Kan bli fotbolls-EM i Halmstad!!!

Under dagen har Svenska fotbollsförbundet tillsammans med det norska skickat in en intresseanmälan till UEFA om att Sverige och Norge tillsammans vill arrangera fotbolls-EM 2016. Och enligt direktiv av UEFA ska värdnationerna presentera nio "host cities" (värdstäder) och upp till tre reservarenor. Sammanlagt blir det ju då tolv städer presenteras, vilket då delas lika mellan länderna. Det innebär alltså att Sverige ska presentera sex arenor och enligt Sportbladet är det dessa sex:


Swedbank Arena, Solna

"Nya Söderstadion", Stockholm

Nya Ullevi, Göteborg

Olympia, Helsingborg

Swedbank Arena, Malmö

Och...

"Halmstad Arena", HALMSTAD

  

Nu är detta inte hundra säkert att det blir dessa arenor, men chansen är väldigt stor. Sedan ska ju en eller två av arenorna av reservarenor och sedan är det ju inte alls säkert att Sverige och Norge får EM. MEN ÄNDÅ! Tänk hur stort det skulle vara om EM skulle spelas Halmstad. Riktiga EM!!!


Men det var inte det som var min första tanke när jag fick se det. Utan om man överhuvudtaget presentera Halmstad som en möjlig kandidat för en fotbolls-EM, och inte t ex Borås Arena (kan det har om göra med Max-incidenten kanske?), så MÅSTE det verkligen finnas planer på att bygga en NY ARENA. Det hoppades man trots allt att kommun skulle inse, med tanke på de nya reglerna som inte Örjan klarar av, så måste inom de närmaste åren ha en nya arena för att HBK överhuvudtaget ska få spela i Allsvenskan. Sedan kan det man ju inte bygga någon liten arena om man ska kunna arrangera EM-matcher, har hört att en EM-arena ska rymma typ 30 000. Nu tror jag kanske inte att man bygger en arena som tar 30 000, utan gör säkert något temporärt under EM i så fall, men i alla fall.


Återstår bara att se vad som händer framöver. Tänk hur cool det skulle var, att ha hela Europas blickar riktade hit. Till lilla Halmstad. Stor säger jag bara...  

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer
Postat av: Kungen

Bara hoppas att man får EM också....Det tillkommer väl säkert fler kandidater. Om jag inte vet fel så hölls EM i Sverige 92- och det skulle kunna tala emot.....

2009-02-26 @ 22:40:15
URL: http://lifeandcrimes.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0