Janne och Emil flyttar norrut

Idag blev det klart att Janne Andersson tar över Örgryte, efter att ha skrivit ett treårskontrakt med dem. Det var ju exakt två veckor sedan HBK och Janne gick skilda vägar. Men så länge inte Janne hittade ett nytt uppdrag så skulle HBK fortsätta betala lön till honom. Därför är det nog ganska skönt för HBKs styrelse att Janne hittade en ny klubb så pass snabbt. Såhär säger ÖIS sportchef Dick Last om Janne:

 

”Janne Andersson har alla de egenskaperna vi söker i en satsning på att ta oss tillbaka till Allsvenskan så fort som möjligt. Vi har letat efter en värdig ersättare till Åge Hareide och när Jannes namn dök upp kändes det perfekt. Vi är mycket glada och stolta att ha Janne hos oss.”

 

Något som är lite smått intressant är hur Sebastian Johansson ställer sig till att Janne tar över ÖIS. Seb som inte fick någon vidare mycket speltid av Janne i HBK i våras, och blev utlånad till Örgryte. Sedan har det ju sett ut som om han ska skulle lämna HBK helt, och stanna kvar i ÖIS. Men kanske får detta honom att ändra uppfattning och komma tillbaka till Klubben. Men jag tror inte det, utan jag tror att han kommer stanna i Örgryte ändå.  

 

I vilket fall vill jag önska Janne lycka till i Örgryte! Får se om han återvänder till Örjans vall med ÖIS inom de närmaste år.

 

Men även Emil Jensen har valt att ta sig en bit norrut till ett Superettan, men inte riktigt lika långt. För Emil blev nämligen igår klar för Hallands näst största klubb, Falkenbergs FF. Emil som var med i min kalender tidigare i veckan och som sagt har haft det ganska tungt de senaste åren, inte spelat i Allsvenskan sedan 2006. Och trots att han har varit skadefri i princip hela året har han alltså inte fått någon chans. Fick ju sedan efter säsongen beskedet att man inte tänkte satsa på honom till nästa säsong, utan fick försöka hitta någon annan klubb. Och igår blev det alltså klart. Önskar även Emil lycka till i Falkenberg!

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0