Anfallare

HBK har än så länge inte tappat någon anfallare, den enda som det är lite osäkerhet om är Magnus Arvidsson. Magnus var ju skadad under större delen av hösten och hans kontrakt gick även ut efter säsongen, men nu ser det ut som om han får ett halvårskontrakt. Det känns som det bästa alternativet, skulle kännas taskigt att låta honom stå kontraktslös och vara skadad. Men skulle det inte funka och skadan inte läker kan man bryta kontraktet eller släppa honom efter att hans kontrakt går ut. Magnus hade inte sin bästa säsong förra året, även innan han blev skadad. Hade svårt att hitta målet och gjorde bara ett mål i allsvenskan under förra säsongen och det dröjde till efter EM-uppehållet. Men med sina eviga löpningar hjälper han sina lagkamrater, men det gäller att han fortsätter att springa som han gör annars kan han få svårt att konkurrera. Känns som han snart kanske ska tänka på att trappa ner till någon lägre division.


De andra anfallarna i truppen är Anselmo och bröderna Kujovic, Emir och Ajsel.

Anselmo kom inte till HBK förrän en dryg månad innan säsongstarten. Lyckades trots allt göra 5 mål innan på de 11 matcherna innan EM. Fick sedan komma in mer i truppen under EM-underhållet och efter EM fick han det att stämma ännu bättre och gjorde10 mål till och kom upp i 15 mål sammanlagt. Hade Anselmo länge ett snitt på ett mål på vartannat skott på mål, vilket är väldigt imponerande. Får vi behålla honom till kommande säsong kan han kanske vara med i spelet mer också, göra en ännu bättre säsong.

Emir skrev på för HBK redan innan säsongen 2007, men blev utlånad till Falkenberg direkt, och blev där lagets bästa målskytt. När han sedan inför förra säsongen och skulle komma in i Klubben så åkte han på en skada och gjorde inte sin A-lagsdebut förrän i det allsvenska genrepet mot Elfsborg. Trots det har Emir spelat mycket under säsongen och blev näst bästa målskytt i HBK. Kan bli intressant att se under säsongen om han får vara hel hela försäsongen.

Emirs storebrorsa Ajsel en hel del speltid under försäsongen och början av säsongen, men i slutet hade han både Anselmo och Emir förre sig. Om jag skrev igår att jag tror att Prent är en av allsvenskans snabbaste och kan nog Ajsel var en av allsvenskans långsammaste. Kan ibland även vara ganska loj. Visst han har ganska bra spelsinne, är lite teknisk (kan inte vara super teknisk om man har den hastigheten) och är ganska stark, men hans brist på snabbhet och hans lojhet gör att jag inte tror han kommer att bli någon storspelare (alltså en jätteduktig spelare, en STOR spelare är han). Känns som om man måste spela mycket långbollar om Ajsel ska få ut det bästa. Då föredrar jag passningsspel på marken och det spelat HBK hade under hösten, vilket gör det svårare för Ajsel att platsa.


Ska jag vara ärlig tycker att det kanske skulle behövas en lite bättre anfallare till. Anselmo och Emir känns ganska bra, men är lite mer osäker på Ajsel och Arvidsson. Kanske kunde Emra Tahirovic vara intressant, men enligt vissa källor så var han inte så bra för stämningen när han var här och att Klubben var rätt nöjda med att bli av med honom. Det finns säkert andra alternativ också.


Då har jag gått igenom alla lagdelar. Se när jag skriver nästa gång. Till dess:


Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!

Kommentarer
Postat av: Erik Königsson

Hej Dennis! Schysst blogg måste jag säga. Märks att du har ett intresse utöver det vanliga. Synd bara att det är ett sånt mediokert lag du har hjärta för, det blir ju inte många segerrusiga glädjestunder framöver. För 2009 är ju Blåvitts år, det vet vi ju alla... dags för SM-guld nummer 19!!

/Erik

2009-01-08 @ 10:56:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0