Hemma igen

Då var man tillbaka på hemmaplan igen efter några dagar i Berlin. Verkar som det har hänt ett par saker under denna tid för HBK. Bl a detta:

Natten mellan onsdag och torsdag gjorde Andreas Johansson sin riktiga landslagsdebut. Riktiga eftersom han var med i en inofficiell landskamp 2004 mot Hong Kong. Tänkte jag skulle spela in matchen, men glömde ett innan jag åkte. Men det verkar som om Ante gjorde en riktigt bra match, en ny Håkan Mild enligt landslagchefen Lars Richts. Förhoppningsvis får han en stor dos självförtroende och gör en grym säsong in HBK.

Ante är inte den ända centrala mittfältaren i HBK som blivit uttagen i ett A-landslag. För i den finska landslaget, som för tillfället är i Japan för att spela två matcher, finns Tim Sparv med. Första matchen spelades igår natt mot ett japanskt ligalag och Sparv spelade hela matchen. En intressant sak var att Sparv fick ta över kaptensbindeln efter Jari Litmanen i halvtid. Senare i veckan ska det finska landslaget möta det japanska landslaget, och då har 21-åriga Sparv chansen att göra sin riktiga landslagsdebut.

Någon som kanske egentligen inte är något nytt men ändå kom upp i slutet av veckan är att HBK har möjlighet att få spela i UEFA Europa League (som är en sammanslagning av UEFA-cupen och Intertoto-cupen inför nästa säsong). Det skulle såklart vara jättekul, men chansen är rätt liten. Läs denna artikel för att förstå hur varför.

På årsmötet i torsdags presterades HBKs nya ordförande. Han heter Ingemar Broström och har bl a varit VD för SKF i Holland och Dormer Tools här i Halmstad. Intressant hur han sätter prägel på Klubben. Under årsmötet presenterades även en vinst under 2008 på 17,1 miljoner kr och det innebär att Klubben har ett eget kapital på cirka 35 miljoner kr, vilket är väldigt bra.

Också till sist så spelade ju HBK sin första träningsmatch i går. Tyvärr så hade jag ju inte möjlighet att se den, eftersom jag inte kom hem förrän på kvällen. Som motståndare stod Falkenberg, som fick se sig slagna med 4-0. Detta efter att Anselmo och Ajsel (riktigt snyggt mål såg jag på repotaget efter matchen på HBK TV) gjort mål i första halvlek och Emir gjort två mål på en minut i slutet av andra. Vad jag har läst så verkar det som om HBK klart var det bästa laget, och att nye Emil Salomonsson hade mycket boll när han kom in i andra halvlek och bl a assisterat till en av Emirs mål.

Det var det viktigaste grejerna under de senaste dagarna i korthet. Dags att börja blicka fram mot matchen på TISDAG (förlåt om jag har lurat någon) mot Ängelholm.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!