Två spelare på väg in i HBK

Lasse och Mickes första nyförvärv verkar vara på gång. För under Lasse och Tobbe Arvidssons resa till Barcelona för att undersöka aktuella spelare att låna från Espanyol för några veckor sedan verkar ha gett resultat. För enligt Sportbladet ska två spelare från Espanyol vara på väg till HBK.

   ”Om allt faller på plats ska de gå direkt in i startelvan”, säger Lasse till Sportbladet.

 

Spelarna som är aktuella är Juan José Ciercoles Sagna (”Juanjo”) och Marc Pedraza Sarto (”Pedraza”). Juanjo, 21, är en passningssäker playmaker med bra speluppfattning. Pedraza, 22, en boxspelare med näsa för mål, även stark och med bra teknik.

   ”Vi har bra koll på vad det är för spelare. Vi såg dem både i träning och match”, säger Lasse.

   ”Det är välutbildade spelare. Även om de inte har spelat mer än någon enstaka match i förstaligan så tränar de ofta med A-laget och har ett högt tempo i sig.”

 

Nu väntar HBK bara på att de ska acceptera låneavtalet. Om de gör det kommer det att ansluta i och med HBKs träningsläger i Barcelona i mitten, slutet av februari. Lasse poängterar också att låna dessa är ett betydligt bättre alternativ rent ekonomiskt än att hitta några inhemska:

   ”Vi behöver inte betala några övergångssummor, agentarvoden eller sign on-bonusar. Samarbetet gör att vi samtidigt kan släppa upp flera av våra egna yngre produkter till A‑truppen.”

 

Men HBK har ju möjlighet att låna upp till tre spelare från Espanyol. Det är inte heller omöjligt att även tredje spelare kommer till HBK från Espanyol under våren enligt HBKs ordförande Ingmar Broström.

   ”Vi får se vad det ger med Juanjo och Pedraza först. Men vi har fler scoutade namn i Espanyol. Det viktiga är bara att även ett tredje namn går direkt in i laget. Det är en skyldighet vi har mot Espanyol”, säger Broström till FotbollDirekt.se.

 

Men det är inte bara lån av spelare som samarbetet emellan klubbarna består av. HBK lär sig redan organisatoriskt av Espanyol.

   ”Ja, det här är verkligen ingen pappersprodukt. Vi håller på att lära oss av deras scouting. Vi får se deras metoder på nära håll och kommer att få göra det igen. De har öppnat i princip alla dörrar för oss”, säger Broström

   ”Vi ska försöka överföra så mycket vi bara kan av det som är bra med deras verksamhet till vår. Och vi har mycket att lära.”

 

Så ett område som man tittar på är scoutverksamheten, en annat är arenafrågan. Espanyol har en helt nybyggt arena, något som HBK redan drar stor nytta av:

   ”De ger oss rådgivning eftersom vi också snart är på gång med en ny arena. I allt från projektering till materialval”, säger Broström.

 

HBK ser på så viss snabbt till att hitta nycklar till att hålla nere kostnaderna för en nya arena:

   ”Deras projekt är mycket imponerande men byggkostnaden har stannat vid 10 000 kronor per stol, att jämföra med som exempelvis både Göteborg och Malmö som är uppe i en byggkostnad på 40 000-45 000 per stol. Vi vill ner i samma kostnader”, uttrycker Broström.

 

Som sagt så ska HBK ner till Barcelona i februari för att träna, spela matcher och utveckla samarbetet ytterligare. Det är även tänkt att Espanyols ledning ska komma till Halmstad i vår för att titta på HBKs verksamhet, och i synnerhet talangutvecklingen.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0