Lucka 24

Då var det julafton. Och som avslutning på denna kalender kommer idag vara två frågor, en spelare och ett år.

Spelare 1:

3 p: Har ett 30-tal matcher för U-landslag. Gjorde mål i sin första match i HBKs färger.

2 p: Började sin seniorkarriär i Nürnberg, och efter ett mellanstopp kom han till HBK 2008. Blev utsedd till matchens lirare sin första match i Allsvenskan.

1 p: Kom till HBK från Bayern München. Anses av de flesta var den bästa spelaren i HBK 2009.

År:

3 p: Premiären var hemma mot Helsingborg. En match där HBK blev totalt utspelade i första halvlek, men det stod 0-0 i halvtid. I andra kunde HBK vinna med 2-1. I annan match den säsongen var bortamatchen mot Hammarby som HBK lyckades vinna med 1-0 efter mål av Zvirre.

2 p: Men matcher som man kommer ihåg bättre kanske är segern hemma mot Elfsborg på sommaren med 3-0, en näst intill redan klassisk seger. Dessvärre kommer man också hemmamatchen mot Göteborg tidigt på hösten då hela Örjan höll andan några minuter och det som inte fick hända hände, och det kom in en kille med såpa på händerna i HBKs mål.

1 p: Men den absolut värsta matchen detta år var den sista på Olympia, mer säger jag inte… Annars var det året då Emra lämnade för Lille, Dusan gjorde mål från halva plan på Behrn Arena (arenan där alla spektakulära mål gjordes detta år). Det året var väl också året då Dusan tog sig in i landslaget efter en fantastisk sommar, som då började mot Elfsborg.

Jaha det var då allt i denna kalender. Hoppas det har varit i alla fall varit lite kul att följa min kalender. Till sist vill jag bara önska er en riktigt God Jul!

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"