Visst, Zvirre och framförallt Tommy börjar ju bli till åren, och Markus har ju bara en ordentlig match i Allsvenskan, men det känns som om det finns andra position som det ser sämre ut på, t ex vänsterback. Sedan Azrack är jag ganska tveksam till om han ska återvända hit. Visst, hösten var säkert ganska omtumlande för honom. Men det kändes inte som om han riktigt räckte till i Allsvenskan. Kanske är det helt enkelt så att ligan inte passar honom. Men vi får väl se.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0