Skitmatch på Sannarp

Såg då matchen mellan HBK och AB från Köpenhamn idag. Det var ingen vidare match. AB vann med 1-2.

Matchen började ganska trevande, men det kändes redan från början som om det var danskarna som var det hetare laget. De till trots hade HBK ett par chanser, men avsluten var riktigt dåliga vill jag säga. Danskarna spelade väldigt tufft, ibland till och med brutalt, med tanke på att det bara var en träningsmatch. Den första riktiga smällen fick Görlitz efter cirka tio minuter där han blev liggande efter att fått en smäll i huvudet. Efter en snabb koll av Simon (Bakkioui) var han tillbaka i spel, men det var inte precis den enda smällen han fick under matchen. Den smäll som trots allt var mest liv över kom senare i halvleken, denna gång var det Anel, som vad jag såg blev ganska fult kapad. Även om det var på andra sidan planen såg man att Anel blev ganska irriterad. Även Janne (Andersson) blev lite upprörd och skällde på domaren så att alla hörde, och domaren valde att ta ett snack med Janne. Ungefär mitt i första halvlek gör AB sitt första mål, efter hörna. En AB-spelare får stå helt fri vid straffområdeslinjen och nicka in bollen precis vid bortre stolpen. Kanske en boll som Bahne skulle ha tagit. Efter det får AB en mer av spelet, och det känns som om HBKarna blir allt mer frustrerade på att bollen hela tiden hamnar fel, och på det fula spelet av AB. Ett exempel på frustration var när Järdler efter att AB fått hörna drämmer bollen i stängslet som går runt planen. Ska man summera första halvlek så är mycket bara att glömma, fast lite ljusglimtar fanns det. Bl.a. gjorde HBK ett mösteranfall mitt i halvleken när Görlitz passar Emir (tror jag?) som väggpassar tillbaka så att Görlitz får mycket yta på kanten och springer mot straffområdet och slår ett inlägg. Därinne kommer Anselmo helt perfekt, men skjuter rakt på målvakten. Ett riktigt fint anfall ända fram till avslutet. Fanns även några individuella prestationer under halvlek som var riktigt snygga.

Inför andra halvlek byter man Sparv mot Sebastian Johansson, kanske för att få in en som verkligen krigar. Hade hoppats att HBK skulle tända till lite under pausen, var väldigt dålig tändning tycker jag i första. Men starten på andra halvlek blir inte så mycket bättre än första, kanske lite men inte så mycket. Inte blir det bättre att Gus ger bort ett mål cirka tio minuter in i andra. Han missar att Bahne har gått ut och passar rakt in i straffområdet, det är bara för ABs anfallare att slå in bollen. Riktigt dåligt, men det var inte Gus match idag om man säger så. Efter det målet känns det som om ingen av lagen riktig ger allt och det är ingen vidare fotboll. Men tycker att Marcus Olsson kommer in med lite fighting spirit när han byter med Anel. Efter att sedan Emir har gått ut och ersatts med Prent, och Görlitz flyttas in i mitten, så kommer reducering. Det är Görlitz som slår ett inlägg som Anselmo bara behöver sätta huvudet på. HBK har några chanser till innan matchen tar slut utan att få in bollen. Inte den roligaste matchen precis jag har sett.

Dags att bedömas var spelarna för sig lite. Efter tips har jag tänkt och ändra lite på hur jag sätter poäng. Det kommer fortfarande att vara 1-5, men 1=underkänt, 2=godkänt, 3=väl godkänt, 4= riktigt bra, 5=landslagsklass. Ni kan också dra av en poäng från matchen mot Ängelholm så stämmer det med denna poängsättning.

Målvakt

Magnus Bahne                  2,5

Bahne gjorde en helt okej match idag. Kanske skulle ha tagit första målet, men andra vill jag inte klandra honom alltför mycket över. Dirigerar backlinjen bra. Gjorde en superräddning på skott från kanske en halvmeter, fråga mig inte hur han lyckades hinna ta den. Var förvisso offside, men ändå.

Backar

Mikael "Gus" Rosén        1,5

Det var absolut inte Gus match idag. AB hade jättemycket yta på Gus kant och spelade mycket på den ytan. Vet inte om det var Gus som låg för långt in i plan eller om det var Görlitz som var för offensiv, bra såg inte i alla fall inte ut. Höjde sitt betyg i slutet av matchen då han gjorde några bra grejer.

Markus Gustafsson          2,0

Markus gjorde en helt okej match, även om jag tycker AB fick kom till farliga lägen lite för ofta. Kändes som om han var en av dem i HBK som var mest laddade och kändes som om han var mer resolut i sina ingripande än Tommy.

Tommy Jönsson                1,5

Gjorde in heller någon vidare match tycker jag. Gick in halvhjärtat i allt för många situationer, och får inte riktigt godkänt idag. Kan mycket bättre än vad han visade idag.

Christian Järdler              2,0

Järlder försökte, precis som mot Ängelholm, i alla fall rätt mycket. Precis som på andra kanten så tycker jag att AB kom runt på vänsterkanten lite för lätt. Såg ändå bättre ut på Järdlers sida.

Defensiva mittfältare

Andreas Johansson          2,5

Syns att Ante har fått självförtroende av att varit med i landslaget. Var en av HBKs bästa spelare idag tycker jag. Kämpar och sliter, men kan lägga rätt bra passningar ibland. Kan bli viktig kommande säsong.

Tim Sparv                          2,0

Sparv gjorde sin första match för HBK idag. Såg helt okej ut utan att på något sätt glänsa. Kändes som han inte gick in i duellerna till hårt ibland. Ändå kändes han ganska lovande, kan absolut slåss om en plats i startelvan.

Offensiva mittfältare

Michael Görlitz                 2,0

"Michi" hade ganska tuff match idag. Fick mycket stryk och det märktes lite i spelet tycker jag. Hade trots allt ganska mycket boll och gjorde en del bra saker. Kan också vara bidragande till att det fanns som mycket plats för AB att anfalla på HBKs högerkant.

Emir Kujovic                    1,5

Emir tycker jag var ganska blek idag och gjorde inte så stort väsen av sig. Känns som om han ska spela ett steg högre upp, är ingen riktig playmaker.

Anel Raskaj                       1,5

Anel var också ganska blek idag. Hade några bra grejer även han, men har kvar tendensen att hålla i bollen lite för länge ibland. Fick precis som Görlitz en del stryk. Passar bättre centralt.

Anfallare

Anselmo                             2,0

Anselmo gjorde till slut mål idag. Han som brukar vara säkerheten själv framför mål missade idag minst två frilägen. Gjorde trots allt en okej match, hade några hyfsade dribblingar.

Avbytare

Sebastian Johansson         2,0

Seb kommer in i andra halvlek och sliter och det känns lite som om det blir lite tätare i mitten i andra. Kan bli tufft mellan han och Sparv.

Marcus Olsson                  2,5

Kommer in med energi och vilja och höjer HBKs spel. Blir även tätare defensivt eftersom Marcus löpte hem bra.

Alexander Prent               2,0

Hinner faktiskt inte få någon riktig uppfattning om Prent idag. Hinner inte ha så mycket boll, men det blev lite bättre defensivt på högerkanten när Prent kom in tycker.

Till slut så är det bara säga att HBK lär sig av denna matchen och kämpar mer i fortsättningen. Nu orkar jag inte skriva mer om denna matchen, utan i stället tänker jag blicka framåt...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!