HBK – Ängelholm 1-1

Kom iväg och såg matchen. Känns alltid lika kul att se första matchen för säsongen. Sen kunde den såklart ha slutat lite roligare. Matchen slutade 1-1, efter att HBK gjort mål i första halvlek och Ängelholm i andra. Visst borde HBK ha vunnit matchen, men man ska inte ta ifrån Ängelholm att det gjorde det bra och gjorde att HBK knappt hade några chanser i andra halvlek. Känns som om oavgjort inte var helt orättvist, även om HBK kanske borde ha vunnit det med ett mål.

Matchen började lungt och båda lagen kände lite på varandra. Men efter kanske tio minuter började HBK få tag på spelet och Emir hade en jättechans när han sköt precis utanför i bra lägen. Men det tog inte många minuter innan fick revanschera sig. Emil Salomomsson driver bollen inåt mot straffområdet. Precis vid straffområdeslinjen lägger han ett pass ut med marken in i straffområdet. Där studsar bollen ett par spelare innan Emir får tag på den och drämmer in dem. Även efter det är det HBK som har ett litet övertag, Anel har nog ett par chanser och Emir minst en till. Ängelholm sticker ut ibland, utan att egentligen skapa några jätteheta chanser.

Andra halvlek startar rätt liknande som första, Anel har bl a ett jätteläge han bara ska sätta. Men ju längre halvleken går, ju mer tycker jag att Ängelholm kommer in i matchen. Trots det känns kvitteringsmålet lite tungt, kommer strax efter en timmes spel. Känns ännu mer som vi tappar fart när man ett par minuter efter Ängelholms mål byter Emir mot Anselmo. Den som glädjer mig i andra är Joe Sise som hoppar in i halvtid, försöker hela tiden utan att kanske skapa så jättemycket. Kändes som man i slutet bara väntade på slutsignalen.

Skriver här nedan lite smått om varje spelare och sätter ett betyg mellan 1-5 (1=inte alls bra, 2=kom inte riktigt upp i rätt nivå, 3=godkänt, 4=gjorde en bra match, 5=gjorde en riktigt bra match):

Målvakt

Kalle Johnsson                  3,5

Kalle tyckte jag var rätt stabil idag, kunde inte göra så mycket åt målet. Känns som en målvakt som är rätt cool och inte blir stressad i första taget.

Backar

Mikael Rosen                    3,0

"Gus" gjorde väl även han en ok insats, men kanske inte så mycket mer än så. Syns ju att killen har rutin och fyller på bra i offensiven utan att tappa för mycket bakåt.

Markus Gustafsson          2,5

Känns som det är en liten bit innan han tar plats i startelvan. Han orutin lyser igenom och han kändes, speciellt i början, väldigt osäker. Kom bättre och bättre in i matchen och var i slutet helt okej.

Tommy Jönsson                4,0

Tommy visar vem det är som ska börja sin tolfte säsong i HBK. Var verkligen den som styrde bakåt och vann de flesta duellerna, inte alla men det flesta.

Christian Järdler              3,5

Vill verkligen idag och hade en del boll. Kan nog ta upp kampen med Texas om vänsterkanten. Verkar faktiskt ganska trevlig.

Mittfältare

Alexander Prent (45)        3,0 (svag)

Det syntes lite att Prent inte har spelat typ september är något. Kom inte riktigt upp i den hastighet han kan. Sedan är det precis som förra året, kommer till inlägg och sånt, men där tar det stopp. Gjorde fyra inlägg på kort tid i början av matchen. Tre av dem gick över alla spelare och det sista rakt på målvakten. Men jag tror med lite mer match i bena och lite självförtroende kan Prent bli riktigt farlig.

Andreas Johansson          3,5

Ante stärktes såklart av landslagsturné och det syntes lite idag. Kändes som han ville visa lite vad han kunde och gjorde det bra. Lovar gott inför säsongen.

Sebastian Johansson         3,0

Seb körde som alltid sin tuffa spelstil och lyckades rätt så bra idag. Kan även hålla hyfsat i bollen. Kändes starkt i mitten.

Emil Salomonsson             2,5

Det kändes inte som om Emil kom riktigt till sin rätt idag. Kändes som han hamnade på fel kant båda halvlekarna. I första var han på vänstersidan, då var spelat mycket på högersidan. Sen i andra fick gå ut till höger och då trodde jag att man skulle få se mer av honom, men istället flyttade stor del av spelet över till vänster. Visade trots allt vilken snabbhet han har, och även stundtals lite teknik. Var inblandat i målet och jag tror han kan bli riktigt intressant.

Anfall

Anel Raskaj                       4,0

Anel hade som alltid ganska mycket boll och gör det ofta bra. Men han har fortfarande ibland en tendens att hålla bollen lite för länge. Sedan kan inte killen göra mål. Borde ha gjort minst ett mål idag, så det är något han behöver förbättra.

Emir Kujovic (ca 65)        3,5

Emir kändes rätt bra idag. Gjorde också mål, men han borde han ha gjort något mer. Annars tror jag han kan göra en del mål i allsvenskan i år.

Avbytare

Joe Sise (45)                       3,5

Joe hoppade in i halvtid och det bra som vänstermittfältare. Bra på att hålla boll och hyfsad snabb och teknisk. Kommer att bli tufft om platserna på yttermittfältet tror jag.

Anselmo (ca 65)                 2,0

Anselmo var ganska blek när han kom in och gjorde inte så mycket. Tror knappt han fick i väg ett avslut under tiden han var inne. Känns lite som om han inte helt har kommit in i det svenska spel till 100 % än.

Ska jag sammanfatta matchen så är jag lite missnöjd, även om jag tycker det ser helt okej ut för att vara i början av februari, man har ju ungefär två månader att finslipa på. Är lite oroad över mittförsvaret, inte säker på att Markus Gustafsson klarar av att slå sig in i startelvan och då är det Tommy och Tomas som gäller. Känns verkligen som det finns många spännande yttermittfältare i laget. Är det något man ska träna på är det nog avslut ändå, var lite dåliga avslut idag. Återstår och se vad som händer fram till nästa match.

En intressant sak är att man gav de nya spelarna sina nummer tidigare i veckan, men det var ingen som fick nummer 3. Kan det vara så att man sparar den till någon annan..?

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!