Arvidsson till Helsingborg och en amerikan på provspel

Fick imorse höra att Magnus Arvidsson har lämnar HBK för HIF. Blev lite förvånad, men samtidigt så får man tankar på att det kanske gör att Klubben skaffar en anfallare. Tyvärr ser det inte så ut. Vill bara tacka Magnus för dessa år och allt han har gjort för klubben. Finns få som springer så smart och så mycket. Men tyvärr fick han inte det bästa slutet på tiden i HBK med måltorka under förra säsongen och sedan en långtidsskada, förhoppningsvis avslutar han hela sin fotbollskarriär mycket bättre, det är han värd.


Medan en lämnar Klubben så kanske en annan är på väg in. Under veckan kommer HBK ha en provspelare, amerikanske ytterbacken Ryan Miller. Miller fyller 25 senare i år och tillhör för tillfället D.C United, som spelar i MSL, högsta ligan i USA. Ska enligt Hallandsposten så ska Miller vara snabb och passningssäker. Ska även ha haft en skotsk tränare hemma i USA, vilket gör att han spelar rätt brittisk. Det är bra eftersom brittisk fotboll är rätt lik svensk fotboll. Ska ha varit Jonas Wirmola som tipsat HBK, bra med kontakter.


Miller
provspelade under förra veckan för norska Haugesund, förra året 7:a i den nästa högsta ligan i Norge. Vad jag kan förstå av en artikel på h-avis.no så säger Haugesunds sportchef, Asbjørn Helgeland, att de avvaktar lite med att bestämma sig om Miller, men avskriver honom inte. Helgeland säger nämligen även att FKH (FK Haugesund) ska ha en annan amerikansk högerback, som han inte kommer ihåg namnet på, på provspel från om med torsdag som ska jämföras med Miller. Så HBK kan kanske få lite konkurrens om Miller, om HBK väljer att försöka skriva kontrakt med honom.


Frågan hur det går med Mikael Nilsson, om HBK nu letar efter andra ytterbackar. Samtidigt kan ju inte HBK bara sitta och vänta på att Micke ska bestämma sig, utan måste försöka hitta andra alternativ också. Vem säger att Miller kommer att spela för HBK bara för att han provtränar. I vilket fall kommer väl inte Micke komma förrän till sommarn.


Enligt samma artikel i Hallandsposten som jag syftade till innan ska det ha varit en annan spelare på träning igår som inte tillhörde HBK. En anfallare, som ska vara kompis till Anselmo, hade frågat om han fick vara med. Enligt Janne så är han inte aktuell för HBK, men Janne erkände att han såg rätt bra ut. "Hade vi varit ute efter anfallare hade han kanske kunnat vara ett alternativ", säger Janne. Det visar ju att det inte kommer bli några anfallsförvärv om inget nytt tillkommer. Så man kommer troligtvis att stå med bara 3 anfallare till nästa säsong. Som ni redan vet ville jag ju ha en ny anfallare redan innan Arvidsson stack, inte vill jag det mindre nu. Men det är bara inse att man inte kommer att se någon ny anfallare, tyvärr...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer
Postat av: Lasse

Jag blev grymt förvånad när jag läste att Arvidsson går till Helsingborg. Det var jag inte alls beredd på. Han är en bra löpare men tappat målskyttet. Dessutom verkar det som om Janne inte trodde att Arvidsson någonsin skulle komma tillbaka till Allsvenskan, så antagligen ville Janne ha kvar honom för laget och träningarna men inte matcherna.

2009-01-14 @ 11:46:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0